Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

09

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Απολύσεις μετά την αναστολή: Δεν υπάρχει πλέον καθολική απαγόρευση, λέει ο Βρούτσης
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΡΟΥΤΣΗ

Απολύσεις μετά την αναστολή: Δεν υπάρχει πλέον καθολική απαγόρευση, λέει ο Βρούτσης

Απολύσεις μετά την αναστολή: Οι εργοδότες μπορούν να παρατείνουν τις αναστολές συμβάσεων, να εφαρμόσουν τη νέα εκ περιτροπής εργασία, να ενταχθούν στη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ακόμη και να απολύσουν.

Απολύσεις μετά την αναστολή: Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, παραδέχτηκε μεταξύ άλλων πως η καθολική απαγόρευση απολύσεων δεν υπάρχει πλέον. Ο κ. Βρούτσης μίλησε για τις αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο εάν προστατεύονται όλοι οι εργαζόμενοι που θα μπουν στο πρόγραμμα Sure από απολύσεις, αλλά και αν θα γίνει «κούρεμα» του επιδόματος αδείας και του δώρου Χριστουγέννων. «Καταβάλουμε σήμερα σε 240.000 δικαιούχους επικουρικής, μεσοσταθμικά αύξηση 99 ευρώ μεικτά. Τα λεφτά μπήκαν από χθες το βράδυ και η καταβολή έγινε οριζόντια σε όλους τους δικαιούχους», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο Open TV.

Ο υπουργός Εργασίας, επεσήμανε ότι η τεχνική διαδικασία για την αναπλήρωση των μισθών σε ποσοστό 83,5% – 100% δεν έχει ολοκληρωθεί από το υπουργείο, κάτι που αναμένεται να γίνει τέλος Ιουνίου. Έκανε λόγο για δυο σενάρια που υπάρχουν για την καταβολή. Το ένα είναι διαμέσου του εργοδότη και το δεύτερο απευθείας στον εργαζόμενο στο ποσοστό που αναλογεί στο κράτος. Σχετικά με τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης «εκκρεμεί η νέα κύρια σύνταξη, που δρομολογείται για τον Σεπτέμβριο, καθώς και δύο μεγάλες επιστροφές αναδρομικών. Η επιστροφές στους δικαιούχους επικουρικής οκτώ μηνών από 1/10/19 και η επιστροφή αναδρομικών της νέας κύριας σύνταξης, που υπολογίζεται ότι θα είναι για περίπου 12 μήνες. Καθολική απαγόρευση απολύσεων δεν υπάρχει πλέον», παραδέχθηκε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «προστατευμένοι είναι μόνο όσοι υπάγονται στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

«Δεν υπάρχει νόμος ή διάταξη νόμου που να λέει ότι μειώνουμε επίδομα αδείας ή δώρο Χριστουγέννων του εργαζόμενου. Η προσαρμογή θα γίνει βάσει των χρημάτων που παίρνει στην τσέπη του», τόνισε ο υπουργός που ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να παρέμβει η κυβέρνηση για να αλλάξει τις συνθήκες που διαμορφώνονται στα εργασιακά.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση

Δείτε ακόμη

Νέα ΚΥΑ: Ποιοι κανόνες θα ισχύουν στις οργανωμένες παραλίες
Ίδια σύνταξη σε άντρες και γυναίκες στο Δημόσιο
Ντομπρόβσκις: Με ενισχυμένη εποπτεία η πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πότε θα δοθούν τα 534 ευρώ

Αυξάνονται οι μισθοί λόγω μείωσης εισφορών – Ποιους αφορά, δείτε παραδείγματα

Επίδομα 534 ευρώ: Πώς και πότε θα το λάβουν οι δικαιούχοι

Η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία βασικός στόχος του Δήμου Αθηναίων
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις