Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τζορτζ Φλόιντ FIFA: Να μην τιμωρηθεί κανείς
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τζορτζ Φλόιντ FIFA: Να μην τιμωρηθεί κανείς

Τζορτζ Φλόιντ FIFA: Η δολοφονία του αφρομερικάνου από αστυνομικό στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στον αθλητισμό, καθώς πολλοί ποδοσφαιριστές έδωσαν το δικό τους μήνυμα δημόσια κατά του ρατσισμού, με τους συλλόγους τους να αντιδρούν και να είναι ένα βήμα πριν από την τιμωρία.

Τζορτζ Φλόιντ FIFA: Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και μέσω του αθλητισμού. Ήδη στην Γερμανία είδαμε πολλούς ποδοσφαιριστές να στέλνουν δημόσια το μήνυμά τους κατά του ρατσισμού, μέσω των πανηγυρισμών τους, κάτι που δε θα περάσει ατιμώρητο απ’ ότι φαίνεται από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Ήδη από τη Γερμανία έχουν ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύουν να τιμωρήσουν τους ποδοσφαιριστές για τέτοιες πράξεις, με τη FIFA από την πλευρά της να ζητάει να πρυτανεύει η λογική!

Οι υπεύθυνοι της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας υποστηρίζουν ότι θα γίνει έλεγχος και θα ακολουθήσει πιθανή τιμωρία των παικτών, καθώς έχει γίνει ξεκάθαρο από τους κανονισμούς της διοργανώτριας αρχής ότι απαγορεύεται οποιοδήποτε πολιτικό μήνυμα στο ρουχισμό των αθλητών. Χαρακτηριστικά ήταν τα παραδείγματα του άσου της Σάλκε, Γουέστον ΜακΚένι, ο οποίος φόρεσε περιβραχιόνιο με σχετικό μήνυμα για την απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, των Μάρκους Τουράμ και Κόλιν Κάπερνικ που γονάτισαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και του Τζέιντον Σάντσο που είχε σχετικό μήνυμα γραμμένο στο μπλουζάκι του.

Τζορτζ Φλόιντ FIFA: Ζητά να μην υπάρξουν τιμωρίες

Από τη FIFA ζητούν να μην υπάρξουν τιμωρίες για τα μηνύματα αυτά κατά του ρατσισμού. Η FIFA προωθεί ενέργειες κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού, είναι υπέρμαχος της προσπάθειας εξάλειψης του φαινομένου και αντιλαμβάνεται απόλυτα όσα έχουν συμβεί και την επίδραση αυτών στους ποδοσφαιριστές, μετά και την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Η ισχύ των κανονισμών και η επιβολή των προβλεπομένων έγκειται στην δικαιοδοσία κάθε Ομοσπονδίας, ωστόσο, θα ήταν σωστό να πρυτανεύσει η λογική και να ληφθούν υπόψιν με τον σωστό τρόπο τα τεκταινόμενα…», τόνισε για το θέμα εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο «Associated Press».

Δείτε ακόμα:

Ο Μπαλντέ θέλει να αναλάβει τροφή και στέγη εποχιακών εργατών
Ζητάει εισιτήρια στο 30% της πληρότητας η διοργανώτρια

Ακύρωσε το ραντεβού με τον Τύπο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις