Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Σαντορίνη: Στο νησί ο πρωθυπουργός, ανοίγει ο τουρισμός
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΣΑ

Μητσοτάκης Σαντορίνη: Στο νησί ο πρωθυπουργός, ανοίγει ο τουρισμός

Μητσοτάκης Σαντορίνη: Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ευρεία σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να εξεταστούν τα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Μητσοτάκης Σαντορίνη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο θα βρεθεί στη Σαντορίνη για το άνοιγμα του τουρισμού. Όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας πριν από λίγο, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί. «Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Σαντορίνη, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε ερώτηση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ο κ. Πέτσας απάντησε: «Οι 30 τουρίστες δεν σχετίζονται τόσο με αυξημένα τουριστικά ρεύματα». Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ευρεία σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να εξεταστούν τα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε να υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων και θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο. Συζητήθηκε επίσης ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες.

Χαρδαλιάς: Υπάρχουν σενάρια για lockdown τοπικού χαρακτήρα

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει κάτι το ανακοινώσιμο από την τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι η σύσκεψη δεν είχε έκτακτο χαρακτήρα. «Το ότι σταματήσαμε τις προφορικές ενημερώσεις δεν σημαίνει ότι κάθε μέρα δεν συνεργαζόμαστε για τα ζητήματα αυτά. Πόσο μάλλον που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει προσωπικό ενδιαφέρον και παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις. Αρα, δεν υπάρχει κάποια είδηση, απλά αξιολογούμε τα δεδομένα, χαράζουμε τη στρατηγική, προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, βλέπουμε τα ζητήματα που αφορούν στους ελέγχους, τα μηνύματα που δίνουμε και τις προτεραιότητες που βάζουμε. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να αποτελέσει είδηση», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε ερώτηση για τα αυξημένα κρούσματα τόνισε πως όταν μιλάμε για αυξήσεις κρουσμάτων πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Κι αυτό διότι δεν αφορά στην ποσότητα. Όπως εξήγησε, μπορεί να υπάρχουν 50 κρούσματα σε ελεγχόμενη περιοχή, αλλά δεν μας απασχολούν. Αν, όμως, υπάρχουν 5 κρούσματα τα οποία είναι διάσπαρτα στην κοινωνία, να μην υπάρχουν στοιχεία στην ιχνηλάτηση από που προέρχονται και έτσι να μην μπορούν να “στεγανοποιηθούν”, τότε αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Πέτσας: Η υγεία και η ασφάλεια βασική προτεραιότητα

Αναφορά στο ζήτημα του τουρισμού έκανε και ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από το εξωτερικό μέχρι τις 15 Ιουνίου, εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε καθολικά τεστ για όλες τις πτήσεις. Από τους εκτεταμένους αυτούς ελέγχους εντοπίστηκαν 30 κρούσματα σε 1.300 τεστ διαφόρων πτήσεων από το εξωτερικό. Αντιλαμβανόμαστε από αυτά τα μεγέθη ότι η εξέλιξη της πανδημίας κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα. Παραμένουμε όμως σε εγρήγορση. Ετοιμαζόμαστε τώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα που είναι το άνοιγμα των εποχιακών καταλυμάτων και των πυλών της χώρας στους επισκέπτες της», σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι από τις 15 Ιουνίου θα υποδεχόμαστε τουρίστες από αεροδρόμια που βρίσκονται στη λίστα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. Από την ίδια μέρα πέρα από το αεροδρόμιο της Αθήνας, επαναρχίζουν οι πτήσεις και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ενώ από την 1η Ιουλίου ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

«Συνεχίζουμε στο δρόμο για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας ακολουθώντας τον ίδιο γνώμονα που μας έφερε ως εδώ: άμυνα στην πανδημία και επίθεση στην οικονομία. Η υγεία και η ασφάλεια για όλους, για τους εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού, για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών και βεβαίως για τους επισκέπτες μας αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα. Δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει όπου και όποτε χρειαστεί» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Δείτε ακόμη

Σημαντική εξέλιξη: Υπογράφεται η ΑΟΖ Ελλάδας- Ιταλίας
Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη – Μετά τα 97 κρούσματα
Ξεκάθαρος Παπαθανάσης: “Όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα θα κλείνει”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις