Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Παπούτσια για το σπίτι: Ποιά είναι τα κατάλληλα
PLUS

Παπούτσια για το σπίτι: Ποιά είναι τα κατάλληλα

Παπούτσια για το σπίτι: Η επιλογή παπουτσιών καθορίζει σε έναν μεγάλο βαθμό την άνεση, το ίδιο ισχύει και για τα υποδήματα που θα επιλέξετε να φορέσετε μέσα στο σπίτι.

Παπούτσια για το σπίτι: Η επιλογή παπουτσιών καθορίζει σε έναν μεγάλο βαθμό την άνεση. Το ίδιο ισχύει και για τα υποδήματα που θα επιλέξετε να φορέσετε μέσα στο σπίτι. Εάν τα παπούτσια που φοράτε μέσα στο σπίτι δεν είναι άνετα και σας ενοχλούν, τότε αργά ή γρήγορα θα αισθανθείτε εκνευρισμό και θα νιώθετε πως κάτι πάει λάθος.

Για να αποφευχθεί αυτή η ταλαιπωρία, οι ποδίατροι δίνουν τις δικές τους συμβουλές. Το whowhatwear στράφηκε προς τον Μπέντζαμιν Τεχράνι, ποδίατρο στο Λος Αντζελες, ο οποίος αποκαλύπτει ποια παπούτσια, που φοράμε στο σπίτι, είναι καλύτερα για τα πόδια σας.

Παπούτσια για το σπίτι: Καλύτερα, τα ανατομικά σανδάλια και slides

«Προτιμήστε τα ανατομικά σανδάλια. Εχω εντυπωσιαστεί με το στιλ των Birkenstock που έχουν την ικανότητα να παραμένουν μοδάτα. Παράλληλα παρέχουν την καλύτερη υποστήριξη στις καμάρες που έχω δει μέχρι σήμερα», αναφέρει. Επίσης περιγράφει ότι το ενσωματωμένο μαξιλάρι αφρού από λάτεξ, διαμορφώνεται στο πόδι, όσο περπατάτε.

Καλή επιλογή: Ξυπόλυτοι ή με βαμβακερές κάλτσες

«Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό με το περπάτημα χωρίς παπούτσια γύρω από το σπίτι αλλά με μέτρο», λέει ο ποδολόγος. Μεταξύ άλλων συμπληρώνει: «Ακόμα κι αν είστε σε εξαιρετική φόρμα, το να ξοδεύετε ώρες χωρίς παπούτσια μπορεί να οδηγήσει σε πολλές διαταραχές των μαλακών μορίων του ποδιού, του γόνατος και του ισχίου».

«Εάν πάλι επιλέξετε κάλτσες, τότε αυτές από βαμβάκι βοηθούν στο ζήτημα του ιδρώτα, εάν τα πόδια σας ιδρώνουν πολύ. Το βαμβάκι, επίσης, έχει πιο παχιά σύνθεση και παρέχει περισσότερη άνεση στα πόδια, ειδικά για ανθρώπους που δεν αντέχουν να φορούν σανδάλια ή slippers», δηλώνει ο Τεχράνι.

Η χειρότερη επιλογή παπουτσιού για το σπίτι: Flip-flop

«Δώστε προσοχή στην σόλα του σανδαλιού ή των flip-flop. Κατά γενικό κανόνα, εάν η σόλα λυγίζει στη μέση, το παπούτσι έχει πολύ κακή υποστήριξη και τα πόδια σας θα κουραστούν γρήγορα», αναφέρει μεταξύ άλλων, προσθέτοντας, ό, τι είναι καλύτερο να φορέσετε σανδάλια με πιο παχιά σόλα.

Δείτε ακόμα

Τι λένε τα άστρα για σένα, για σήμερα Τρίτη 2/6/2020
Eφαρμογή για Android από την Ινδία «επιτίθεται» σε όλα τα κινεζικά Apps
Η κλιματική αλλαγή πιο επικίνδυνη από τον κορονοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις