alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπερτομέου Ευρωλίγκα: «Μένει ο Παναθηναϊκός»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπερτομέου Ευρωλίγκα: «Μένει ο Παναθηναϊκός»

Μπερτομέου Ευρωλίγκα: Βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός θα μείνει στην Ευρωλίγκα είναι ο ισχυρός άνδρας της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μπερτομέου Ευρωλίγκα: Τη βεβαιότητα του ότι ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει στην Ευρωλίγκα, παρά τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, εξέφρασε ο Ζόρντι Μπερτομέου. Ο ισχυρός άνδρας της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο μπάσκετ αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό, που αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση λόγω της συμμετοχής του στην Α2 όπως τόνισε, ενώ δήλωσε θλιμμένος για το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να πάρουν δώσουν ένα τέλος που κανείς δεν ήθελε στη φετινή σεζόν.

«Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα μείνει μαζί μας. Ανάλογο θέμα από φήμες είχε δημιουργηθεί και στο παρελθόν, αλλά δεν υπάρχει καμία ρητή και επίσημη ανακοίνωση από τον σύλλογο», τόνισε στα «ΝΕΑ». «Οι ομάδες γνωρίζουν πως βρίσκονται στην ελίτ του μπάσκετ και το μέλλον του εκτός Ευρωλίγκας δεν θα είναι λαμπρό. Όλοι γνωρίζουμε τους λόγους της απόφασης του Ολυμπιακού και δεν θα πρέπει αυτή η επιλογή να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα ή επιχείρημα. Πρόκειται για μία μοναδική περίπτωση που δεν προεκτείνεται σε άλλες ομάδες ή χώρες» συμπληρώνει.

Μπερτομέου Ευρωλίγκα: Διακοπή λόγω κορονοϊού

Για τη διακοπή λόγω κορονοϊού ο CEO της Ευρωλίγκα σχολίασε: «Επεξεργαστήκαμε άπειρα σενάρια και προσπαθήσαμε να είμαστε έτοιμοι για καθένα από αυτά. Υπήρχε ένα ισχυρό σχέδιο όπου προβλεπόταν κάθε λεπτομέρεια για την διεξαγωγή των αγώνων σε ένα γήπεδο. Κάναμε οτιδήποτε μπορούσαμε για να συμβεί αυτό, αλλά πάντοτε ήμασταν συνειδητοποιημένοι ότι θα υπήρχαν πράγματα που δεν θα τα ελέγχαμε. Η διασπορά της πανδημίας είναι διαφορετική στις δέκα χώρες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα και κάθε μία έχει τα δικά της πρωτόκολλα. Είμαι θλιμμένος διότι αναγκαστήκαμε να λάβουμε μία δύσκολε απόφαση και να δώσουμε ένα τέλος που κανείς δεν ήθελε. Υπάρχει πάντως μία, ας την χαρακτηρίσω, γλυκόπικρη γεύση, διότι πήραμε μία σωστή απόφαση για την προστασία όλων των εμπλεκομένων».

Μπερτομέου Ευρωλίγκα: Το μέλλον της διοργάνωσης

Αναφορικά με το μέλλον της διοργάνωσης ο Μπερτομέου υποστήριξε: «Αναμφισβήτητα όλες οι ομάδες πρέπει να προβούν σε προσαρμογές, αλλά δεν βλέπω καμία μεγάλη αντίδραση. Η Ευρωλίγκα έχει ένα συνολικό τζίρο 421.200.000 ευρώ παρουσιάζοντας άυξηση της τάξεως του 20,7% σε σχέση με την περσινή σεζόν. Προφανώς αυτό το ποσό θα μειωθεί του χρόνου, αλλά συνεργαζόμαστε με τους συλλόγους για να αυξήσουν τα έσοδά τους. Η πανδημία δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα και σε πολλές από τις αγορές μας η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Πλέον μελετάμε τις επιπτώσεις της ακύρωσης της σεζόν και προσαρμόζουμε τα σχέδιά μας στην πραγματικότητα.

Αρχίσαμε ήδη να συνομιλούμε με χορηγούς για να καταλήξουμε σε συμφωνίες. Δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουμε την εξαίρεση τον κανόνα των εταιρειών που υποφέρουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Ασφαλώς θα υπάρξουν επιπτώσεις τόσο στην διοργανώτρια αρχή, όσο και στους συλλόγους και θα φανούν άμεσα. Ήδη μερικά κλαμπ εκτίμησαν δημοσίως την ζημιά στο 30-35%, αλλά πρόκειται για μία ρέουσα και μεταβαλλόμενη κατάσταση. Χρειάζεται να οικοδομήσουμε σωστές στρατηγικές, που θα μας βοηθήσουν να ανακάμψουμε το συντομότερο δυνατό για να δυναμώσουμε την διοργάνωση και να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις».

Δείτε ακόμη

Τίτλοι τέλους για την Football League
Οι κορυφαίοι σεφ της Super League
Κρίσιμη τηλεσυνάντηση παικτών-ATP στις 10 Ιουνίου για την ατζέντα