Σούπερ Λιγκ Ολυμπιακός: Μαρτίνς: «Να… φύγω στο γήπεδο»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ Ολυμπιακός: Μαρτίνς: «Να… φύγω στο γήπεδο»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μπάμπης Πουλούτσης

Σούπερ Λιγκ Ολυμπιακός: Μια ασυνήθιστη ελπίδα τρέφει στο βάθος του μυαλού του ο Πέδρο Μαρτίνς που υποστήριξε ότι θα ήθελε να… φύγει εν ώρα εργασίας!

09.06.2020 | 23:47

Σούπερ Λιγκ Ολυμπιακός: Μια ασυνήθιστη ελπίδα τρέφει στο βάθος του μυαλού του ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, μιλώντας στα μέσα της πατρίδας του, υποστήριξε ότι θα ήθελε να… φύγει εν ώρα εργασίας! Ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε ότι ελπίζει να πεθάνει σε ποδοσφαιρικό γήπεδο σε πολλά χρόνια από τώρα. Σίγουρα δεν είναι κάτι που ακούμε συχνά και ξενίζει, αλλά δείχνει το πάθος του Μαρτίνς για το ποδόσφαιρο. Επίσης αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό και τη ζωή στη χώρα μας, την προπονητική και το ξεκίνημά του. Δεν άφησε έξω από τη συνέντευξη την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία, την οικογένειά του ενώ σύγκρινε την Ελλάδα με την Πορτογαλία.

Σούπερ Λιγκ Ολυμπιακός: Μαρτίνς: «Μου έχουν δώσει πολλή αγάπη»

«Ναι, υπάρχει ξεκάθαρη ταύτιση με τον σύλλογο και με τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτόν, μεγάλος σεβασμός και αναγνώριση από την πλευρά των φιλάθλων. Μου έχουν δώσει πολύ αγάπη. Χτίσαμε αυτό το ρόστερ το 2018 με πολλούς νεαρούς παίκτες και η εξέλιξη ήταν φανταστική. Η ομάδα είχε τρεις Έλληνες όταν έφτασα, αλλά τώρα έχει περισσότερους. Καταφέραμε και πήραμε δύο-τρεις, οι οποίοι είχαν προϋπάρξει στον σύλλογο και γνωρίζουν την φιλοσοφία της ομάδας. Έχουμε ένα σύνολο Πορτογάλων και Γαλλόφωνων ποδοσφαιριστών που ανταποκρίνονται σωστά με τις ιδέες μας», τόνισε αρχικά ο Μαρτίνς στο πορτογαλικό περιοδικό «Sabbado».

Για το πως δουλεύει ξεχωριστά με τους παίκτες σημείωσε: «Νοιάζομαι διαρκώς για κάθε παίκτη. Πραγματοποιώ στο ξεκίνημα κάθε σεζόν ατομικές συναντήσεις με όλους τους ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν παίκτες που χρειάζονται περισσότερο χώρο, άλλοι περισσότερο έλεγχο και άλλοι περισσότερη αγάπη. Εγώ μπορώ να κατανοήσω εάν ένας παίκτης δεν έχει κοιμηθεί καλά και αυτό συμβαίνει γιατί στο κεφάλι μου νιώθω ακόμα παίκτης. Τους δίνω ελευθερίες, αλλά αν κάποιος ξεφεύγει από την γραμμή μου, έχω αποφασιστικότητα για να το λύσω. Αυτό χρειάστηκε για να το κάνω όλα τα χρόνια και σε αυτές τις στιγμές, το τάιμινγκ είναι πολύ σημαντικό. Είναι προτιμότερο να παίρνεις τις αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή από το να τις αφήνεις να ‘τρέχουν’».

