Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης – Αττική: Και οι τρεις είναι σεσημασμένοι

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης – Αττική: Και οι τρεις είναι σεσημασμένοι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελισάβετ Μαυρίδου

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης - Αττική: Με βάση οργανωμένο σχέδιο είχαν επικοινωνία μεταξύ τους, μέσω ασυρμάτων.

06.06.2020 | 11:32

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης – Αττική: Μέχρι και τους… γείτονες των ενοίκων, των οποίων τις κατοικίες είχαν στοχοποιήσει για να διαρρήξουν, παρακολουθούσαν τα μέλη συμμορίας Γεωργιανών διαρρηκτών, οι οποίοι, με βαρύ ποινικό μητρώο, σεσημασμένοι για ίδια αδικήματα, συνελήφθησαν, άλλη μια φορά από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τρεις δράστες, 21,26 και 34 χρόνων, οι οποίοι, με οργανωμένο σχέδιο κατόπτευσης οικιών και γειτονιών ολόκληρων, κατάφερναν με προσοχή και υπό την κάλυψη τσιλιαδόρων, να φθάνουν ως τις κεντρικές πόρτες των σπιτιών, να περιεργάζονται τις κλειδαριές και να επιστρέφουν έτοιμοι να προχωρήσουν στη ληστρική εισβολή!

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Φρόντιζαν  να αλλάζουν ρούχα

Κάθε φορά που ξαναγύριζαν μετά τον πρώτο κύκλο παρακολουθήσεων, φρόντιζαν να αλλάζουν ενδυμασία για να μην προδίδονται από τα ρούχα, ενώ πάντα χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα, στο όνομα άλλων αλλοδαπών για να μη μπορεί η αστυνομία να βρει άκρη ούτε αν τα εντόπιζε και τα θεωρούσε ύποπτα.

Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο δρούσε η συμμορία των Γεωργιανών μετρ των παραβιάσεων κλειδαριών, που μόνο από δύο διαρρήξεις κατοικιών που επέλεξαν αποκόμισαν οικονομικό όφελος, λέει η Αστυνομία, μισού εκατομμυρίου ευρώ!

Οι αστυνομικοί για τον τρόπο δράσης

Οι αξιωματικοί, που χειρίστηκαν την υπόθεση, αναλύοντας τη μέθοδο δράσης των τριών, γράφουν:

«Αφού επέλεγαν την περιοχή, που θα δρούσαν, μετέβαιναν εκεί περισσότερες από μία φορές, και προχωρούσαν στην κατόπτευση των οικιών και στην παρακολούθηση των κινήσεων τόσο των ενοίκων, όσο και των γειτόνων.

Μάλιστα, για να μην κινήσουν την προσοχή τους, άλλαζαν τα ρούχα τους και επανέρχονταν στο σημείο για να συνεχίσουν την κατόπτευσή τους.

Κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά

Αφού ήλεγχαν εξωτερικά τα διαμερίσματα, προκειμένου να καταλάβουν αν απουσίαζαν οι ένοικοί τους, αποκτούσαν πρόσβαση στην πολυκατοικία και άρχιζαν να κατοπτεύουν το κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά και να περιεργάζονται την κλειδαριά του».

Πως το κατάφερναν αυτό; Γνώριζαν από κλειδαριές

«Κατείχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδίκευση σχετικά με τους διαφόρους τύπους κλειδαριών, που κυκλοφορούν στην αγορά και ανάλογα με την μάρκα και τον τύπο, επέλεγαν τα απαραίτητα διαρρηκτικά εργαλεία. Σε περίπτωση που εντόπιζαν κάμερα ασφαλείας, την απενεργοποιούσαν και αποχωρούσαν για κάποιες ώρες, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν θα ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης και η Αστυνομία.

Με χειρουργικές μάσκες

Κατόπιν επανέρχονταν και εισέρχονταν στο διαμέρισμα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με χειρουργικές μάσκες». Παρακολουθείστε τι έκαναν όταν έμπαιναν πια στα διαμερίσματα:

Κατέβαζαν τα παντζούρια

«Όταν εισέρχονταν στις οικίες, κατέβαζαν τα παντζούρια για να μην γίνονται αντιληπτοί από τους ενοίκους διπλανών διαμερισμάτων και ερευνούσαν τους χώρους μέχρι να βρουν τα κλοπιμαία, που θα τους απέφεραν το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος». Σε ό,τι αφορά στα  αντικείμενα, που αφαιρούσαν,  τα πωλούσαν σχεδόν αμέσως σε διάφορους κλεπταποδόχους ή και ενεχυροδανειστές.

Όλοι σεσημασμένοι

Και η Αστυνομία πληροφορεί στη συνέχεια ότι «άπαντες οι συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι και σε βάρος τους έχουν σχηματισθεί πλήθος δικογραφιών για κλοπές σε οικίες, ενώ επιπλέον ο 34χρονος έχει συλληφθεί για ληστεία και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης». Η σπείρα εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, με τη σύλληψη των τριών σεσημασμένων Γεωργιανών, στο κέντρο της Αθήνας.

Τι κατασχέθηκε

Μετά από έρευνες σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο πυροβόλα όπλα, 2 αεροβόλα όπλα, 62 φυσίγγια, 28- ρολόγια, 20 κινητά τηλέφωνα, ένα ξίφος, και μία ξιφολόγχη με θήκη, πλήθος κοσμημάτων, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και το χρηματικό ποσό των 3.750 ευρώ.

Επίσης,ζεύγος ασυρμάτων επικοινωνίας, πλήθος καρτών με κωδικούς από θύρες ασφαλείας, πλήθος κλειδιών με μπρελόκ που αναγράφουν διευθύνσεις, πλήθος κλειδαριών οικιών, κλεμμένο δελτίο ταυτότητας, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό τρία  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Έρευνα για δεκάδες διαρρήξεις στην Αττική

Εξιχνιάσθηκαν μεν έως τώρα  δύο  διαρρήξεις-κλοπές από οικίες, αλλά εξετάζεται, λέει η Αστυνομία,  η συμμετοχή τους σε δεκάδες ακόμα εγκληματικές πράξεις. Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δείτε ακόμη

Επίθεση με βιτριόλι: Μικρό “φως” στις έρευνες, ποια στοιχεία έχουν οι Αρχές
“Προστατεύουμε την πατρίδα μας” – Το μήνυμα Χαρδαλιά για το τριήμερο
Επεισόδια στην πορεία για τον Φλόιντ στο κέντρο της Αθήνας – 13 προσαγωγές
Exit mobile version