Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1: Σωτήρας Λιβάγια
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1: Σωτήρας Λιβάγια

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1: ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο ΟΑΚΑ, στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Με το αποτέλεσμα αυτό η Ένωση έπιασε τον ΠΑΟΚ στην 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι πράσινοι παρέμειναν στην 4η θέση στο -7. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα στο […]

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1: ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο ΟΑΚΑ, στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Με το αποτέλεσμα αυτό η Ένωση έπιασε τον ΠΑΟΚ στην 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι πράσινοι παρέμειναν στην 4η θέση στο -7.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα στο πρώτο μέρος, αλλά γρήγορα οι πράσινοι ισορρόπησαν χωρίς όμως να υπάρχουν ευκαιρίες εκατέρωθεν. Μοναδικές αξιόλογες στιγμές ήταν το απευθείας φάουλ του Βέρντε που πέρασε λίγο άουτ στο 4’ και στο 43’ η κεφαλιά του Ινσούα που βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπάρκα. Τα νεύρα κυριάρχησαν επίσης με τους Κουρμπέλη και Λόπες να συνεχίζουν λόγω επιείκειας του διαιτητή στο ματς.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1: Κυρίαρχος στο β’ ο ΠΑΟ

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο ματς. Μάλιστα πέτυχε και γκολ στο 52’ με τον Μακέντα, όμως ακυρώθηκε από το VAR επειδή στην αρχή της φάσης είχε προηγηθεί φάουλ από τον Γιόχανσον στον Λιβάγια. Στο 65’ οι πράσινοι σκόραραν ξανά και αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε κανονικά. Μετά από ωραία κούρσα του Νάγκι από τα δεξιά και γύρισμα την κατάλληλη στιγμή ο Μακέντα με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μπάρκα και έγραψε το 0-1!

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, μετά και τις διορθωτικές παρεμβάσεις του Καρέρα, η ΑΕΚ ξύπνησε και κατάφερε να ισοφαρίσει. Μετά από ωραία πάσα του Ολιβέιρα ο Λιβάγια βρέθηκε σε πλάγια θέση αριστερά και με πλασέ στην απέναντι γωνία νίκησε τον Διούδη. Το 1-1 έμεινε ως το τέλος παρά την πίεση της ΑΕΚ.

Το φύλλο αγώνα

ΓΚΟΛ: 75’ Λιβάγια – 65’ Μακέντα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζήλος – Νικολακάκης, Χασάν (VAR Μανούχος, Μεϊντάνας).

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες (67’ Ολιβέιρα), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε (75’ Κλωναρίδης), Μάνταλος (87’ Αραούχο), Λιβάγια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Αγιούμπ (60’ Νάγκι), Κουρμπέλης, Δώνης (77’ Μπουζούκης), Ζαχίντ (69’ Ανουάρ), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (77’ Χατζηθεροδωρίδης).

Δείτε ακόμη:

Κόσμος, συνθήματα και Φερέιρα: “Απόλυτος υπεύθυνος εγώ”!
Ο,τι κι αν πει το CAS, πρωταθλητής βγήκε στην Τούμπα!
Πανηγυρικό τιτίβισμα από Μαρινάκη μετά το διπλό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις