Τζόρτζ Φλόιντ Αυστραλία: «Black Lives Matter»

ΚΟΣΜΟΣ

Τζόρτζ Φλόιντ Αυστραλία: «Black Lives Matter»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Τζορτζ Φλόιντ Αυστραλία: Χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές στην Αυστραλία που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

06.06.2020 | 23:55

Τζορτζ Φλόιντ Αυστραλία: Χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές στην Αυστραλία που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν εις μνήμην του Τζόρτζ Φλόιντ. Παρά τις σχετικές απαγορεύσεις και συστάσεις της αστυνομίας ότι θα επιβληθούν πρόστιμα οι Αυστραλοί δεν πτοήθηκαν.

Σύμφωνα με το ABC News, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι, που φορούσαν μάσκες προστασίας και κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Black Lives Matter» (Οι ζωές των μαύρων μετράνε), διαδήλωσαν ειρηνικά στο Μπρισμπέιν κάτω από ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Τζορτζ Φλόιντ Αυστραλία: Συγκεντρώσεις σε Σίδνεϊ, Μελβούρνη, Αδελαΐδα και Χόμπαρτ

Συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν και σήμερα Σάββατο 06/06 στο Σίδνεϊ, την Μελβούρνη, την Αδελαΐδα και το Χόμπαρτ.  Οι Αυστραλοί αυτό που θέλουν επίσης είναι να σταματήσει η κακομεταχείριση των ιθαγενών Αυστραλών από την αστυνομία. Πολλοί διαδηλωτές μάλιστα είχαν τυλιχθεί με σημαίες ιθαγενών. Επείγουσα έκκληση ώστε να επιτραπεί η σημερινή διαδήλωση, αφού χθες το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας Νέα Νότια Ουαλία την χαρακτήρισε παράνομη λόγω της πανδημίας, έκανα οι διοργανωτές της. Παρόλα αυτά οι διαδηλωτές δήλωσαν πως θα συγκεντρωθούν ακόμη και χωρίς άδεια, με τον υπουργό αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Ντέιβιντ Έλιοτ να παίρνει θέση και να λέει πως η αστυνομία είναι προετοιμασμένη «για οποιονδήποτε» περιφρονήσει το νόμο.

Δεν είναι καιρός για μεγάλες συναθροίσεις

«Η ελευθερία του λόγου δεν είναι τόσο ελεύθερη όσο θα θέλαμε να είναι αυτή τη στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έλιοτ και συνεχίζει «Οι κανόνες αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαροι». Στη Βικτόρια, στη νοτιοανατολική Αυστραλία, η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλαπλά κρούσματα από την πανδημία του κορονοϊού και όπου οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης επιτρέπουν συγκεντρώσεις μέχρι 20 ατόμων, οι υγειονομικές αρχές καλούν τον κόσμο να μην συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις. Ο επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της Βικτόρια αναφέρει χαρακτηριστικά «Δεν είναι ο καιρός για να έχουμε μεγάλες συναθροίσεις». Οι αρχές της Βικτόρια απείλησε ότι θα επιβάλλουν πρόστιμα στους οργανωτές των διαδηλώσεων και σε όσους παραβιάσουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Δείτε ακόμη

57 παραιτήσεις στο Μπάφαλο -Επειδή έθεσαν σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς που έσπρωξαν τον 75χρονο
Ένας πατέρας, σκέτο “τέρας” – Είπε στις κόρες του πως θα έκαναν εμβόλιο, αλλά …
Βίντεο σοκ – Νηπιαγωγός πνίγει παιδάκι σε παιδικό σταθμό
Ολοσέλιδη διαφήμιση για τη δολοφονία Φλόιντ έβαλε ο Jay – Ζ σε εφημερίδες των Η.Π.Α
Exit mobile version