Γκάζι πάρτι: Ρεσιτάλ ανευθυνότητας σε μπαρ με ημίγυμνες χορεύτριες

ΕΛΛΑΔΑ

Γκάζι πάρτι: Ρεσιτάλ ανευθυνότητας σε μπαρ με ημίγυμνες χορεύτριες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γκάζι πάρτι: Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αν υπάρχει έστω κι ένας μολυσμένος ανάμεσα στο πλήθος, θα μπορούσε κάλλιστα να μεταδώσει τον ιό και μέσα σε ένα μήνα να υπάρξουν 400 με 500 κρούσματα.

10.06.2020 | 08:04

Γκάζι πάρτι: Δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους πως την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές από τον ιό και οι Έλληνες επιχειρούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, υπάρχουν ανεύθυνοι που “αντιγράφουν” παραδείγματα Μυκόνου βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά και το “αύριο” των εργαζομένων που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά αν οι Αρχές κατεβάσουν τα ρολά στο γνωστό κοκτέιλ μπαρ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος”. Οι υπεύθυνοι μάλιστα έφεραν μέχρι και ημίγυμνες χορεύτριες προκαλώντας έναν απίστευτο συνωστισμό. Η ατμόσφαιρα, με το αλκοόλ να ρέει άφθονο και τις σέξι χορεύτριες να χαλαρώνουν τις αισθήσεις, μπορούσε να κάνει σε κλάσματα δευτερολέπτου το μπαρ “υγειονομική βόμβα”.

Την ίδια ώρα, πρώτο θέμα στα ΜΜΕ είναι ο μεγάλος κίνδυνος που κρύβουν αυτές οι εικόνες, ενώ τα 97 κρούσματα μέσα σε 4 μέρες, σε μια χώρα που είχε γίνει παράδειγμα σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν αγγίζουν δυστυχώς την πλειοψηφία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αν υπάρχει έστω κι ένας μολυσμένος ανάμεσα στο πλήθος, θα μπορούσε κάλλιστα να μεταδώσει τον ιό και μέσα σε ένα μήνα να υπάρξουν 400 με 500 κρούσματα. Οι επιστήμονες επισημαίνουν την αναγκαιότητα σχεδίασης μιας καμπάνιας που να απευθύνεται σε πολίτες κάτω των 40 ετών, που θα μιλά στην γλώσσα τους, ενημερώνοντας με ισχυρά επιχειρήματα για τον κίνδυνο διασποράς του ιού που είναι υπαρκτός. Μια καμπάνια που θα στοχεύσει στην ευαισθησία τους και θα έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και για τα περαιτέρω οικονομικά προβλήματα και ανεργίας που θα προκύψουν από ένα νέο lock down.

Σύψας: Ο συνωστισμός είναι το πετρέλαιο για τη φωτιά της πανδημίας

«Έχουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα συνωστισμού και συγχρωτισμού» τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και υπενθύμισε πως όλες οι μεγάλες επιδημίες, σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία κι η Αγγλία, πριν ξεσπάσουν είχαν προηγηθεί φαινόμενα συνωστισμού είτε σε εμπορικές εκθέσεις, είτε σε γήπεδα είτε σε μαζικές διαδηλώσεις εν γένει. Σύμφωνα με τον Κο Σύψα, τα φαινόμενα συνωστισμού στη Μύκονο ή σε άλλα μέρη, εφόσον δεν ληφθούν μέτρα, θα οδηγήσουν, σε χρονικό διάστημα μιας έως δύο εβδομάδων, σε επιδημία. «Ένας άνθρωπος μες το πλήθος αυτό είναι αρκετός για να μολύνει 100 ή 200 άλλους» εξήγησε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, κατά τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και οι υπάλληλοι των εν λόγω καταστημάτων μπορούν να πάρουν ορισμένα μέτρα προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες των αποστάσεων. «Δεν μπορεί να είναι κανείς συνέχει εκεί και να επιβλέπει τα πάντα. Δεν γίνεται να έχουμε σε κάθε κατάστημα κι έναν αστυνομικό να επιβλέπει τα πάντα» παραδέχτηκε μεταξύ άλλων τονίζοντας πως σε περίπτωση «ατυχήματος» ζημιωμένη θα βγει τόσο η εκάστοτε επιχείρηση όσο και ολόκληρο νησί και τουριστικός προορισμός.

«Δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, δεν έχει λήξει η επιδημία» τόνισε και συνέχισε λέγοντας «πολύ φοβάμαι πως εάν αναγκαστεί η επιτροπή των ειδικών να ασχοληθεί με το θέμα, θα ασχοληθεί με άσχημο τρόπο, με την έννοια ότι θα αναγκαστεί να επιβάλει νέα μέτρα και να αποσύρει τη χαλάρωση».

Δείτε ακόμη

Μόσιαλος: “Αναμενόμενη η αύξηση κρουσμάτων – Δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε”
Νέος συναγερμός στη Λαμία – Γονείς και βρέφος θετικοί στον ιό
Γώγος: “Προσοχή, ο ιός είναι εδώ” – Καθησυχαστικός για τα κρούσματα
Πώς θα γίνονται τα έκτακτα lockdown το καλοκαίρι – Τα τρία στάδια
Exit mobile version