ΕΛ.ΑΣ: Προειδοποιεί για email- απάτη

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ: Προειδοποιεί για email- απάτη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαρκέλλα Καλφοπούλου

ΕΛ.ΑΣ: Συστήνει μεγάλη προσοχή και προειδοποιεί τους πολίτες σε περίπτωση που λάβουν email που υποτίθεται ότι το στέλνει η αστυνομία, να μην το ανοίξουν.

01.06.2020 | 14:17

ΕΛ.ΑΣ: Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε σχετική προειδοποίηση για την απάτη με email που υποτίθεται ότι στέλνει η ίδια. Τη Δευτέρα εντοπίστηκε «νέο καταφανώς ψευδεπίγραφο- απατηλό μήνυμα, ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Το μήνυμα αυτό διακινείται μέσω emails, από δράστες που επιχειρούν, προφανώς, να εξαπατήσουν και να παραπλανήσουν τους πολίτες. Σε περίπτωση που κάποιος λάβει αυτό το μήνυμα, θα πρέπει να το διαγράψει και να μην ανοίξει τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό, τονίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης, υποτίθεται ότι φέρει την υπογραφή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει ότι το μήνυμα που αναπαράγεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως δήθεν επιστολή είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν ή να παραπλανήσουν τους πολίτες.  Στο μήνυμα αναφέρεται ότι ο παραλήπτης πρέπει να παρουσιαστεί στην Ελληνική Αστυνομία, αφού πρώτα ανατρέξει στα συνημμένα έγγραφα για πληροφορίες, ενώ προειδοποιεί τον παραλήπτη πως ίσως χρειαστεί να έρθει σε επαφή με τον δικηγόρο του.

ΕΛ.ΑΣ: Αυτό είναι το email με το οποίο προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες

Δείτε ακόμα

Τυφέκιο Made in Greece – Από τους Έλληνες για τους Έλληνες
Χωρίς δακτύλιο το κέντρο της Αθήνας
Ώρες αγωνίας για την 27χρονη Δώρα – Εγκεφαλικά νεκρή λίγο μετά τον τοκετό
Exit mobile version