Πανελλήνιες 2020: Ξεκινούν 15 Ιουνίου

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2020: Ξεκινούν 15 Ιουνίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Πανελλήνιες 2020: Την 15η Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών της 3ης Λυκείου.

06.06.2020 | 23:45

Πανελλήνιες 2020: Την 15η Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών της 3ης Λυκείου για μία από τις 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι φετινές εξετάσεις θα έχουν αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι όχι μόνο λόγω κορονοϊού αλλά και λόγω του νέου συστήματος εξέτασης. Ο συνολικός αριθμός των εξεταστέων αναμένεται γύρω στις 100.000 που αυτό σημαίνει πως οι 8 στους 10 υποψήφιους θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η κατάσταση λόγω κορονοϊού ανάγκασε την Κυβέρνηση να κάνει αλλαγές σχετικά με την διεξαγωγή των εξετάσεων. Για αυτό όχι μόνο η ημερομηνία των εξετάσεων άλλαξε αλλά παράλληλα μειώθηκε και η ύλη αναλογικά με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία μέχρι τις 11 Μαρτίου, ημέρα δηλαδή που έκλεισαν τα σχολεία.

Πανελλήνιες 2020: Εξετάσεις με«Σύστημα Γαβρόγλου»

Φέτος οι υποψήφιοι αναμένεται να εξεταστούν με το νέο σύστημα, «σύστημα Γαβρόγλου», το οποίο θα ισχύσει για πρώτη φορά φέτος και ίσως και τελευταία αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τα μαθήματα δε θα έχουν συντελεστή βαρύτητας. Ακόμα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας και όχι των Λατινικών.

Επιτυχόντες οι 8 στους 10

Στις 82.159 (ΓΕΛ, ημερήσια και εσπερινά, παλαιό και νέο σύστημα) ανέρχονται οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Με βάση σχετικές πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αριθμός των υποψηφίων από τα ΕΠΑΛ θα κυμανθεί περίπου στις 18.000. Αυτό σημαίνει πως οι υποψήφιοι είναι περίπου 100.000 και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 αναμένεται να εισαχθούν 77.970 (αριθμός ίδιος με πέρυσι).

Μέτρα για υποψήφιους και επιτηρητές

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας για τους εκπαιδευτικούς στις αίθουσες κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ενώ προαιρετική για τους υποψήφιους. Σε κάθε αίθουσα θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων, όπως επίσης το ίδιο θα ισχύει στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο

Οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται με φυσικό τρόπο και θα απαγορεύεται η χρήση ανεμιστήρων κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Επίσης θα πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Από κει και πέρα τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων: Το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

Δείτε ακόμη

Υπερασπίστηκαν γυναίκα στη Θεσσαλονίκη που μάλωνε με το σύντροφό της και τους έδειραν
Μείωση στα κόμιστρα ταξί για αεροδρόμια της χώρας
Νέα, σοβαρή αποκάλυψη για την επίθεση στην Ιωάννα – Πού εργαζόταν ο πρώην της
Exit mobile version