Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ελλάδα Αθλητισμός: Ολομέτωπη σύγκρουση ΕΟΚ-Πολιτείας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα Αθλητισμός: Ολομέτωπη σύγκρουση ΕΟΚ-Πολιτείας

Ελλάδα Αθλητισμός: Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις ανάμεσα στην ΕΟΚ και την Πολιτεία! Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Βασιλακόπουλος επιτέθηκαν ο ένας στον άλλο δημόσια και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ξέσπασε μεταξύ τους κόντρα!

Ελλάδα Αθλητισμός: Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις ανάμεσα στην ΕΟΚ και την Πολιτεία! Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Βασιλακόπουλος επιτέθηκαν ο ένας στον άλλο δημόσια και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ξέσπασε μεταξύ τους κόντρα! Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της ΕΟΚ ότι δεν θέλει να απαλλαγεί η αθλητική κοινωνία από τις παθογένειες. Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΕΟΚ χαρακτήρισε γραφικό αυτόν που ξεπερνάει το όριο που μπορεί να προκαλέσει τη δημοσιότητα! Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των επιχορηγήσεων στις ομοσπονδίες η ατμόσφαιρα μυρίζει… μπαρούτι και ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη ημέρα, με δεδομένο ότι έχει υπάρξει αντίδραση και από άλλες ομοσπονδίες πλην της ΕΟΚ.

Ελλάδα Αθλητισμός-Αυγενάκης: «Γνωρίζετε κάτι κ. Βασιλακόπουλε;»

Τη σύγκλιση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ζήτησε η ΕΟΚ, διαμαρτυρόμενη για τις ενέργειες του Λευτέρη Αυγενάκη. Μια κίνηση που προκάλεσε την οργή του Υφυπουργού Αθλητισμού κατά του Γιώργου Βασιλακόπουλο. Ο Αυγενάκης με δήλωσή του κάλεσε τον πρόεδρο της ΕΟΚ να απαντήσει για ποιον λόγο εναντιώνεται στη δημιουργία του Μητρώου, το οποίο θα φέρει τη διαφάνεια στον Αθλητισμό.

Αναλυτικά ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει: «Είναι «πρωτοφανές» και «ανεπίτρεπτο», σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, να δημιουργείται «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» για πρώτη φορά στα χρονικά! Και να είναι προσβάσιμο στους πάντες…

Είναι «πρωτοφανές» και «ανεπίτρεπτο» να γνωρίζουν όλοι στη χώρα, γονείς, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, χορηγοί, ποια σωματεία τηρούν τις προϋποθέσεις του νόμου! Να είναι βέβαια η αθλητική οικογένεια και η κοινωνία ότι απαλλαχθήκαμε οριστικά από «σωματεία σφραγίδες», από «εξουσιοδοτήσεις», από ελλείψεις Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης κι όλες τις υπόλοιπες παθογένειες…

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο συνιστά «ασφυκτικό έλεγχο Ομοσπονδιών και Σωματείων» ένα τέτοιο δημόσιο μητρώο! Συνιστά «ασφυκτικό έλεγχο Ομοσπονδιών και Σωματείων» το νοικοκύρεμα του αθλητικού τοπίου…

Γνωρίζετε κάτι, κ. Βασιλακόπουλε και δεν μας το λέτε; Πείτε το, να γίνει κτήμα μας η εμπειρία δεκαετιών. Τόσο η δική σας, όσο και των ελάχιστων υπολοίπων, που αντιδράτε για το Μητρώο και τις άλλες μας ενέργειες, οι οποίες κατοχυρώνουν τη διαφάνεια στον αθλητισμό της Ελλάδας».

Ελλάδα Αθλητισμός-Βασιλακόπουλος: «Αν ξεπεράσεις το όριο γίνεσαι γραφικός»

Ελλάδα Αθλητισμός-Βασιλακόπουλος: Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν άφησε τη δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη να… πέσει κάτω. Αντιθέτως, ο πρόεδρος της ΕΟΚ ανέφερε πως όταν ξεπερνάς το όριο που μπορείς να αντέξεις προκαλώντας τη δημοσιότητα, γίνεσαι γραφικός! «Κλείνοντας για την ώρα το μείζον θέμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί για το αθλητικό κίνημα, θα επαναλάβω μια φράση την οποία έχω χρησιμοποιήσει και κατά το παρελθόν για παρόμοιες περιπτώσεις: Την δημοσιότητα πρέπει να την προκαλείς, όσο την αντέχεις. Όταν ξεπεράσεις αυτό το σημείο, καταντάς γραφικός», τόνισε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Δείτε ακόμη

Βέρντε: «Σαν… φιλικό με Παναθηναϊκό»
Ενίσχυση με Νίλι για την ΑΕΛ
Αυλαία της άμεσης διοικητικής εμπλοκής της οικογένειας Γιαννακόπουλου στο σύλλογο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις