Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γαλλία – απόφαση σοκ: Άκυροι οι υποβιβασμοί
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γαλλία – απόφαση σοκ: Άκυροι οι υποβιβασμοί

Γαλλία - απόφαση σοκ: Ήρε τους υποβιβασμούς των Αμιέν και Τουλούζ το Ανωτατο Δικαστήριο της Γαλλίας και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και για άλλες προσφυγές

Γαλλία – απόφαση σοκ: Βόμβα στο γαλλικό ποδόσφαιρο έριξε με απόφασή του το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας. Το “Conseil d’État” (κρατικό συμβούλιο) λειτουργεί περίπου ως ο Αρειος Πάγος στην Ελλάδα, τόσο νομοθετικά όσο και εκτελεστικά! Και σε εισήγηση/απόφασή του όρισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει υποβιβασμός από τη Ligue 1 φέτος. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε αποφασίσει η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και οι λίγκες. Που σημαίνει πως όλα κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα!

Το Κρατικό Συμβούλιο με την απόφασή του ήρε τον υποβιβασμό των Αμιάν και Τουλούζ από τη Ligue 1. Ανατρέποντας, έτσι, την απόφαση της LFP. Η οποία είχε αποφασίσει μετά την παύση για την πανδημία την αναστολή της σεζόν. Και όλες οι θέσεις ανόδου/υποβιβασμού να πανε στις ομάδες που τις κατείχαν κατά την διακοπή.

Γαλλία – απόφαση σοκ: Ναι στην παύση, όχι στον υποβιβασμό

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας επιβεβαίωσε με επίσημη δήλωση ότι “Επικυρώνεται το τέλος της σεζόν και η βαθμολογία, αλλά αναστέλλει τον υποβιβασμό των ομάδων”. Την προσφυγή είχαν κάνει οι Αμιέν και Τουλούζ, μιλώντας για «αυθαίρετη» και «άδικη» απόφαση υποβιβασμού. Υποστήριξαν ενώπιων των ανωτώτων δικαστών ότι θα μπορούσαν να διατηρήσουν το στάτους τους στην κατηγορία με αγωνιστικά μέσα. Τώρα, ο ασκός του Αιόλου άνοιξε!

Δείτε ακόμη:

Βέρντε: «Σαν… φιλικό με Παναθηναϊκό»
«Πόλεμος» μεταξύ Αυγενάκη και Βασιλακόπουλου!
Ενίσχυση με Νίλι για την ΑΕΛ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις