Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τουρισμός 2020: Ασφαλέστερος προορισμός η Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρισμός 2020: Ασφαλέστερος προορισμός η Ελλάδα

Τουρισμός 2020: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι παίρνει πάνω του την ελληνική εκστρατεία ενημέρωσης για τον τουρισμό, αλλά και το παιχνίδι της ενημέρωσης των ξένων επενδυτών για την εισροή μέσω αυτού του τρόπου χρήματος στην χώρα μας.

Τουρισμός 2020: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι παίρνει πάνω του την ελληνική εκστρατεία ενημέρωσης για τον τουρισμό αλλά και το παιχνίδι της ενημέρωσης των ξένων επενδυτών για την εισροή μέσω αυτού του τρόπου χρήματος στην χώρα μας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει ότι τα εύσημα που έχει λάβει η χώρα μας για την επιτυχή αντιμετώπιση του κορονοϊού σε υγειονομικό επίπεδο δε θα έχουν κανένα απολύτως νόημα αν δεν μετουσιωθούν και σε καλά νούμερα τόσο στον τουρισμό όσο και στις επενδύσεις. Άλλωστε ο τουρισμός αποτελεί και αιμοδότρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας και του ΑΕΠ της χώρας και γι αυτό από την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο προσέλκυσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μεριδίου της παγκόσμιας τουριστικής πίτας.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Γι αυτόν το λόγο ο ίδιος επίλεξε να δώσει αρκετές μέχρι στιγμής, γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες, συνεντεύξεις σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα ώστε αφενός να εξηγήσει με ποιόν τρόπο η χώρα μας πέτυχε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αφετέρου να πιστοποιήσει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η Ελλάδα δικαίως συγκαταλέγεται στους πιο ασφαλείς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις συνεντεύξεις του αναλύει τα δεδομένα που κάνουν την Ελλάδα ασφαλή προορισμό και εξηγεί τους κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ακολουθήσει η χώρα μας την τουριστική περίοδο.

 Τουρισμός 2020: Ασφάλεια οι διακοπές στην Ελλάδα

Έτσι οι Ευρωπαίοι και όχι μόνο τουρίστες ακούν και βλέπουν από τα πιο επίσημα χείλη την προετοιμασία μιας χώρας για να τους υποδεχτεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτές οι εμφανίσεις του πρωθυπουργού εκτιμάται ότι δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας σε όσους σχεδιάζουν να επισκεφθούν την χώρα μας αφού ως βασικό επιχείρημα ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει τα νούμερα των κρουσμάτων όλους τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες που έχουν αγγίξει σχεδόν το μηδέν. Εκτός όμως από τον πρωθυπουργό το επικοινωνιακό σχέδιο της κυβέρνησης συνεχίζεται και από άλλους υπουργούς όπως τον υπουργό Τουρισμού ή τον υπουργό Νίκο Χαρδαλιά που αποτέλεσε έναν εκ των πρωτεργατών της ελληνικής οικονομίας. Την ίδια ώρα ο Σωτήρης Τσιόδρας πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τα αποτελέσματα να είναι απολύτως θετικά για την Ελλάδα αφού την ομιλία του παρακολούθησαν σχεδόν όλοι οι πολίτες της γηραιάς Ηπείρου.

Εκτός όμως από το στοίχημα του τουρισμού ο πρωθυπουργός έχει σχεδιάσει και μια σειρά συνεντεύξεων αλλά και επαφών τις επόμενες εβδομάδες με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων. Η αντιμετώπιση της πανδημίας δίνει δύο πολύ σημαντικά μηνύματα στους επενδυτές που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εκμεταλλευτεί στο έπακρο: Το πρώτο είναι η επένδυση σε μια χώρα ασφαλή υγειονομικά και με θωρακισμένο σύστημα υγείας και το δεύτερο η επένδυση σε μία χώρα που έχει σοβαρή κυβέρνηση που μπορεί να προσφέρει διάρκεια στην επένδυση με έντιμους και ξεκάθαρους όρους από την αρχή της συμφωνίας. Η εκστρατεία λοιπόν ξεκίνησε …να δούμε σε λίγους μήνες και τα αποτελέσματά της.

Δείτε ακόμα:

Γεωργιάδης: Αναπόφευκτα τα “εισαγόμενα” κρούσματα, δεν είναι η καταστροφή
Μητσοτάκης για Μεγαπάνου: Αισθάνομαι τυχερός που τη γνώρισα από μικρός
“Η υφαλοκρηπίδα είναι δική μας” – Αμετανόητη η Τουρκία, τραβάει επικίνδυνα το σχοινί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις