Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σποτ ΕΟΤ 2020 – δημιουργός: Η απάντηση του Θανάση Παπαθανασίου
ΕΛΛΑΔΑ

Σποτ ΕΟΤ 2020 – δημιουργός: Η απάντηση του Θανάση Παπαθανασίου

Σποτ ΕΟΤ 2020 - δημιουργός: Ο Θανάσης Παπαθανασίου για το σποτάκι για τον τουρισμό που άναψε φωτιές.

Σποτ ΕΟΤ 2020 – δημιουργός: Το σποτ του ΕΟΤ της φετινής καμπάνιας για τον τουρισμό παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες. Η κεντρική εικόνα ήταν η παραλία Μεγάλη Άμμος στην Εύβοια. Όμως, δεν πέρασαν παρά μερικές ώρες και ξεκίνησαν οι αντιδράσεις, κυρίως από την αντιπολίτευση αλλά και στα social media. Αρχικά οι αντιδράσεις αφορούσαν στο κόστος του βίντεο. Στη συνέχεια κάποιοι υποστήριξαν πως μία από τις ατάκες του σλόγκαν είναι κλεμμένη και δη από διαφήμιση καλλυντικών. Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης “έπαιξε” πολύ πως η φράση “Greek Summer is a state of mind” είναι αντιγραφή από το σλόγκαν εταιρείας καλλυντικών. Επιπλέον, κυκλοφόρησε μία ψεύτικη είδηση – φέικ νιους, πως η παραλία δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά στην Κροατία. Μάλιστα, γνωστή ιστοσελίδα έγραψε ως είδηση την συγκεκριμένη φήμη κι αναγκάστηκε στη συνέχεια να την κατεβάσει.

Η απάντηση του Θανάση Παπαθανασίου στο Facebook: O Θανάσης Παπαθανασίου σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με τίτλο “Για να τελειώνουμε με την υποτιθέμενη αντιγραφή του σλόγκαν των αντιηλιακών”, έγραψε: “Η φράση Summer state of mind υπάρχει στη λογοτεχνία εδώ και χρόνια όπως και χιλιάδες ακόμα εκδοχές του τι είναι state of mind. Η εταιρία καλλυντικών την υιοθέτησε πρόσφατα για μια προσφορά της. Σε Ευρώπη και Αμερική η φράση έχει ξαναχρησιμοποιηθεί πολλές φορές.

Greek summer state of mind is…

Εμείς τη χρησιμοποιούμε στη μέση του κειμένου -δεν είναι καν σλόγκαν- για να πετύχουμε αυτό που είναι ο επικοινωνιακός μας στόχος και που οι “ειδικοί” της επικοινωνίας στο διαδίκτυο αδυνατούν να δουν: Να καθιερώσουμε την έκφραση “Greek Summer” σαν την ανώτερη, την πιο ξεχωριστή μορφή διακοπών στη Μεσόγειο και να βρεθούμε έτσι ένα ποιοτικό σκαλί πάνω από τους ανταγωνιστές μας. Να το κάνουμε brand δηλαδή. Για να εξηγήσουμε λοιπόν τι σημαίνει Greek Summer χρησιμοποιούμε μια ήδη γνωστή έκφραση αλλά την κάνουμε δική μας δίνοντάς της ελληνικό περιεχόμενο. Greek summer state of mind is…να είσαι με ανθρώπους που αγαπάς, συνδεδεμένος με τη φύση και να νιώθεις ελευθερία.

Τα συναισθήματα που δημιουργεί το ελληνικό καλοκαίρι είναι ακριβώς τα συναισθήματα που έχει ανάγκη να νιώσει ο πλανήτης μετά τον κορωνοϊό! Αυτόματα, ο ξένος που βλέπει το σποτ νιώθει μέσα του τη διαφορά του Greek Summer από τα υπόλοιπα summer. Αυτό δηλαδή που έπρεπε να πετύχουμε μέσα σε αυτά τα 40 δευτερόλεπτα. Το 1959, ο Αλμπέρ Καμύ μεθυσμένος από τα καλοκαίρια της Λέσβου έγραφε: “βαθιά στην καρδιά του χειμώνα ανακάλυψα μέσα μου ένα ανίκητο καλοκαίρι.” Το συναίσθημα αυτής της φράσης θέλαμε να νιώσει ο ξένος θεατής του σποτ και νομίζω ότι το μεταδώσαμε. Ελπίζω μόνο τώρα να μην ξεσηκωθούν οι κληρονόμοι του Καμύ”.

Δείτε ακόμη

Ρεσιτάλ fake news – Η ανάρτηση Βαξεβάνη και το “πάρτι” στο Twitter
Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης για το σποτ του ΕΟΤ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις