Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σχέσεις και σεξ: Οι γυναίκες βαριούνται πιο γρήγορα
PLUS

Σχέσεις και σεξ: Οι γυναίκες βαριούνται πιο γρήγορα

Σχέσεις και σεξ: Μπορεί οι γυναίκες να βαριούνυαι πιο γρήγορα τη σεξουαλική ζωή εντός σχέσης, η λίμπιντο των ανδρών από την άλλη, παραμένει σταθερή.

Σχέσεις και σεξ: Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι το να παραμένει το σεξ συναρπαστικό, είναι σημαντικό θέμα για τις γυναίκες, ιδίως στις μακροχρόνιες σχέσεις. Το γνωστό meme, όπου ο τύπος αφαιρείται χαζεύοντας άλλες γυναίκες, δεν ισχύει και τόσο. Οι γυναίκες χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ, με έναν μακροχρόνιο ερωτικό σύντροφο, πιο γρήγορα απ’ ό,τι οι άνδρες. Αναφέρουν μικρότερη σεξουαλική ικανοποίηση. Η Wednesday Martin κάνωντας έρευνα πάνω στο θέμα, δημοσίευσε άρθρο στο Atlantic, με τίτλο «The Bored Sex». Το άρθρο αναφέρει μια αγγλική μελέτη του 2017, η οποία δείχνει ότι οι γυναίκες έχουν λιγότερο ενδιαφέρον για το σεξ όταν είναι με κάποιον για πάνω από έναν χρόνο. Οι γυναίκες που ζουν με τον σύντροφό τους αισθάνονται μικρότερη σεξουαλική επιθυμία απ’ όσες δεν μένουν μαζί του.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2012, μας λέει ότι όσο πιο πολύ κρατάει μια σχέση, τόσο μειώνεται η σεξουαλική επιθυμία μιας γυναίκας. Κάτι που δεν ισχύει για τους άνδρες. Τέλος, τα αποτελέσματα μιας γερμανικής μελέτης του 2006 δείχνουν ότι, ενώ 60% των γυναικών κάνουν συχνά σεξ στην αρχή της σχέσης, στα τέσσερα χρόνια το νούμερο αυτό πέφτει σε λιγότερο από 50%. Μετά από 20 χρόνια σχέσης δε, πέφτει στο 20% περίπου. Η λίμπιντο των ανδρών από την άλλη, παραμένει σταθερή σε όλη τη διάρκεια της σχέσης. «Επιβεβαιώνει κάτι που βλέπω στους ασθενείς μου χρόνια», δήλωσε στο VICE ο François Renaud, σεξολόγος και ψυχοθεραπευτής, ειδικός σε θέματα επιθυμίας. «Οι γυναίκες έχουν την τάση να βαριούνται πιο γρήγορα από τους άνδρες στις μονογαμικές σχέσεις». «Θέλουν μια μορφή σεξουαλικής ποικιλίας. Οι άνδρες είναι συχνά ευχαριστημένοι με πολύ λίγα. Συχνά, οι γυναίκες χάνουν πρώτες την επιθυμία τους και, μερικές φορές, πολύ γρήγορα».

Σχέσεις και σεξ: Πότε γινόμαστε προβλέψιμοι και βαρετοί για το σύντροφό μας

Οι γυναίκες συχνά πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους θα είχε πρόβλημα να δεχτεί ότι είναι πιο σεξουαλικές από εκείνον. Για να προστατεύσουν σε κάποιο βαθμό το ανδρικό «εγώ» και τον ρόλο του άνδρα, ο οποίος διδάσκει τη σεξουαλικότητα σις γυναίκες, εκείνες υιοθετούν μια σεμνή και κάπως συντηρητική στάση. Η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού τότε, συνήθως, γίνεται άνετη, βαρετή και προβλέψιμη. Ο Renaud θεωρεί ότι οφείλεται στο πώς η κοινωνία βλέπει και αντιλαμβάνεται τη γυναικεία σεξουαλικότητα.

«Για πολύ καιρό, οι γυναίκες θεωρούνταν ότι εκείνες ήθελαν λιγότερο σεξ. Στην πραγματικότητα, όμως, η σεξουαλικότητα των γυναικών καταπιέζεται και οι γυναίκες μαθαίνουν να την καταστέλλουν. Το slut shaming είναι ένα καλό παράδειγμα». Ο σεξολόγος επεσήμανε ότι ένα λάθος που κάνουν τα ζευγάρια είναι να θερωούν τη συχνή σεξουαλική επαφή απόδειξη ικανοποίησης, λες και η πράξη από μόνη της εγγυάται επιτυχία, λες και δεν υπάρχει κακό σεξ σε ετεροφυλοφιλικές μονογαμικές σχέσεις.

Η πίεση από τον ένα σύντροφο στον άλλο

Επίσης, υπάρχει το θέμα της πίεσης που νιώθει ο ένας σύντροφος. «Την πρώτη φορά που κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου, πάντα υπάρχει άγχος και φόβος απόρριψης. Κάποια στιγμή, νιώθουμε άνεση στη σχέση και δεν θέλουμε να ζούμε πια σε αυτήν την ανασφάλεια. Ο σύμβουλος εργάζεται με ζευγάρια που προσπαθούν να διατηρήσουν τη σταθερότητα και την ασφάλειά τους, ενώ δημιουργούν μια αίσθηση εξερεύνησης με τον σύντροφό τους». «Συχνά, όταν τα ζευγάρια μου λένε για τη σεξουαλική τους ζωή, τους λέω έχω την αίσθηση ότι αυνανίζεστε ο ένας πάνω στον άλλον. Οι γυναίκες συχνά απαντάνε, ακριβώς, αυτό κάναμε, έχουμε οργασμούς αλλά δεν υπάρχει σεξουαλική σχέση». Μια καλύτερη ιδέα, σύμφωνα με τον Renaud, είναι μια σχέση να έχει ποικιλία ώστε να παραμένει ενδιαφέρουσα η σεξουαλική δραστηριότητα. Συγκρίνει τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού με ένα water park. «Αν κάνεις πάντα τις ίδιες τσουλήθρες, στο τέλος βαριέσαι». Καλές τσουλήθρες λοιπόν και μην ξεχνάτε να κάνετε μικροαλλαγές.

Δείτε ακόμη

Ομελέτα φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλου και πιπεριές
Tο τέλειο κόλπο για να μη θολώνουν τα γυαλιά όταν φοράτε μάσκα
Συμβουλές για σμιλεμένο σώμα ενόψει καλοκαιριού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις