Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιωάννα βιτριόλι – νέα: Το ταξί, η φωνή της “μαυροφορεμένης” και το σχέδιο
ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννα βιτριόλι – νέα: Το ταξί, η φωνή της “μαυροφορεμένης” και το σχέδιο

Ιωάννα βιτριόλι - νέα: Έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί που ερευνούν την πολύκροτη υπόθεση, ότι κυνηγούν μια γυναίκα, 35 έως 40 χρόνων.

Ιωάννα βιτριόλι – νέα: Από κεντρικό δρόμο, στην καρδιά της Αθήνας, κάλεσε από τηλεφωνικό θάλαμο, χρησιμοποιώντας τηλεκάρτα, την εταιρία ταξί για να εξασφαλίσει την ασφαλή και τάχιστη διαφυγή της από το κτίριο της ασφαλιστικής εταιρίας, όπου εργαζόταν η 34χρονη Ιωάννα, στην Καλλιθέα, η δράστις της βάρβαρης επίθεσης με βιτριόλι.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είναι ένα ακόμη στοιχείο, που παρουσιάζει το Alphafreepress, το οποίο προστίθεται τα όσα έχουν αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες, για τον λεπτομερή σχεδιασμό της εγκληματικής ενέργειας και την προσπάθεια της γυναίκας-μυστήριο, να αφήσει τα ελάχιστα δυνατά ίχνη πίσω της. Η επιλογή του κεντρικού δρόμου της Αθήνας, μόνο τυχαία δεν ήταν. Γνώριζε ότι η Αστυνομία, θα εντοπίσει τον θάλαμο από τον οποίο πραγματοποίησε το τηλεφώνημα στην εταιρία το βράδυ της προηγούμενης της επίθεσης ημέρας. Και επειδή το γνώριζε, βρήκε τον τρόπο να μη συνδεθεί αυτό με την περιοχή στην οποία πραγματικά διαμένει!

Πιθανολογείται από κάποια άλλα στοιχεία ότι το βράδυ της τρίτης 19 Μαΐου, έφθασε στο κέντρο με λεωφορείο της γραμμής από την περιοχή όπου διαμένει, έκανε το τηλεφώνημα και αποχώρησε με τον ίδιο τρόπο για το σπίτι της. Η Ασφάλεια Αθηνών, οι αστυνομικοί της οποίας εντόπισαν τον θάλαμο, έχουν στη διάθεσή τους από αυτή την επικοινωνία, τη φωνή της δράστιδος με το βιτριόλι, για περίπου τριάντα δευτερόλεπτα. Τόσα διήρκεσε η συνομιλία με την τηλεφωνήτρια της εταιρίας ταξί από την οποία σε καλά ελληνικά ζήτησε ένα ταξί να την περιμένει την επομένη, Τετάρτη, 20 Μαΐου, στην εκκλησία της αγίας Ελεούσας, κοντά στο σημείο του κτιρίου της ασφαλιστικής, όπου είχε αποφασίσει να στήσει την φρικτή ενέδρα.

Γυναίκα οδηγούσε το ταξί

Οδηγός του ταξί που ορίστηκε για την παραλαβή της, ήταν γυναίκα. Η οδηγός του ταξί, ακριβώς ως γυναίκα, έδωσε στην ασφάλεια όταν εντοπίστηκε την περιγραφή της μυστηριώδους επιβάτιδος και αυτή συνέπιπτε σχεδόν σε όλα με όσα είπε και η άτυχη Ιωάννα από το νοσοκομείο. Ένα επιπρόσθετο στοιχείο είναι ότι η γυναίκα αυτή, όπως έχει γράψει το Alphafreepress, πριν από την τελική βάρβαρη, απάνθρωπη επίθεση με το καυστικό υγρό, είχε ξαναπάει στην περιοχή για να κάνει τις σχετικές πρόβες, να εντοπίσει τα «τυφλά’ σημεία των καμερών, να ορίσει το σημείο της ενέδρας στην είσοδο, να βρει το δρόμο που θα έφθανε στο ταξί το οποίο ήταν σε αναμονή…

Πιθανόν να είχε αποφασίσει και πιο πριν την επίθεση αλλά απρόβλεπτοι παράγοντες να τη ματαίωσαν. Εκείνο το μοιραίο πρωινό ωστόσο, βρήκε την ευκαιρία, χωρίς τυχαία παρουσία τρίτου, να κάνει πράξη το παρανοϊκό σχέδιο.

