Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζορτζ Φλόιντ – αστυνομικός: “Ο Τσόβιν θα έκανε το ίδιο και σε λευκό”
ΚΟΣΜΟΣ

Τζορτζ Φλόιντ – αστυνομικός: “Ο Τσόβιν θα έκανε το ίδιο και σε λευκό”

Τζορτζ Φλόιντ - αστυνομικός: Εν τω μεταξύ, η αστυνομία στην Μινεάπολις πρόκειται να «διαλυθεί», δεσμεύθηκαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Τζορτζ Φλόιντ – αστυνομικός: Την άποψη πως ο αστυνομικός που ευθύνεται για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, «θα έκανε το ίδιο ακόμη κι αν το θύμα ήταν λευκός», εξέφρασε ο Κεν Κουτσινέλι. Ο υπηρεσιακός διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών μετανάστευσης, μιλώντας στο CNN είπε πως ο Ντέρερ Τσόβιν, που πάτησε στον λαιμό με το γόνατό του τον 46χρονο Αφροαμερικανό προκαλώντας τον θάνατό του, θα είχε κάνει το ίδιο ακόμη κι αν ήταν λευκός, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει για την συμπεριφορά του.

«Στο ερώτημα του αν ο Τζορτζ Φλόιντ θα ήταν ζωντανός αν ήταν λευκός, η απάντηση είναι: όχι. Νομίζω πως η συμπεριφορά του αστυνομικού, θα μάθουμε περισσότερα και από την έρευνα του FBI, είναι συμπεριφορά ανθρώπου που κάνει bullying, που χρησιμοποιεί την θέση του και την δύναμη του νόμου για να κακοποιήσει κάνοντας κατάχρηση εξουσίας. Δεν ξέρω το ιστορικό του, αλλά έχω ένα προαίσθημα πως θα βρούμε πράγματα που θα δείχνουν πως δεν ήταν και το υπόδειγμα αστυνομικού στην καριέρα του», είπε χαρακτηριστικά. «Σίγουρα υπάρχουν άτομα στο Σώμα που είναι ρατσιστές, αλλά αυτοί είναι ένα μικρό ποσοστό. Δεν ισχύει αυτό γενικά για την αστυνομία», συνέχισε.

Τζορτζ Φλόιντ: Διαλύεται η αστυνομία

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία στην Μινεάπολις πρόκειται να «διαλυθεί», δεσμεύθηκαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης όπου έχασε τη ζωή του ο Τζορτζ Φλόιντ. «Δεσμευόμαστε να διαλύσουμε τις υπηρεσίες της αστυνομίας όπως τις γνωρίζουμε στην πόλη και να οικοδομήσουμε από κοινού με τους πολίτες μας ένα νέο μοντέλο δημόσιας ασφάλειας που θα εγγυάται αληθινά την ασφάλεια του πληθυσμού μας», δήλωσε η Λίσα Μπέντερ, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, στο CNN. Τα εννιά από τα 12 μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Μινεάπολις τάχθηκαν υπέρ της διάλυσης της αστυνομίας, ανέφεραν ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Minneapolis Star Tribune, η ανακοίνωση των μελών του δημοτικού συμβουλίου σηματοδοτεί την έναρξη μιας πιθανότατα μακράς και περίπλοκης σύγκρουσης για την τύχη της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης μετά τον θάνατο του Φλόιντ. Ο δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι τάσσεται υπέρ της αναμόρφωσης, αλλά όχι της διάλυσης της αστυνομίας, που κατηγορείται για ενδημικό ρατσισμό.

Δείτε ακόμη

Σοκ στο Σιάτλ – Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές, ο οδηγός άνοιξε πυρ
Τζορτζ Φλόιντ: Η σύζυγος του αστυνομικού δεν έμεινε μόνο στην αίτηση διαζυγίου
ΗΠΑ: Για βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται οι αστυνομικοί που έσπρωξαν ηλικιωμένο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις