Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βασίλης Σπανάκης: Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Σπανάκης: Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής

Βασίλης Σπανάκης: «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει σχέδιο, όραμα και αποφασιστικότητα», δήλωσε ο Βουλευτής μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής

Βασίλης Σπανάκης: «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει σχέδιο, όραμα και αποφασιστικότητα», δήλωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, με αντικείμενο την κύρωση των δύο Π.Ν.Π. για τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα.

Ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

  • Στις μειώσεις των φόρων που θα φέρει το πακέτο των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ έκανε μνεία στη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι «δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα αυτά στους τέσσερις ανέμους».
  • Στις πρακτικές στήριξης και ενίσχυσης της απασχόλησης αλλά και της επιχειρηματικότητας που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.
  • Στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων τονίζοντας ότι «παρατείνεται η προθεσμία ληξιπρόθεσμου για τις αποδοχές που εισπράχθηκαν αναδρομικά εντός του 2013 έως τις 31 Ιουλίου 2020 και η Κυβέρνηση πολύ σύντομα θα δώσει την οριστική λύση για τα αναδρομικά όλων των συνταξιούχων και το λέω αυτό απευθυνόμενος στους γονείς μας που αγωνιούν: η Κυβέρνηση αυτή θα λύσει ουσιαστικά την αγωνία των συνταξιούχων».
  • Στην στήριξη των εργαζομένων και των τέκνων τους που σπουδάζουν, μέσα από τη μείωση μισθωμάτων κατά 40%.

Βασίλης Σπανάκης: Τροπολογίες ανάπτυξης και στήριξης

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σπανάκης επισήμανε επίσης ότι «καλούμαστε να ψηφίσουμε τις τροπολογίες που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη, την αύξηση των πιστώσεων του προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων του 2020 και κυρίως τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ για τον καφέ, τα μη αλκοολούχα ποτά, το τσάι, τα εισιτήρια κινηματογράφου, κινηματογραφικών παραστάσεων, συναυλιών καθώς και για τις μεταφορές. Φέρνουμε μέτρα στήριξης των εκμισθωτών από τη μη είσπραξη μισθωμάτων κι έτσι δεν συνιστά εισόδημα και δεν υπόκειται σε φόρο εισοδήματος ούτε σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης το ποσό του μισθώματος που δεν εισπράχθηκε. Επίσης, φέρνουμε έκπτωση φόρου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων συγκεκριμένη και ξεκάθαρη».

Δείτε ακόμη

Βρούτσης για εργαζομένους: “Κανείς κάτω από τον κατώτατο μισθό”
Καραμανλής: «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα»
“Πόσο θα ήθελα να ήσουν εδώ…”: H συγκινητική ανάρτηση της Ντόρας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις