Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύλληψη 17χρονου Γαστούνη: Τον έψαχναν από το 2018
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 17χρονου Γαστούνη: Τον έψαχναν από το 2018

Σύλληψη 17χρονου Γαστούνη: Από το 2018 έψαχναν οι αρχές τον 17χρονο Ρομά, ο οποίος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε 22χρονο Γερμανό τουρίστα στην παραλία της Γλύφας.

Σύλληψη 17χρονου Γαστούνη: Συνελήφθη στο Νομό Ηλίειας 17χρονος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας με θύμα Γερμανό τουρίστα ο οποίος είχε κατασκηνώσει με τροχόσπιτο σε ερημική παραλία τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ο συνεργός του τότε 15χρονου Ρομά, που αναζητήται, κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον 22χρονο Γερμανό στην παραλία της Γλύφας όταν δεν του αποκάλυψε τον κωδικό του υπερσύγρχρονου κινητού του το οποίο έφερε σύστημα εντοπισμού. Ο αναζητούμενος είχε σκίσει και τα ελαστικά του τροχόσπιτου για να μη μπορέσει ο Γερμανός τουρίστας να τους καταδιώξει.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύλληψη 17χρονου Γαστούνη: Ληστεία και ανθρωποκτονία από κοινού

Κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, από την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε Γερμανό τουρίστα και με σκοπό τη ληστεία του άτυχου 22χρονου, τότε, θύματος, συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή Ηλείας, ένας 17χρονος Ρομά και αναζητείται ένας 21χρονος ομόφυλός του, καθώς κατηγορούνται και οι δύο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ένοπλη ληστεία. Ο 17χρονος Ρομά, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν εξαπολύθηκε η αιματηρή επίθεση κατά του Γερμανού τουρίστα στην παραλία Γλύφα του Βαρθολομιού Ηλείας, ήταν μόλις 15 χρόνων, συνελήφθη στη Γαστούνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Πηνειού. Το ένταλμα σε βάρος του εκκρεμούσε και είχε εκδοθεί από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας «για διάπραξη ληστείας από κοινού και απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού».

Η αιματηρή επίθεση κατά του Γερμανού τουρίστα, που έκανε τότε κάμπινγκ, μόνος του, μέσα σε τροχόσπιτο, στην ερημική παραλία της Γλύφας, είχε συνταράξει την περιοχή, καθώς οι δράστες, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος ο τραυματίας, του είχαν επιτεθεί και τον είχαν μαχαιρώσει για να του αρπάξουν ένα ακριβό, κινητό τηλέφωνο, το μοντέλο του οποίου πρώτο κυκλοφορούσε και στη χώρα μας.

 

Σύλληψη 17χρονου Γαστούνη: Η νύχτα της 9ης Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρέδωσε η Αστυνομία στις Δικαστικές Αρχές, τη νύχτα της 9ης Σεπτεμβρίου 2018, ο τότε 15χρονος δράστης με έναν συνεργό του ο οποίος αναζητείται ακόμη, πλησίασαν το τροχόσπιτο του νεαρού Γερμανού τουρίστα, στην ερημική παραλία, όπου είχε κατασκηνώσει. Με απειλή μαχαιριών, φέρονται αρχικά να άρπαξαν μικρό χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια έγιναν πιο άγριοι και  άρπαξαν και  το υπερσύγχρονο κινητό τηλέφωνο του Γερμανού τουρίστα. Δεν έφθανε, όμως, μόνο αυτό. Καθώς το κινητό λειτουργούσε με κωδικό, απαίτησαν από τον έντρομο τουρίστα να αποκαλύψει τον κωδικό και για να το θέσουν σε λειτουργία αλλά και για να ακυρώσουν την εφαρμογή εντοπισμού του κατόχου του τηλεφώνου.

Η αντίδραση του Γερμανού τουρίστα

Ο Γερμανός αντέδρασε και δεν το αποκάλυψε, φοβούμενος στη συνέχεια τα χειρότερα. Και τότε ο 21χρονος Ρομά, όπως προέκυψε από την έρευνα, τον χτύπησε με το μαχαίρι στο πόδι. Στη συνέχεια με το ίδιο μαχαίρι, έσκισε τα ελαστικά του τροχόσπιτου για να μην μπορεί ο αιμόφυρτος Γερμανός να το οδηγήσει και τους καταδιώξει. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι δράστες, διέφυγαν μέσα στο σκοτάδι, αφήνοντας μόνο τον τραυματία. Αιμόφυρτος ο τουρίστας, που είχε κατασκηνώσει στην παραλία για να έχει ησυχία όπως είχε πει, περπάτησε για τέσσερα χιλιόμετρα μέσα στη νύχτα και κατάφερε να ειδοποιήσει κάποιους κατοίκους για το τι συνέβη. Μεταφέρθηκε τότε στο νοσοκομείο του Πύργου για νοσηλεία και εκεί έδωσε κατάθεση για το τι του συνέβη. Ο 17χρονος Ρομά, οδηγείται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδα.

Δείτε ακόμη

“Ετοιμαστείτε ξανά, πολύ.. σχολαστικά” – Το Twitter σχολιάζει την επιστροφή της ενημέρωσης
Το 1ο παγκοσμίως ενεργειακά αυτόνομο σπίτι ανακύκλωσης στον Άλιμο
Οπαδική συμπλοκή στην Πάτρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις