Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορτοσάλτε – Άδωνις: Κόντρα για το λουκέτο στη Μύκονο
ΕΛΛΑΔΑ

Πορτοσάλτε – Άδωνις: Κόντρα για το λουκέτο στη Μύκονο

Πορτοσάλτε - Άδωνις: Το πρόστιμο επιβλήθηκε στο πλαίσιο των ποινών που προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού κατά την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης.

Πορτοσάλτε – Άδωνις: Μια απρόσμενη συζήτηση είχε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης όταν βρέθηκε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ 100,3 φιλοξενούμενος του Άρη Πορτοσάλτε. Ο δημοσιογράφος διαφώνησε με το κλείσιμο για δύο μήνες παραλιακού μπαρ της Μυκόνου όπου παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού, με τους υπεύθυνους να μην τηρούν κανένα από τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα που όρισε η κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας την κυβερνητική επιλογή ο κ. Πορτοσάλτε είπε πως «όποιος παίρνει απόφαση να κλείσει 2 μήνες επιχείρηση στη Μύκονο ανήκει σε κομμουνιστική κυβέρνηση» και στη συνέχεια τον ρώτησε “εσείς είσασταν; εσείς πήρατε την απόφαση;». Εξήγησε μάλιστα την άποψή του και σε ανάρτησή του στο Twitter:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε «την πήραν οι υπηρεσίες βάσει της απόφασης που έχουμε βγάλει».

Ακούστε ολόκληρη την απάντηση που έδωσε ο υπουργός:

Γεωργιάδης για Μύκονο: Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω

“Η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να ανοίξει την οικονομία αλλά πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες καθώς αν θεωρήσουμε ότι ο ιός τελείωσε «αυτή είναι η συντομότερη οδός προς την απόλυτη καταστροφή μας». Αυτό ανέφερε ο υπουργός σήμερα σε συνέντευξή του σήμερα στον ΣΚΑΪ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δίμηνο λουκέτο που επιβλήθηκε σε beach bar στη Μύκονο. Για το άνοιγμα των καταστημάτων είπε πως υπάρχουν κανόνες και έχουν προβλεφθεί ποινές. «Εγώ είμαι ο αρμόδιος υπουργός και διαπιστώνουμε ότι μια επιχείρηση αποφασίζει δημοσία θέα να μην τα τηρεί. Τι πρέπει να κάνω; Να πω ότι “α, μπράβο δεν πειράζει;”», απάντησε στις επικρίσεις ότι το δίμηνο κλείσιμο αποτελεί εξοντωτική ποινή.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχει γίνει πλήθος ελέγχων αλλά λουκέτο δεν έχει επιβληθεί σε καμία άλλη περίπτωση καθώς «δεν βρέθηκε σε κανένα άλλο σημείο τόση εξόφθαλμη παραβίαση των κανονισμών». Το λουκέτο προσέθεσε είναι το τελευταίο μέτρο και εξαρτάται από το μέγεθος της παραβίασης των κανόνων.

«Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ. Ήταν σαν να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις