Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τζορτζ Φλόιντ: H διασημότερη Αφροαμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια έστειλε το μήνυμά της
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζορτζ Φλόιντ: H διασημότερη Αφροαμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια έστειλε το μήνυμά της

Τζορτζ Φλόιντ: Ήταν θέμα χρόνου η αφροαμερικανίδα βασίλισσα της αμερικανικής τηλεόρασης να στείλει το δικό της μήνυμα για τη δολοφονία του George Floyd.

Τζορτζ Φλόιντ: Στον απόηχο του «I can’t breath» γίνονται ακόμη επεισόδια στους δρόμους από αγανακτισμένους διαδηλωτές, υπάρχουν ήδη νεκροί, η Μινεάπολις που έχει ανακηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης φλέγεται και όλο και περισσότερα δημόσια πρόσωπα τοποθετούνται σχετικά με την άδικη δολοφονία του George Floyd από αστυνομική βία.

Ήταν θέμα χρόνου η αφροαμερικανίδα βασίλισσα της αμερικανικής τηλεόρασης να στείλει το δικό της μήνυμα για τη δολοφονία του George Floyd. Mετά τη Reese Witherspoon η εκδότρια, παραγωγός και παρουσιάστρια καταφέρθηκε και αυτή εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι προκάλεσαν το θάνατο του Floyd για ασήμαντη αφορμή.

Δεν θα αφήσουμε το όνομά σου να είναι απλά ένα hashtag.

γράφει η Έλενα Φάκου

Η Oprah έγραψε σχετικά: “Προσπαθώ να επεξεργαστώ αυτό που μπορεί να ειπωθεί ή να ακουστεί αυτή τη στιγμή. Δεν μπόρεσα να βγάλω την εικόνα με το γόνατο του αστυνομικού στο λαιμό του από το κεφάλι μου. Αυτή η εικόνα είναι εκεί κάθε πρωί, όταν σηκώνομαι και όταν ξεκινάω τις συνηθισμένες υποχρεώσεις της ημέρας. Ενώ βάζω καφέ, δένω τα παπούτσια μου και παίρνω μια ανάσα, σκέφτομαι: Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Και μετά έρχεται το βίντεο με δύο άλλους αξιωματικούς να τον καθηλώνουν κάτω. Η καρδιά μου βυθίζεται ακόμη πιο βαθιά. Η οικογένεια και οι φίλοι του λένε ότι ήταν ένας ευγενής γίγαντας. Ο θάνατός του μας έχει δείξει ότι είχε μια τεράστια ψυχή. Εάν το μεγαλείο μιας ψυχής καθορίζεται από την επιρροή, ο George Floyd είναι μια πανίσχυρη ψυχή. #GeorgeFloyd: Φωνάζουμε το όνομά σου. Αλλά αυτή τη φορά δεν θα αφήσουμε το όνομά σου να είναι απλά ένα hashtag. Το πνεύμα σου ανυψώνεται από τις κραυγές όλων μας που ζητούν δικαιοσύνη στο όνομά σου”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις