Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ – διαδηλώσεις: Στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος των ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – διαδηλώσεις: Στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Τραμπ - διαδηλώσεις: Βυθισμένες στο χάος οι ΗΠΑ καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Τραμπ – διαδηλώσεις: Σχεδόν μια ώρα πέρασε στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου το βράδυ της Παρασκευής ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από την προεδρική κατοικία για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία ενός μαύρου πολίτη -του Τζορτζ Φλόιντ– από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη. Πρώτα είχαν οδηγηθεί στο καταφύγιο η Μελάνια Τραμπ και ο γιος του ζευγαριού, Μπάρον. Η εφημερίδα New York Times ήταν η πρώτη που αποκάλυψε πως ο Αμερικανός πρόεδρος μπήκε στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου για κάποια ώρα. Δεύτερη πηγή δήλωσε στο CNNi ότι «σε περίπτωση που ο κίνδυνος στον Λευκό Οίκο βρεθεί στο κόκκινο και μετακινηθεί ο πρόεδρος στο Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης του Λευκού Οίκου, τότε η Μελάνια Τραμπ, ο Μπάρον Τραμπ ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της πρώτης οικογένειας μετακινείται επίσης».

Η κατάσταση στην αμερικανική πρωτεύουσα παραμένει «εκρηκτική», με το Λευκό Οίκο να προειδοποιεί τους εργαζόμενούς του να μην φορούν τα διακριτικά τους σε εμφανές σημείο μέχρι να φτάσουν σε κάποια είσοδο όπου βρίσκονται πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας. Η εν λόγω οδηγία προτρέπει τους εργαζόμενους να κρύβουν την ταυτότητα του Λευκού Οίκου και όταν αποχωρούν από την εργασία τους. Το email που διακινήθηκε στους εργαζόμενους προτρέπει, επίσης, όσους μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι ενώ παράλληλα τονίζεται πως λόγω των διαμαρτυριών η προεδρική κατοικία βρίσκεται σε «αυξημένο επίπεδο ασφάλειας».

Τραμπ – διαδηλώσεις: Έκανε λόγο για fake news

Το Σάββατο, ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε τη Μυστική Υπηρεσία για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τη διαμαρτυρία έξω από τον Λευκό Οίκο την προηγουμένη. Σε σειρά tweet του, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε πως αισθάνθηκε πλήρη ασφάλεια ενώ υπαινίχθηκε πως όσοι διαδηλωτές κατάφερναν να μπουν μέσα στον κήπο του Λευκού Οίκου θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με άγρια σκυλιά και σύγχρονα όπλα. Υποστήριξε δε, πως η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μιούριελ Μπάουζερ, δεν επέτρεψε στην αστυνομία της πόλης να εμπλακεί στην προστασία του.

Κατ’ εντολήν της ασφάλειάς του, ο Τραμπ δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση την Κυριακή, ενώ μέλη της προεκλογικής του εκστρατείας του προτείνουν να κάνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό πριν από μια νέα νύχτα επεισοδίων.  Πέρα από το ότι του είπαν να μην εμφανιστεί δημόσια, του ζήτησαν επίσης να αποφύγει τις δηλώσεις και τα… tweets. Δεν τους άκουσε. Έγραψε ένα μήνυμα «νόμος και τάξη» και μάλιστα στα κεφαλαία και μετά άρχισε να επιτίθεται στους δημοκρατικούς!

Για να πάρει όμως την απάντηση από δημοσιογράφο: Αν βλέπει ο πρόεδρος, είμαι έξω από το σπίτι του και δεν υπάρχει τίποτα fake σε αυτό.

Βυτιοφόρο εναντίον διαδηλωτών

Σοκάρουν οι εικόνες που μεταδόθηκαν και δείχνουν ένα βυτιοφόρο στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 35 West στη Μινεάπολη να κινείται μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών στη Μινεάπολη. Κανείς δεν τραυματίστηκε κανείς, σύμφωνα με το Reuters. Ο οδηγός του φορτηγού κατέβηκε από το όχημα και υπέστη ξυλοδαρμό από διαδηλωτές.

Δείτε ακόμη

Τρομακτικά τα νούμερα στις ΗΠΑ – Φόβος για νέο κύμα Covid
Νέο βίντεο σοκ από τις ΗΠΑ: Βάνδαλοι ξυλοκοπούν άγρια πολίτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις