Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανήλικοι με μολότοφ: Πέντε “θλιβερές” προσαγωγές στο Θησείο
ΕΛΛΑΔΑ

Ανήλικοι με μολότοφ: Πέντε “θλιβερές” προσαγωγές στο Θησείο

Ανήλικοι με μολότοφ: Πέντε ανήλικοι, οι οποίοι είχαν στα σακίδιά τους μπουκάλια με βενζίνη (μολότοφ), συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην περιοχή του Θησείου.

Ανήλικοι με μολότοφ: Μπροστά σε μια μεγάλη και συγχρόνως δυσάρεστη έκπληξη που συνιστά, αν το δει κανείς, στη διευρυμένη του διάσταση, σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, το βράδυ του Σαββάτου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είχαν προσαχθεί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, πέντε ανήλικοι, παιδιά συγκροτημένων οικογενειών, με επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους, ότι μετέφεραν βόμβες μολότοφ, τις οποίες προόριζαν για επίθεση σε αστυνομικούς, στην περιοχή των Εξαρχείων. Τα πέντε παιδιά, είχαν λίγο νωρίτερα εντοπιστεί στην περιοχή του Θησείου να κατεβαίνουν από το συρμό του τρένου, με σακίδια στους ώμους, όπου, όπως αποδείχθηκε μετά την έρευνα, έκρυβαν και μετέφεραν μπουκάλια, άλλα γεμάτα με βενζίνη και άλλα άδεια.

Όταν οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ παρατήρησαν τα παιδιά  κινούνται με προφυλάξεις κινήθηκαν να τα ελέγξουν κι εκείνα άρχισαν να τρέχουν. Τα πρόλαβαν, όμως, ήλεγξαν τα σακίδια  και μόλις είδαν το περιεχόμενο, ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους και τα παιδιά οδηγήθηκαν στην καθ ύλην αρμόδια υπηρεσία την Κρατική Ασφάλεια. Εκεί οι αστυνομικοί ήταν υποχρεωμένοι να προχωρήσουν  σε προανάκριση και να σχηματίσουν δικογραφία. Ενημέρωσαν τους γονείς των… αμούστακων, επίδοξων εμπρηστών και ρώτησαν τα ανήλικα τι σχεδίαζαν με τις μολότοφ. Δεν άργησαν να αποκαλύψουν ότι είχε προηγηθεί ραντεβού μεταξύ τους μέσω εφαρμογής του διαδικτύου και όπως είπαν προς έκπληξη των αστυνομικών, κάποιοι δεν γνωρίζονταν καν μεταξύ τους.

Για τη δολοφονία του Φλόιντ

Είχε προηγηθεί άλλο κάλεσμα από αγνώστους που απευθυνόταν σε νεαρούς τους οποίους καλούσε να κατέβουν στα Εξάρχεια για να εκφράσουν με δυναμικό τρόπο την αντίθεσή τους και τη διαμαρτυρία τους για όσα συνέβησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη δολοφονία του Τζωρτζ Φλόιντ με επίθεση κατά των Ελλήνων αστυνομικών. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα των πέντε ανηλίκων, τα οποία απέστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να γίνει η σχετική έρευνα και να βρεθούν οι επαφές τους αλλά και αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα καλέσματα σε τόσο μικρά παιδιά.

Ίσως πρόκειται για “στρατολόγηση”

Αστυνομικές πηγές έλεγαν ότι κάποια άτομα, που συντονίζουν κατά καιρούς τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, πιθανόν ψάχνουν αυτόν τον καιρό να «στρατολογήσουν» νεαρούς, για να τους εντάξουν στις γραμμές τους σαν ομάδες κρούσης. Προτιμούν τους νεαρούς γιατί δεν έχουν σημανθεί, σε αντίθεση με εκατοντάδες άλλους, που έχουν προσαχθεί η και συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια με αποτέλεσμα να προφυλάσσονται η και να αποσύρονται από τις γραμμές κρούσης, αλλάζοντας ρόλους. Με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε κατά των πέντε ανηλίκων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικών διώξεων, ο οποίος, βλέποντας τις ηλικίες τους,  τους παρέπεμψε στην εισαγγελέα ανηλίκων.

Αφέθηκαν ελεύθερα

Με τη σειρά της, η δικαστική λειτουργός, άφησε τα παιδιά ελεύθερα καθώς αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια των επαφών για να διαπιστώσει αν πρόκειται για κάτι πιο σοβαρό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, οι γονείς των ανηλίκων, που έφθασαν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας, δήλωσαν στους αστυνομικούς την έκπληξή τους για τα συμβαίνοντα και είπαν ότι τα παιδιά είχαν πει ότι βγαίνουν βόλτα με τους φίλους, καθώς ήταν Σαββατόβραδο.

Εικόνες αρχείου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις