Δολοφονία Βέλγου Βούλα: Μυστήριο η πραγματική του ταυτότητα

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Βέλγου Βούλα: Μυστήριο η πραγματική του ταυτότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Δολοφονία Βέλγου Βούλα: Μέλη διεθνών δικτύων εμπορίας ναρκωτικών υποψιάζεται η αστυνομία ως τους εντολείς της δολοφονίας του Βέλγου, στον οποίο έστησαν ενέδρα θανάτου τη νύχτα της Παρασκευής δύο άγνωστοι ένοπλοι.

01.06.2020 | 10:34

Δολοφονία Βέλγου Βούλα: Κατά τις πληροφορίες που έφτασαν στις αστυνομικές αρχές, το όνομα του Βέλγου υπηκόου είχε απασχολήσει τις διεθνείς διωκτικές αρχές σε σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών. Γιατί βρισκόταν όμως στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια το θύμα της φονικής ενέδρας;

Υποψίες ότι η εντολή για τη δολοφονία του Βέλγου υπηκόου στη Βούλα τη νύχτα της Παρασκευής, έχει δοθεί από μέλη διεθνών δικτύων εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, εκφράζονται από αστυνομικούς, οι οποίοι προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση, για την οποία όλα τα στοιχεία λένε ότι πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου».

Tου Πέτρου Καρσιώτη

Οι υποψίες αυτές, προέρχονται από το γεγονός ότι, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, με τα στοιχεία της μίας εκ των δύο ταυτοτήτων, που βρέθηκαν στην κατοχή του, έχει απασχολήσει τις διεθνείς διωκτικές αρχές για υποθέσεις, ακριβώς διακίνησης ναρκωτικών, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία έως τώρα. Από τους Έλληνες αστυνομικούς θεωρείται με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία ότι τα πραγματικά στοιχεία του Βέλγου υπηκόου, που διέμενε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αναγράφονται στην ταυτότητα  στην ταυτότητα στην οποία εμφανίζεται να έχει γεννηθεί στο Βέλγιο το 1973. Για να είναι απόλυτα βέβαιοι οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τη δολοφονία για την ταυτότητα του θύματος, θα αποστείλουν στην  Ιντερπόλ τα δακτυλικά του αποτυπώματα με τη βοήθεια των ιατροδικαστών, οι οποίοι σήμερα θα ολοκληρώσουν τη νεκροτομή στη σορό του Βέλγου υπηκόου.

 

Προσπαθούσε να σβήσει τα ίχνη του

Η Αστυνομία, δεν αποκλείει, ως πρώτη υπόθεση, ο Βέλγος να ήρθε στην Ελλάδα με τη σύζυγο και το παιδί τους, πιθανόν για να χάσουν τα ίχνη του τα άτομα με τα οποία είχε διαφορές στο εξωτερικό για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, αλλά αυτοί τελικά να κατάφεραν να τον βρουν και να στήσουν την ενέδρα θανάτου. Παράλληλα, ωστόσο, ερευνούν τις πραγματικές δραστηριότητές του στη χώρα μας, καθώς η μεν Ιταλίδα σύζυγός του είπε στους αστυνομικούς ότι ήρθαν στην Ελλάδα για να εργαστεί ως σύμβουλος σε εταιρία, αλλά δεν γνώριζε ακριβώς το αντικείμενό της. Από άλλες μαρτυρίες η Αστυνομία γνωρίζει ότι ο Βέλγος έλεγε ότι απασχολείτο σε εταιρία εμπορίας τροφίμων και κάρβουνου.

Όπως έχει ήδη γράψει το alphafreepress.gr, στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών, έχει μπει και  μια άλλη δολοφονία, που έγινε προ δύο εβδομάδων στο Βέλγιο και  το θύμα της φέρεται να ήταν στενός φίλος και συνεργάτης του αλλοδαπού, που έπεσε νεκρός μετά από ενέδρα θανάτου έξω από την κατοικία του στη Βούλα. Θεωρείται βέβαιο, ότι η δολοφονία εκείνη και τα στοιχεία, που ήδη έχουν προκύψει, θα βοηθήσει κατά πολύ τις έρευνες των ελληνικών αρχών στην προσπάθειά τους να βρουν τα πραγματικά της κίνητρα και να φθάσουν έτσι στον χώρο τουλάχιστον των ατόμων, που διέταξαν την εκτέλεση. Ήδη, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, θεωρούν ότι βρίσκονται μπροστά σε επαγγελματία εκτελεστή, ο οποίος δεν αποκλείεται να έφθασε μαζί με τον άμεσο συνεργό του από το εξωτερικό, μισθωμένος από άγνωστους ακόμη ηθικούς αυτουργούς.

Κρυβόταν στις φυλλωσιές και κατευθύνθηκε στην εξώπορτα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επαγγελματίας εκτελεστής, που είχε αναλάβει την δολοφονία του Βέλγου υπηκόου, ο οποίος είχε στην κατοχή του δύο ταυτότητες και διέμενε στη Βούλα με τη σύζυγο και ένα μικρό παιδί, είχε καλυφθεί πίσω από τις φυλλωσιές, που υπάρχουν στην είσοδο της κατοικίας. Όταν ο στόχος του, ανύποπτος και χωρίς συνοδεία, έφθασε στο σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής και στάθμευσε το αυτοκίνητό του, στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην εξώπορτα. Περπατώντας και φθάνοντας στην είσοδο, τα έβγαλε και τοποθέτησε το κλειδί στην κλειδαριά. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ο πληρωμένος, όπως όλα δείχνουν δολοφόνος, πετάχτηκε αθόρυβα πίσω του, πυροβόλησε μία φορά πισώπλατα τον Βέλγο και στη συνέχεια, άλλη μία φορά στο κεφάλι για να βεβαιωθεί για τον θάνατό του.

Στη συνέχεια, έτρεξε στη μοτοσικλέτα, που είχε σταθμεύσει σε παράπλευρο δρόμο και περίμενε στη θέση του οδηγού ο συνεργός του και διέφυγαν προς άγνωστο σημείο. Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας αττικής, αναζητούν μαρτυρίες και βιντεο ληπτικό υλικό, για την πορεία και τους αναβάτες της μοτοσικλέτας και στη διαδρομή που φθάνουν έξω από την κατοικία του Βέλγου υπηκόου με τις δύο ταυτότητες και το δρομολόγιο της διαφυγής, στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν κάποιοι σημαντικό στοιχείο.

Δείτε ακόμα

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια και τις συλλήψεις στην Μαλακάσα
Στους 177 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα
5η φάση άρσης μέτρων: Ανοίγουν σχολεία, επιχειρήσεις και ξενοδοχεία
Exit mobile version