Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Τουρίστες Ελλάδα – κορονοϊος: Σαφέστατα θα υπάρξει κίνδυνος, λέει ο Βατόπουλος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρίστες Ελλάδα – κορονοϊος: Σαφέστατα θα υπάρξει κίνδυνος, λέει ο Βατόπουλος

Τουρίστες Ελλάδα - κορονοϊος: Δεν αιφνιδιάζουν τους ειδικούς τα εισαγόμενα κρούσματα, που το επόμενο διάστημα θα αποτελέσουν κρίσιμο μέγεθος.

Τουρίστες Ελλάδα – κορονοϊος: Το γεγονός ότι θα υπάρξει κίνδυνος κορωνοϊού με τους τουρίστες που θα έρθουν στη χώρα τόνισε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. «Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες» τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο καθηγητής εξήγησε πως το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα και πως είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες. Από την άλλη, όπως αναφέρει δεν υπάρχει κάνεις σώφρον που να λέει ότι τα σύνορα δεν πρέπει να ανοίξουν.  Παράλληλα, ανέφερε πως ναι μεν υπάρχει ο κίνδυνος, αλλά πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα ώστε να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο.

Γι αυτό όπως σημειώνει έχουμε διάφορα όπλα όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες, που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης. Συγκριτικά με την γρίπη, υπογράμμισε πως ο ιός του κορωνοϊου μειώνεται διαφορετικά από ότι της γρίπης, δίνοντας ως παράδειγμα την Αίγυπτο που έχει πολλά κρούσματα ενώ έχει ζέστη. «Δεν υπάρχει ταύτιση γρίπης με κορωνοϊο» αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για πιθανό δεύτερο κύμα κορωνοϊού, τόνισε πως «πιστεύω πως κάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια με έγκαιρη διάγνωση και τα τεστ στα σύνορα δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊου μέσα στο καλοκαίρι».

Δείτε ακόμη

19 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
“Απολαύστε την Οθωμανική Κρήτη” – Σάλος με προκλητική διαφήμιση πρακτορείου
Αποκάλυψη Alphafreepress: Με το ίδιο ταξί έφυγε η “μαυροφορεμένη” από την Καλλιθέα
Στην Αθήνα ο Ντι Μάιο – Δυσφορία για τον αποκλεισμό των Ιταλών
Τραγωδία στην Κόρινθο: Μας σκότωσαν το παιδί, λέει ο πατριός της 23χρονης
“Τι θα πω αύριο στο παιδί μας;” – Ραγίζουν καρδιές τα λόγια του συζύγου της Δώρας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις