Βασίλης Λέκκας κορονοϊός: “Πιστεύω ότι όλο αυτό είναι κόλπο”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βασίλης Λέκκας κορονοϊός: “Πιστεύω ότι όλο αυτό είναι κόλπο”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Βασίλης Λέκκας κορονοϊός: «Ίσως χρειαζόταν ένα μεγαλύτερο περιθώριο εγκλεισμού για να ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο η κατάσταση», λέει ο γνωστός ερμηνευτής.

01.06.2020 | 12:45

Βασίλης Λέκκας κορονοϊός: Ο γνωστός ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Μακεδονία», είπε μεταξύ άλλων πως ο κορονοϊός είναι «εργαστηριακό κόλπο». «Δεν είμαι ειδικός και δεν μπορώ να απαντήσω, αλλά εικάζω, σε πολύ μεγάλο βαθμό, ότι όλο αυτό με την πανδημία είναι εργαστηριακό κόλπο. Μιλάμε για μία διαστροφή της παγκόσμιας διακυβέρνησης, που παράγει ό,τι παράγει για να μπορέσει να επιβάλει έναν έλεγχο όχι προς όφελος της ανθρωπότητας, αλλά για να εξυπηρετήσει τον εαυτό της και τα δικά της συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των σχολείων ο τραγουδιστής είπε: «Τώρα που άνοιξαν τα γυμνάσια είδα να εφαρμόζονται όσα περίμενα με τις μάσκες και τις αποστάσεις. Δεν είναι εύκολο, μην ζητάμε ευθύνες από τα παιδιά. Είναι δυνατόν να ελέγξεις έναν 16χρονο ή 17χρονο που βγαίνει και πηγαίνει σε καφέ; Επίσης με προβληματίζει όλο αυτό με τα μέτρα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα θέατρα. Ίσως χρειαζόταν ένα μεγαλύτερο περιθώριο εγκλεισμού για να ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο η κατάσταση. Δεν βλέπω τον λόγο να πάνε μόνο 20 μέρες τα παιδιά στα σχολεία και μάλιστα εκ περιτροπής. Εγώ ως γονιός ανησυχώ όταν βάζω σε κίνδυνο το παιδί μου και εμένα».

Πρόσφατα και ο Παντελής Θαλασσινός, άφησε υπόνοιες. 

Ένιωσες ότι περιορίζονται οι ελευθερίες με την απαγόρευση κυκλοφορίας;

«Αυτό ήταν ένα αντισυνταγματικό πράγμα. Παρακίνησαν τον κόσμο, του το επέβαλλαν, τον εκφόβισαν για να μην αρρωστήσει. Το Άρθρο 5 παράγραφος 4 λέει ότι η ελευθερία της μετακίνησης δεν περιορίζεται. Αν ήθελαν, ας έκαναν στρατιωτικό νόμο. Και όλο αυτό γιατί; Επειδή δεν υπάρχει εθνικό σύστημα υγείας. Εγώ δεν νιώθω ότι ο κορωνοϊός ήταν κάτι παραπάνω από άσχημη γρίπη. Υπάρχουν τόσα πράγματα που έχουν ειπωθεί και μας έχουν πραγματικά μπερδέψει. Είμαι ένας άνθρωπος όμως που πιστεύει στην ιδιωτική ευθύνη και ότι η πρωτοβουλία του καθενός επηρεάζει το σύνολο. Επειδή πρέπει να είμαστε εντεταγμένοι στο σύνολο ήμουν πάρα πολύ υπάκουος και χρηστός σε ό,τι λέγανε. Δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν.

Δεν ήθελα να το παίξω αντιδραστικός. Έμεινα σπίτι, όπως όλος ο κόσμος. Δεν έγινα ταγός σε αυτό το πράγμα. Έγραψα κάτι στο Facebook όμως και έπεσαν να με φάνε. Δεν είμαι ειδικός. Απλά δεν τους εμπιστεύομαι. Είμαι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και κανείς δεν έχει σκεφτεί τον λαό. Αν έχεις λεφτά ζεις, αν δεν έχεις πεθαίνεις. Αυτός είναι ο δυτικός κόσμος. Έχουν γίνει τα πάντα εμπόριο, μουσική, παιδεία, υγεία», είπε ο Παντελής Θαλασσινός.

Δείτε ακόμη

Σταμάτης Γονίδης: Δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορονοϊού -Κάτι μας κρύβουν

Exit mobile version