Ίσως παραπλανητικό το Παγκράτι

Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι η άγνωστη ακόμη δράστις, ζήτησε από την οδηγό να την μεταφέρει στην περιοχή του Μετς-Παγκρατίου. Ίσως όμως και αυτό παραπλανητικό ήταν αφού γνώριζε επίσης ότι η Αστυνομία θα βρει την οδηγό που τη μετέφερε. Αρχή είναι ο πελάτης που ενεργεί με τέτοιο τρόπο σε εταιρία ταξί, να δίνει το κινητό του τηλέφωνο για να υπάρξει επικοινωνία από το κέντρο ότι το ταξί πράγματι είναι στο σημείο που πρέπει. Εδώ, λέγεται ότι απέφυγε να δώσει αριθμό κινητού λέγοντας ότι έχει τοποθετήσει στην καρδιά βηματοδότη και απαγορευόταν το κινητό για να μην κάνει παρεμβολές! Έτσι, μειώνονται και οι ελπίδες από τη σάρωση των κινητών που εξέπεμψαν εκείνο το πρωινό στην περιοχή να βρει άκρη η Αστυνομία.

Η περιγραφή για την δράστιδα

Έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί που ερευνούν την πολύκροτη υπόθεση, ότι κυνηγούν μια γυναίκα, 35 έως 40 χρόνων, λεπτή, μετρίου αναστήματος που μιλάει καλά ελληνικά και η οποία ενδεχομένως να έχει από παλιά, μένος με την Ιωάννα. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, που ασχολούνται με την υπόθεση, δυσκολεύονται να ασπαστούν το σενάριο της «στρατολογημένης» φυσικής αυτουργού από την ηθική, αυτουργο με την λογική ότι αν ήταν επαγγελματίας αποκλείεται να έκανε επίθεση με καυστικό υγρό και μάλιστα αυτή την ώρα και σε τόσο πολυσύχναστο σημείο με όσους κινδύνους θα είχε για την ίδια, κάτι που λίγο έως πολύ ισχύει για τυχόν «στρατολογημένο» άτομο ακόμα και του στενού περιβάλλοντος της υποτιθέμενης ηθικής αυτουργού.

Στην πλειοψηφία τους, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η φυσική αυτουργός ήταν πρόσωπο, που εκτέλεσε η ίδια το σχέδιο της και το μόνο που άφησε με την μεταμφίεσή της εκείνο το πρωί ήταν το γεμάτο μίσος βλέμμα(σ.σ. με κοίταξε κατάματα, χωρίς να πει λέξη, έχει πει η Ιωάννα).

Στο παρελθόν της Ιωάννας

Συνεχίζοντας παράλληλα τον κύκλο των καταθέσεων οι αστυνομικοί στρέφονται και σε άτομα που σχετίζονται με το μακρινό παρελθόν της Ιωάννας για να μπορέσουν να αποκτήσουν ακόμα πληρέστερη εικόνα και να μπορέσουν να μπουν σε λογική εξαιρέσεων ή όχι. Θα λάβουν καταθέσεις δηλαδή από έναν άντρα με τον οποίο είχε στο παρελθόν δικαστική διαμάχη, με έναν άλλον που έχει κάνει ταξίδια στο εξωτερικό μαζί του και παράλληλα ερευνώνται ενδελεχώς τα social media που χρησιμοποιούσε μήπως εντοπίσουν κάτι αξιοποιήσιμο και σε αυτά.

Συμπερασματικά, οι Αρχές έχουν ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά τους όμως σιγά-σιγά φαίνεται να βλέπουν ένα μικρό φως στην άκρη του τούνελ από τα ελάχιστα στοιχεία που, άφησε πίσω της η γυναίκα που ψάχνει όλη η Αστυνομία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις