Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σύσκεψη για κορονοϊό 9/6: Μητσοτάκης, Τσιόδρας, Κικίλιας, Χαρδαλιάς παίρνουν αποφάσεις
ΜΗΝΥΜΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Σύσκεψη για κορονοϊό 9/6: Μητσοτάκης, Τσιόδρας, Κικίλιας, Χαρδαλιάς παίρνουν αποφάσεις

Σύσκεψη για κορονοϊό 9/6: Τον προβληματισμό της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο τετραήμερο, με την κυβέρνηση να εξετάζει διάφορα σενάρια για την αποτροπή δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Σύσκεψη για κορονοϊό 9/6: Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συμμετείχαν ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Η τηλεδιάσκεψη γίνεται στη σκιά της τρομακτικής αύξησης των κρουσμάτων που έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση. Ο Νίκος Χαρδαλιάς συμμετέχει από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για το άνοιγμα του αεροδρομίου, ενώ είχε επαφές και με τον Δήμαρχο της πόλης. Αυτού του είδους οι τηλεδιασκέψεις γίνονται σε συχνή έως και καθημερινή βάση από την πρώτη ημέρα που έφτασε ο κορονοϊός στην Ελλάδα, αλλά φυσικά η σημερινή είναι διαφορετική αφού η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και φαινόμενα τύπου Μυκόνου έχουν ανησυχήσει σφόδρα το κυβερνητικό επιτελείο.

Σημειώνεται ότι για την κυβέρνηση είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής των διατάξεων που ισχύουν για την επιβολή λουκέτων σε επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους κανόνες για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, με αφορμή όσα συνέβησαν στη Μύκονο το Σαββατοκύριακο. Εντός της ημέρας θα υπογραφεί νέα υπουργική απόφαση για την αλλαγή του διοικητικού κώδικα που μέχρι στιγμής επέτρεπε σε επιχείρηση που παρανομεί να λειτουργεί για τουλάχιστον πέντε μέρες ακόμα μέχρι να ασκηθεί έφεση.

Χαρδαλιάς: “Ο ιός είναι εκεί έξω”

Ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους. “Οι τηλεδιασκέψεις είναι καθημερινές” ανέφερε σημειώνοντας το προσωπικό ενδιαφέρον τους πρωθυπουργού για την εξέλιξη της πανδημίας. Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι θέμα της τη διάσκεψης ήταν η στρατηγική της χώρας απέναντι στην εξέλιξη του κορονοϊού, τα αποτελέσματα των ελέγχων και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τα επιδημιολογικά στοιχεία. “Ο ιός είναι εκεί έξω” σημείωσε με νόημα σε ερώτηση σχετική με φαινόμενα συνωστισμού και σημείωσε ότι αντίδοτο είναι η ευθύνη του καθενός μας.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ανέφερε:

“Το άνοιγμα της αγοράς, το οποίο είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, θα πρέπει να συνοδεύεται από κανόνες όπου δεν γίνεται έκπτωση σε κανέναν”, απευθυνόμενος στα μέλη της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, την ώρα που ενημερώνονταν πώς θα κάνουν τους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. “Η δική σας δουλειά είναι με την παραίνεση, με τις συστάσεις σας, με την ευγένεια που σας διακατέχει και έχετε αποδείξει όλον αυτόν τον καιρό, να συνδράμετε στην προσπάθεια των επιχειρηματιών να ανοίξουν με όρους, οι οποίοι θα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το κράτος σε ακραίες περιπτώσεις να εφαρμόζει τον νόμο και να δίνει και το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι είναι πέρα από αυτόν”, επισήμανε.

Στόχος να ανοίξουμε την αγορά

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, “το μέλημά μας, το κύριο, δεν είναι ούτε τα πρόστιμα, ούτε το κυνήγι. Το μέλημά μας είναι σταδιακά, βήμα βήμα, να ανοίξουμε την αγορά, να μπορούν να σταθούν οι επιχειρήσεις, αλλά, ταυτόχρονα, να μην διακινδυνεύσει η δημόσια υγεία”. Σύμφωνα με τον ίδιο, η προστασία των ευπαθών ομάδων εξακολουθεί να είναι ο στόχος και “ο ιός μπορεί να είναι σε ύφεση, αλλά παραμένει μέσα στις γειτονιές μας, μέσα στις πόλεις μας, μέσα στα χωριά μας, παντού”. Παρών ήταν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος κάλεσε τη Δημοτική Αστυνομία να συνεχίσει το σημαντικό έργο της και συνεχάρη τον κ. Χαρδαλιά για την “εξαιρετική” δουλειά που κάνει, ευχόμενος “να είναι αχρείαστος”.

Δείτε ακόμη

Εκτός ελέγχου η Μύκονος – Πάρτι με είσοδο σε βίλες, αντιδράσεις από επιχειρηματίες (vid)
Λινού: Αν δεν πάρουμε μέτρα, τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν σε ένα μήνα
Βατόπουλος: Ένας ασυμπτωματικός σε κλαμπ μπορεί να κολλήσει 400 άτομα
Εικόνες “Μυκόνου” και στη Ναύπακτο – Γεμάτα μπαρ, κανένα μέτρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις