Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισπανία κορονοϊός: Ανοίγει τα σύνορα
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία κορονοϊός: Ανοίγει τα σύνορα

Ισπανία κορονοϊός: Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας Ρέγιες Μαρότο και ενημέρωσε πως αίρονται όλοι οι περιορισμοί στα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Πορτογαλίας από τις 22 Ιουνίου.

Ισπανία κορονοϊός: Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας Ρέγιες Μαρότο, η οποία ενημέρωσε πως αίρονται όλοι οι περιορισμοί στη διέλευση των συνόρων μεταξύ Γαλλίας και Πορτογαλίας από τις 22 Ιουνίου. Να ενημερώσουμε πως οι αρχές είχαν κλείσει τα σύνορα στα μέσα Μαρτίου για όλους εκτός από τους Ισπανούς οι οποίοι εργάζονταν στην άλλη πλευρά των συνόρων και τους οδηγούς φορτηγών όταν η χώρα εισήλθε σε lockdown για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό. Η Μαρότο ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ότι η Ισπανία θα άρει σιγά σιγά την καραντίνα για όλους όσους εισέρχονται στην χώρα από τα χερσαία σύνορά της από την Γαλλία και την Πορτογαλία και πως το μόνο που μένει είναι να εγκριθεί το μέτρο.

Να αναφέρουμε πως το ζήτημα του ανοίγματος των συνόρων έχει μεγάλη σημασία για την Ευρώπη αφού οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία κάνουν τα πάντα για να προσεγγίσουν τουρισμό και επιτρέπουν σταδιακά την ελευθερία κινήσεων στην περιοχή χωρίς σύνορα της Σένγκεν. Η Ισπανία παρά το γεγονός ότι είχε ανακοινώσει οτι θα  αρχίσει να καταργεί τους περιοριστικούς όρους στα σύνορα από 1η Ιουλίου, τις τελευταίες ήμερες άλλαξε η συγκεκριμένη εκδοχή. Η Μαρότο έκανε γνωστό σήμερα ότι οι αρχές πειραματίζονται στον τομέα του τουρισμού σε συγκεκριμένες περιοχές στο δεύτερο μισό του Ιουνίου και ο tour operator TUI πρόκειται να μεταφέρει 6.000 Γερμανούς τουρίστες για να επισκεφθούν το ισπανικό αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων Νήσων γύρω από το νησί της Μαγιόρκα.

Ισπανία κορονοϊός: Θετική Γαλλία και Πορτογαλία

Από μεριά της η Γαλλία είναι θετική στο άνοιγμα των συνόρων της Ευρώπης από τις 15 Ιουνίου, σε αντίθεση με την Πορτογαλία η οποία ναι μεν έχει κλείσει τα σύνορα της μέχρι την 15η Ιουνίου ωστόσο πιστεύει πως θα ήταν προτιμότερο θα παρέμεναν κλειστά μέχρι το τέλος του μήνα εξαιτίας των ισπανικών περιορισμών, όπου τώρα όμως θα αρθούν νωρίτερα.

Δείτε ακόμα:

“Η Μαντλίν είναι νεκρή” – Ο ύποπτος και οι θεωρίες για την εξαφάνισή της
Viral: Πολίτης κάνει παρατήρηση στον Αυστραλό πρωθυπουργό – “Μόλις το ξαναφύτεψα!”
Πρώτο θέμα ξανά η υπόθεση Μαντλίν – Ταυτοποιήθηκε ύποπτος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις