Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Αττική τώρα: Τρελάθηκε ο καιρός – Καταιγίδες και χαλάζι
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Αττική τώρα: Τρελάθηκε ο καιρός – Καταιγίδες και χαλάζι

Κακοκαιρία Αττική τώρα: Ο καιρός, σήμερα 1η Ιουνίου μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζει, αντίθετα η κακοκαιρία πλήττει από το μεσημέρι πολλές περιοχές της Αθήνας.

Κακοκαιρία Αττική τώρα: Σφοδρή καταιγίδα – πρώτη μέρα… Ιουνίου – ξέσπασε στην Αθήνα, με τον καιρό μάλλον να έχει τρελαθεί. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές των βορείων προαστίων σημειώθηκε και σφοδρή χαλαζόπτωση. Σημειώνεται το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε από τα βόρεια προάστια, με τις βροχοπτώσεις να είναι ιδιαίτερα έντονες σε Μαρούσι, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση και Άνω Λιόσια. Στα βόρεια προάστια σημειώνεται και χαλαζόπτωση.

Το Έκτακτο Δελτίο Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, επηρεάζοντας σήμερα ακόμη τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην Κρήτη (κυρίως στα ανατολικά).

Το παρακάτω βίντεο είναι από την είσοδο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, όπου πέφτει χαλάζι.

Και η πρόβλεψη Αρναούτογλου για τον καιρό έως και το Σάββατο:

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα δυτικά και νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα της Τετάρτης

Την Τετάρτη αναμένονται στα βορειοανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις