Ραχήλ Μακρή: Είπα να μην πάρω στο ψιλό την ανάρτηση της πρώην βουλευτή

PLUS

Ραχήλ Μακρή: Είπα να μην πάρω στο ψιλό την ανάρτηση της πρώην βουλευτή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελισάβετ Μαυρίδου

Ραχήλ Μακρή: Διάβασα πάρα πολλές φορές την ανάρτηση για τον George Floyd και διαπίστωσα ότι μου προκάλεσε μια έντονη ταραχή.

06.06.2020 | 10:30

Ραχήλ Μακρή: Διάβασα πάρα πολλές φορές την ανάρτηση της Ραχήλ Μακρή για τον George Floyd και διαπίστωσα ότι μου προκάλεσε μια έντονη ταραχή.  Στην αρχή σοκαρίστηκα αφού δεν πίστευα ότι κάποιος άνθρωπος, οποιοσδήποτε, όχι συγκεκριμένα η πρώην βουλευτής- αποτιμά το γεγονός της δολοφονίας του αφροαμερικανού με αυτόν τον τόσο λάθος τρόπο.  Στη συνέχεια απογοητεύτηκα ακόμα μια φορά γιατί σκέφτηκα ότι κι άλλοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Και μάλλον γι αυτό τα πράγματα δεν αλλάζουν. Γιατί δεν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι στη σωστή πλευρά.

Ένα πολύ ωραίο σχόλιο που έγινε στα λεγόμενα της Ραχήλ Μακρή ήταν η ερώτηση της Έλενας Ακρίτα που αναρωτήθηκε με όσο πιο εύστοχο χιούμορ γίνεται «Mε τόση δουλειά αυτός ο Σόρος πότε κοιμάται;». Κι εγώ αυτό αναρωτήθηκα, ενώ πέρασαν από το μυαλό μου και σκέψεις για μερικά νεφελίμ. Όμως μήπως πρέπει να δούμε και λίγο πιο σοβαρά το πρόβλημα πίσω από τις απόψεις όπως αυτές που εξέφρασε η Ραχήλ Μακρή;

γράφει η Έλενα Φάκου

Κοιτάμε όλοι τα ίδια γεγονότα αλλά τελικά βλέπουμε διαφορετικά πράγματα

Mέχρι σήμερα, οι συνωμοσιολόγοι, έβλεπαν πίσω από τους θανάτους λόγω του Covid-19 ‘κάποιους’ να λένε ψέμματα και οι άνθρωποι που καταγράφηκαν ως θύματα του κορωνοϊου να έχουν πεθάνει από άλλη αιτία. Προφανώς κάτι τους έκρυβαν και η πανδημία ήταν άλλη μια παγκόσμια πλεκτάνη.

Σήμερα με τον θάνατο του George Floyd είδαμε πως οι συνωμοσιολόγοι μπορούν να σκεφτούν και αντίθετα: ότι δηλαδή ένας άνθρωπος ο οποίος δολοφονήθηκε σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών, τελικά είχε πεθάνει από κορωνοϊό – ξανά για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα αυτών των ‘κάποιων’.

Δολοφονία George Floyd

Το να κοιτάει κάποιος ένα γεγονός τόσο ξεκάθαρο όπως η δολοφονία του George Floyd και να βλέπει ότι σχεδόν το άξιζε – «Κρίμα στον άνθρωπο. Καλό παλικάρι» γράφτηκε ειρωνικά-, είναι μεγάλο πρόβλημα. Αλλά δυστυχώς υπάρχει και αποτελεί τη μεγαλύτερη τροχοπέδη στο να ξεπεραστούν διαχρονικά τεράστια ζητήματα όπως αυτό της αξίας της ζωής των μαύρων και το εντελώς άδικο λεγόμενο ‘λευκό προνόμιο.’

Το πορνό δεν είναι έγκλημα, είναι επάγγελμα

Κάπου μέσα στο σχόλιο της Ραχήλ Μακρή, αναφέρεται ότι ο George Floyd ήταν ηθοποιός σε ταινίες πορνό. Προσωπικά δε με ενδιαφέρει καθόλου αν ήταν ή όχι. Μπορεί να αληθεύει μπορεί και όχι, αυτό δεν έχει καμια σημασία. Γιατί; Διότι το να εργάζεται κάποιος στην βιομηχανία πορνό ταινιών δεν είναι ούτε έγκλημα, ούτε αδίκημα, είναι επάγγελμα. Και μάλιστα σκληρό, απαιτητικό και δύσκολο.

Δικαιοσύνη

Το να το αναφέρει κάποιος για να δικαιολογήσει την πράξη αστυνομικής βίας απέναντι στο θύμα είναι ανήκουστο. Ο George Floyd δεν ήξερε κανείς μας ποιος ήταν πριν γίνει ένας ακόμη αφροαμερικανός ο οποίος σκοτώθηκε σε ένα δρόμο της Αμερικής. Τώρα όμως έγινε παραπάνω από γνωστός: έγινε σύμβολο μιας δικαιοσύνης που πρέπει επιτέλους να αποδοθεί στη μαύρη φυλή η οποία χωρίς καμία λογική έχει λιγότερα προνόμια από τη λευκή κι αυτό επιτέλους πρέπει να αλλάξει.

Κάποτε υπήρχαν και Ινδιάνοι. Και έπρεπε ακόμη να υπάρχουν πολλοί και στη γη τους. Άραγε η κυρία Μακρή έχει να μας αποκαλύψει κάποια θεωρία που να εξυπηρετεί την Νέα Τάξη Πραγμάτων και γι αυτούς;

Δείτε ακόμη

Ολοσέλιδη διαφήμιση για τη δολοφονία Φλόιντ έβαλε ο Jay – Ζ σε εφημερίδες των Η.Π.Α
Νέο σοκαριστικό βίντεο: Αμερικανοί αστυνομικοί πετούν στο έδαφος 75χρονο και περνούν από πάνω του
GeorgeFloydChallenge: Ένα φρικτό παιχνίδι γίνεται “μόδα”
Exit mobile version