Δήμος Αθηναίων: Φυτεύει αιωνόβιες ελιές στην Ιερά οδό

ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Φυτεύει αιωνόβιες ελιές στην Ιερά οδό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαρκέλλα Καλφοπούλου

Δήμος Αθηναίων: Δεκάδες ελιές μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. από την Ακράτα Αχαΐας, για να φυτευτούν σήμερα στα παρτέρια της Ιεράς Οδού.

05.06.2020 | 22:11

Δήμος Αθηναίων: Δεκάδες ελιές που μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. από την περιοχή της Ακράτας Αχαΐας φυτεύει από σήμερα στα παρτέρια της Ιεράς Οδού ο δήμος Αθηναίων, συμμετέχοντας με έμπρακτο τρόπο στον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Κάποια από τα δέντρα είναι σχεδόν αιωνόβια, ενώ τα περισσότερα έχουν ηλικία από 40 ως 60 χρόνια. Οι ελιές μεταφυτεύτηκαν στην Αθήνα αφού προηγουμένως αφαιρέθηκαν από τον χώρο που βρίσκονταν τις προηγούμενες δεκαετίες,  λόγω των έργων που κάνει η ΕΡΓΟΣΕ στη συγκεκριμένη περιοχή.

Δήμος Αθηναίων: Θα ακολουθήσουν και άλλες φυτεύσεις

Συνολικά 30 μεγάλες εντυπωσιακές ελιές φυτεύονται σε παρτέρια της Ιεράς Οδού. Επιπλέον θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα φυτεύσεις και στη νησίδα του δρόμου. Στόχος της Διεύθυνσης Πρασίνου είναι να μεταφυτευτούν περίπου 100 μεγάλες ελιές και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα. Συνολικά σε ολόκληρη την πόλη αναμένεται να έχουν φυτευτεί περισσότερα από 2.000 δέντρα, εμπλουτίζοντας σημαντικά το πράσινο, που τόσο ανάγκη έχουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αθήνας. Παράλληλα, εξελίσσεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για νέους «πνεύμονες» πρασίνου, ιδιαίτερα σε γειτονιές που τους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι η μόνη που εξελίσσεται από τον δήμο Αθηναίων με αφορμή την σημερινή ημέρα. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου», συνεργεία των εταιρειών «Παντελής Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ», «Husqvarna» και «ΒΙΟΛΙΑΠ ΑΤΕΒΕ» περιποιήθηκαν ένα μέρος των χώρων πρασίνου στο Πάρκο της Ακαδημία Πλάτωνος, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τη φυσική ομορφιά του.

Δήμος Αθηναίων: Αθήνα φιλική προς το περιβάλλον με κάθε τρόπο

Ο δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες να δοκιμάσουν το Instagram filter που σχεδίασε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του δήμου. Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία του περιβάλλοντος και να ενημερωθούν για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία #EUGreenDeal @europedirectcityofathens #worldenvironmentday #timefornature. «Στόχος μας είναι να κάνουμε κάθε μέρα στην Αθήνα, γιορτή για το περιβάλλον. Δεν είναι ευχή. Είναι καθημερινή προσπάθεια να γίνει η πρωτεύουσα φιλική προς το περιβάλλον με κάθε τρόπο, στην καθημερινότητά της. Αυτό κάνουμε με τον Μεγάλο Περίπατο και την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου. Αυτό κάνουμε με την πραγματική ανακύκλωση που έχει ξεκινήσει, αλλά και με την καθημερινή φροντίδα του πρασίνου της πόλης. Χαίρομαι ιδιαίτερα, όταν σε αυτή την προσπάθεια φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρέθηκε το πρωί στον χώρο που έγινε η φύτευση των δέντρων στην Ιερά Οδό.

Δείτε ακόμη

Πρώτο 3μερο μετά την καραντίνα – Αυστηρά τα μέτρα των Αρχών
Εξαρθρώθηκε οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε Καλλιθέα, Πετράλωνα και Εξάρχεια
Νεκρός ο 54χρονος που έψαχναν στον Υμηττό
Exit mobile version