Για το πέρασμα του Πάουλο Μπέντο από τον Ολυμπιακό, ο Μαρτίνς ανέφερε: «Ο Πάουλο Μπέντο μάζεψε 66 βαθμούς και πήρε το πρωτάθλημα. Εμείς συγκεντρώσαμε 75 βαθμούς και δεν το κατακτήσαμε. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει κάποιο έδαφος σε σχέση με τον ανταγωνισμό και εμείς επενδύουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Μαρτίνς: «Ομοιότητες στη ζωή Ελλάδας-Πορτογαλίας»

«Η ζωή στην Ελλάδα έχει πολλές ομοιότητες με την Πορτογαλία, κυρίως στο φαγητό. Οι άνθρωποι είναι θερμοί, παθιασμένοι και πιο παρορμητικοί σε σχέση με εμάς. Με σέβονται όλοι, ακόμα και οι αντίπαλοι φίλαθλοι. Δεν είχα ποτέ προβλήματα», ανέφερε συγκρίνοντας την Ελλάδα με την Πορτογαλία ο Μαρτίνς, ενώ για τα μαθήματα ελληνικών που έκανε στην καραντίνα είπε: «Παρακολουθούσα άλλες ομάδες για να αναλύσω κάποια θέματα τακτικής. Κάνω μαθήματα ελληνικών, αλλά φέτος ήταν δύσκολα γιατί δώσαμε πάνω από 40 ματς και είχαμε πολλά ταξίδια. Ακόμα δεν μπορώ να κουβεντιάσω στα ελληνικά. Γνωρίζω τις βρισιές, αλλά στις προπονήσεις παραμένω πιστός στα πορτογαλικά και αυτά χρησιμοποιώ».

Για τις παρενέργειες του κορονοϊού και την οικονομική κρίση στην Πορτογαλία ο Μαρτίνς τόνισε: «Θα μου άρεσε να αλλάξει ο κόσμος, αλλά θεωρώ μόλις επιστρέψουμε στην κανονικότητα θα τα ξεχάσουμε όλα. Αποτελεί μέρος της φύσης του ανθρώπου όλο αυτό. Θέλω να πιστεύω πως από εδώ και πέρα θα επικεντρωθούμε στα οικολογικά θέματα και την οικονομία. Για παράδειγμα, ελπίζω πως από την πλευρά του τραπεζικού συστήματος της Πορτογαλίας θα υπάρξει μια ένδειξη τεράστιας αφοσίωσης προς το λαό. Ένιωσα την κρίση στο πετσί μου το 2009 γιατί οι εταιρίες του πατέρα μου χρεοκόπησαν και ξέρω πως λειτουργούσαν οι τράπεζες. Τώρα είναι η ώρα, οι τράπεζες να βοηθήσουν τον λαό να κρατηθεί όρθιος».

Μαρτίνς: «Να πεθάνω στο γήπεδο»

Η ατάκα που ξενίζει ήρθε στην τελευταία ερώτηση. Αναφορικά με το αν θέλει να πεθάνει στο γήπεδο: «Συνηθίζω να λέω πως ελπίζω να πεθάνω σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά σε πολλά χρόνια από τώρα και ελπίζω τα πράγματα να μην είναι τόσο απαιτητικά στο μέλλον. Θα μου άρεσε να δουλέψω σε μια εθνική ομάδα ή σε έναν σύλλογο απλά και μόνο για την απόλαυση της προπόνησης. Τώρα θέλω να κάνω σπουδαία δουλειά εδώ στον Ολυμπιακό, αλλά θα μου άρεσε να προπονήσω στην Αγγλία, όπου υπάρχει μια φανταστική ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Η αλήθεια είναι πως το 1987 όταν ξεκινούσα την καριέρα μου στη Φεϊρένσε, δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα γίνω προπονητής».

Προς Γερμανία το Γουλβς-Ολυμπιακός

Ως το μεγάλο φαβορί για να φιλοξενήσει το Final 8 των αγώνων του Europa League αλλά και τις ρεβάνς των «16» είναι η Γερμανία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Bild». Αυτό που υπογραμμίζεται είναι ότι ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είναι ικανοποιημένος από την πορεία της Μπουντεσλίγκα μετά την επανέναρξη της και «βλέπει» τη Γερμανία να έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να φιλοξενήσει τα ματς της διοργάνωσης ως το φινάλε.

Αν αυτή η σκέψη προχωρήσει τότε θα διεξαχθεί στη Γερμανία και η ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς. Σε κάθε περίπτωση η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας θα αποφασίσει στις 17 Ιουνίου για την τύχη της διοργάνωσης.

 

Exit mobile version