Ποδόσφαιρο ΠΑΟΚ: Ψαλίδι στους ποδοσφαιριστές

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο ΠΑΟΚ: Ψαλίδι στους ποδοσφαιριστές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σεμινα Χριστοδούλου

Ποδόσφαιρο ΠΑΟΚ: Βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στους παίκτες του ΠΑΟΚ και τη διοίκηση της ομάδας αναφορικά με τη μείωση που θα υποστούν οι πρώτοι στους μισθούς τους, λόγω της απώλειας εσόδων που υπέστη η ΠΑΕ ελέω κορωνοϊού.

02.06.2020 | 09:50

Ποδόσφαιρο ΠΑΟΚΒρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στους παίκτες του ΠΑΟΚ και τη διοίκηση της ομάδας αναφορικά με τη μείωση που θα υποστούν οι πρώτοι στους μισθούς τους, λόγω της απώλειας εσόδων που υπέστη η ΠΑΕ ελέω κορωνοϊού. Πάντως, οι παίκτες των Θεσσαλονικέων έχουν έξτρα κίνητρα για να λάβουν τα χρήματα αυτά εξ ολοκλήρου, σε περίπτωση που καταφέρουν να προκριθούν στους ομίλους του Champions League, ή κατά μεγάλο ποσοστό αν η ομάδα βρεθεί στους ομίλους του Europa League.

Η σχετική κουβέντα είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες και πλέον οι περισσότεροι εκ των παικτών έχουν συναινέσει σε μείωση των αποδοχών τους, ύψους 12,5%, όπως τους ζητήθηκε από την ΠΑΕ, η οποία με τη σειρά της υπέστη ζημιές από την πανδημία του κορωνοϊού. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που αποτελείται από δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά τη μείωση των ετήσιων αποδοχών κατά το παραπάνω ποσοστό, αλλά σε περίπτωση που η ομάδα εξασφαλίσει την είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, τότε η μείωση θα επιστραφεί στους παίκτες εξ ολοκλήρου! Αν η ομάδα καταφέρει να περάσει στους ομίλους του Europa League τότε οι ποδοσφαιριστές θα λάβουν τα 2/3 του ποσού της μείωσης. Η περίπτωση που θα είναι εντελώς χαμένοι και δεν θα λάβουν τίποτε πίσω θα είναι αν η ομάδα μείνει εκτός Ευρώπης τη νέα σεζόν.

Ποδόσφαιρο ΠΑΟΚ: Οι παίκτες αποδέχτηκαν την πρόταση για μείωση μισθών

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, εκτιμώντας την οικονομική συνέπεια που έχει δείξει ως τώρα η ομάδα, έδειξαν πως έχουν αντιληφθεί τη ζημιά που υπέστη η ΠΑΕ λόγω του lockdown και των μέτρων που θα ισχύσουν τόσο στα play offs όσο και κατά τη διάρκεια της νέας αγωνιστικής περιόδου. Για τον λόγο αυτό είπαν το ναι στην πρόταση που τους έγινε και μέσα στο επόμενο διάστημα, πριν την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, θα κληθούν να υπογράψουν τα νέα τους μειωμένα συμβόλαια, τα οποία ωστόσο θα έχουν όρο να επιστραφούν τα ποσά σε περίπτωση επίτευξης των ευρωπαϊκών στόχων. Με λίγα λόγια, σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους ευρωπαϊκού θεσμού τη νέα σεζόν οι παίκτες του «δικεφάλου του Βορρά» θα λάβουν ως πριμ τη μείωση που δέχονται τώρα.

Δείτε ακόμα:

Όταν ο ΠΑΟ διεκδίκησε το πρωταθλητριών από τον Νουρέγιεφ με το Νο14
“Έκαψε” την ευρωπαϊκή συμμετοχή ο Ρόκα
Μια κλάση ανώτερη κι όταν βρέθηκε να χάνει η Λειψία
Exit mobile version