Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αγίου Πνεύματος αμοιβή: Ενημέρωση από την ΓΣΕΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγίου Πνεύματος αμοιβή: Ενημέρωση από την ΓΣΕΕ

Αγίου Πνεύματος αμοιβή: Ενημέρωση σχετικά με την αμοιβή της ημέρας του Αγίου Πνεύματος, Δευτέρα 08/06) έκανε η Γενική Συνομπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Αγίου Πνεύματος αμοιβή: Ενημέρωση σχετικά με την αμοιβή της ημέρας του Αγίου Πνεύματος, Δευτέρα 08/06) έκανε η Γενική Συνομπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr. Μπορεί να μην είναι αργία η συγκεκριμένη ημέρα ωστόσο στην χώρα μας οι ιδιωτικές επιχειρήσεις την έχουν χαρακτηρίσει με βάση την διάταξη της Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), κανονισμού εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Παρόλα αυτά σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν εργαστούν την συγκεκριμένη ημέρα δεν θα έχουν καμία επίπτωση στους μισθούς τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους Κλείνοντας σε περίπτωση που κάποιος εργαστεί την ημέρα του Αγίου Πνεύματος τότε για πλήρη απασχόληση δικαιούται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 ενώ οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιό τους, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογιστεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθώς και κωδικοποιήσεις συλλογικών ρυθμίσεων http://www.omed.gr/el/syllogikes-rythmiseis.

Δείτε ακόμη
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αυξημένο το ποσό της β’ φάσης
Ξενοδοχεία για τουρίστες θετικούς στον κορονοϊό – Από το υπ. η επιλογή
EUROBANK: Νέα εποχή με την ολοκλήρωση της συνεργασίας με doValue
Η Ελλάδα, “από τις πιο ευνοημένες χώρες” από το πακέτο των 750 δις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις