Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Δίαιτα γρήγορη και εύκολη: 10 κιλά σε 2 βδομάδες
PLUS

Δίαιτα γρήγορη και εύκολη: 10 κιλά σε 2 βδομάδες

Δίαιτα γρήγορη και εύκολη: Μια δίαιτα με βασικό συστατικό τα αυγά υπόσχεται να γίνει το μέσο για να χάσετε 10 κιλά. 

Δίαιτα γρήγορη και εύκολη: Κάθε εβδομάδα και μια καινούρια δίαιτα φαίνεται να βγαίνει στο προσκήνιο στα γυναικεία περιοδικά, τρέφοντας λίγο ακόμη την ελπίδα των γυναικών για ένα καλλίγραμμο σώμα και μια αψεγάδιαστη σιλουέτα. Η νέα τάση τελευταία ακούει στο όνομα «Η δίαιτα των βραστών αβγών». Το όνομά της τα λέει όλα: Πρόκειται για μία πρωτεϊνούχα δίαιτα που στηρίζεται στην κατανάλωση αβγών και υπόσχεται ταχύτατη καύση του λίπους και απώλεια κιλών -μέχρι 10 όπως λένε- σε μόλις δύο εβδομάδες.

Μπορεί να προέρχεται από την επιθυμία σας να χάσετε το περιττό βάρος ή να διορθώσετε σημεία του σώματός σας με τα οποία δεν έχετε συμφιλιωθεί ή για να βελτιώσετε την υγεία σας. Σε κάθε περίπτωση, είστε αποφασισμένη να κάνετε την προσπάθεια σας. Και κάπως έτσι φτάνετε στο σημείο που αναρωτιέστε τι δίαιτα να προτιμήσετε αυτή τη φορά και αν υπάρχει κάποια καινούρια η οποία κάνει τη μεγάλη διαφορά, θα κάνει το outsider να γίνει φαβορί.  Είτε να είστε στην αφετηρία, είτε λίγο πριν τον τερματισμό και χρειάζεστε ένα boost (εκεί που έχετε χάσει έναν άλφα αριθμό κιλών και σας έχουν μείνει 2-3), αυτή η δίαιτα μπορεί να κολληθεί στο ψυγείο σας.

Δίαιτα γρήγορη και εύκολη: Μιλάμε για τη δίαιτα των βραστών αυγών.

Πρόκειται για μια πρωτεϊνική δίαιτα-αστραπή που επιταχύνει το μεταβολισμό και την καύση του λίπους, καταστέλλοντας παράλληλα την επιθυμία για λιπαρά φαγητά (ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται οι συγγραφείς της) με το τελικό αποτέλεσμα των κιλών που υπόσχεται να χάσετε να φτάνει στα 10. Κι όλα αυτά σε 2 εβδομάδες. Το διατροφικό πρόγραμμα, του οποίου «ναυαρχίδα» είναι τα αυγά, περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε καθαρή πρωτεΐνη όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι. Απαγορεύει την κατανάλωση πρόχειρου και γρήγορου φαγητού, τα αναψυκτικά, τη ζάχαρη και το πολύ αλάτι, όπως επίσης και το αλκοόλ.

Τα λαχανικά που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι: γκρέιπφρουτ, μπρόκολο, σπαράγγια, κολοκυθάκια, μανιτάρια και σπανάκι ενώ από φρούτα επιτρέπεται το γκέιπφρουτ ή οποιοδήποτε άλλο όξινο φρούτο π.χ. πορτοκάλι.  Όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται να είστε αρκετά αποφασισμένη για να την ακολουθήσετε τις αυστηρές διατροφικές επιλογές που επιτάσσει προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

Πολύ νερό

Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό να πίνετε νερό. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι 6-8 ποτήρια την ημέρα (αυτό που ξέρουμε δηλαδή) και βοηθά στον περιορισμό της επιθυμίας για «πειρασμούς».   Κάπου εδώ ίσως να έχετε αναρωτηθεί αν έχει παρενέργειες. Η πιο συνηθισμένη είναι η απώλεια ενέργειας λόγω της έλλειψης υδατανθράκων, πράγμα που δυσκολεύει λίγο τα πράγματα αν θέλετε να ασκείστε παράλληλα. Γι’ αυτό, πριν αγοράσετε 2 ντουζίνες αυγά και ξεκινήσετε, καλό είναι να συμβουλευτείτε το διαιτολόγο σας. Επιπλέον, να θυμάστε ότι δεν πρέπει να την κάνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όχι στο fast food

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη δίαιτα απαγορεύει την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού, ενώ ενθαρρύνει την κατανάλωση συγκεκριμένων φρούτων και λαχανικών, όπως γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, μπρόκολο, σπαράγγια, κολοκυθάκια και μανιτάρια. Επιπλέον, προτείνει μία ακόμη κλασική διατροφική τακτική, την ενσωμάτωση 6-8 ποτηριών με νερό στο καθημερινό διαιτολόγιο, για τον κατευνασμό του αισθήματος της πείνας. Για πρωινό η δίαιτα προτείνει 2 αβγά και ένα φρούτο σε καθημερινή βάση, για μεσημεριανό 2 αβγά με λαχανικά στον ατμό ή φρούτα ή κοτόπουλο με πράσινη σαλάτα. Το βραδινό περιλαμβάνει σαλάτα με 2 ακόμη αβγά ή κάποιο είδος πρωτεΐνης, όπως κοτόπουλο ή ψάρι.

Μιλήστε με το διατροφολόγο σας

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η εν λόγω δίαιτα έχει δεχθεί πολλή έντονη κριτική, καθώς πολλοί διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση τόσο μεγάλης ποσότητας αβγών μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στα επίπεδα χοληστερίνης του οργανισμού. Επίσης, πολλοί από αυτούς που την έχουν δοκιμάσει, υποστηρίζουν πως ένιωθαν διαρκώς κουρασμένοι και κακόκεφοι, γεγονός που δεν μάς κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, εάν αναλογιστεί κανείς πως το πλάνο διατροφής δεν περιλαμβάνει σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες. Εμείς, όπως πάντα, συστήνουμε πριν αποφασίσεις να ακολουθήσεις μια τόσο δραστική δίαιτα, να συμβουλευτείς το γιατρό σου για παν ενδεχόμενο.

Δείτε ακόμη

Λαχταριστό Oreo Mug Cake, φτιάχνεται πανεύκολα με δύο μόνο υλικά
7 τροφές που επηρεάζουν αρνητικά το έντερο
Τυρί. Μια αλμυρή αμαρτία. Ή μήπως όχι;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις