Queefing: Η πιο άβολη στιγμή του σεξ έχει δικό της όρο

PLUS

Queefing: Η πιο άβολη στιγμή του σεξ έχει δικό της όρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Queefing: Ας μιλήσουμε για τα συναρπαστικά πράγματα που κρύβονται στην απελευθέρωση αέρα από τον γυναικείο κόλπο

07.06.2020 | 16:53

Queefing: Αρκετά συχνά, κατά τη διάρκεια του σεξ ή μετά από αυτό, συμβαίνει μια απολύτως φυσιολογική σωματική λειτουργία η οποία όμως λόγω του ήχου που προκαλεί φέρνει τις δυο πλευρές σε αμηχανία, ενώ στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε. Πρόκειται λοιπόν για τον ήχο που προκαλείται όταν αέρας ο οποίος έχει εγκλωβιστεί μέσα στον κόλπο βγαίνει έξω από αυτόν καθώς δεν μπορεί να παραμείνει εκεί για πάντα όπως καταλαβαίνεις, ούτε είναι στο χέρι σου να τον κρατήσεις ή να ελέγξεις την έξοδό του.

Έτσι, η γυναίκα κοκκινίζει από ντροπή όταν προκύψει αυτό που περιγράψαμε και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα έχει και συγκεκριμένο όρο, δηλαδή ‘queefing’ ενώ και ο άνδρας δεν είναι λίγες οι φορές που έρχεται επίσης σε αμηχανία. Αυτό που προσπαθούμε να εξηγήσουμε εδώ είναι ότι αυτός ο ήχος είναι απολύτως φυσιολογικός και αναπόφευκτος καθώς συνδέεται με τη συμπίεση και την αποσυμπίεση του αέρα που προκύπτει από την είσοδο και την έξοδο του πέους στον κόλπο και κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ντροπή.

Γράφει η Έλενα Φάκου

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε με πόσα πράγματα σχετίζεται:

Oι δονήσεις αυτές προκύπτουν από τα χείλη του αιδοίου και το σώμα μιας γυναίκας δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να τις ελέγξει όπως μπορεί να κάνει με τον αέρα που εξέρχεται από το ορθό. Μερικοί άνδρες μάλιστα βρίσκουν αυτόν τον ήχο κολακευτικό, διότι δείχνει πως το σεξ ήταν παθιασμένο και θεωρούν το queefing ως το επισφράγισμα.

Ο όρος ‘queefing’ δεν είναι ιατρικός: οι γιατροί αναφέρονται σε αυτή την σωματική λειτουργία ως ‘το πέρασμα του αέρα μέσα από τον κόλπο προς τα έξω’. Επίσης μην εκπλαγείς, αλλά μπορεί να σου συμβεί το συγκεκριμένο πράγμα και χωρίς να κάνεις σεξ, αλλά και κατά τη διάρκεια που γυμνάζεις το σώμα σου ή ακόμα και όταν βήχεις λόγω της πίεσης που ασκείται στους μυς σου.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζεις ότι η χρήση λιπαντικού κατά τη διάρκεια του σεξ μειώνει κατά πολύ την πιθανότητα να προκύψει queefing εκείνη τη στιγμή, αλλά καθυστερείται η απελευθέρωση του αέρα με αποτέλεσμα να προκύπτει αργότερα πχ. κατά την ούρηση. Μεγάλο ρόλο παίζει επίσης το σε ποια ημέρα του κύκλου σου βρίσκεσαι: είναι πιθανότερο να σου συμβεί τις ημέρες που έχεις ωορηξία και αυτό οφείλεται σε ορμονικούς λόγους.

Τέλος, υπάρχουν μερικές στάσεις στο σεξ ευνοούν τη συγκεκριμένη κατάσταση περισσότερο από άλλες, όπως ας πούμε το doggy style κι αυτό είναι θέμα ανατομίας, ενώ παίζει ρόλο και το ιστορικό μιας γυναίκας όσον αφορά στο τι γέννα έχει κάνει: αν έχει γεννήσει φυσιολογικά ένα μεγάλο μωρό σε βάρος έχουν μεγαλύτερα κολπικά κανάλια, άρα δυνητικά δεσμεύουν περισσότερο αέρα.

Exit mobile version