Βέλγος επιχειρηματίας Βούλα: Στο μικροσκόπιο πρόσφατη δολοφονία στο Βέλγιο

ΕΛΛΑΔΑ

Βέλγος επιχειρηματίας Βούλα: Στο μικροσκόπιο πρόσφατη δολοφονία στο Βέλγιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Βέλγος επιχειρηματίας Βούλα: Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση θεωρούν ότι βρίσκονται μπροστά σε επαγγελματία εκτελεστή.

30.05.2020 | 21:51

Βέλγος επιχειρηματίας Βούλα: Μια δολοφονία που έγινε προ δύο εβδομάδων στο Βέλγιο και το θύμα της φέρεται να ήταν στενός φίλος και συνεργάτης του Βέλγου που έπεσε νεκρός μετά από ενέδρα θανάτου έξω από την κατοικία του στη Βούλα τη νύχτα της Παρασκευής, έχει μπει στο μικροσκόπιο της Ελληνικής Αστυνομίας, που ερευνά την υπόθεση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Θεωρείται βέβαιο ότι η δολοφονία εκείνη και τα στοιχεία που ήδη έχουν προκύψει, θα βοηθήσει κατά πολύ τις έρευνες των ελληνικών αρχών στην προσπάθειά τους να βρουν τα πραγματικά της κίνητρα και να φθάσουν έτσι στον χώρο τουλάχιστον των ατόμων, που διέταξαν την εκτέλεση. Ήδη, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση θεωρούν ότι βρίσκονται μπροστά σε επαγγελματία εκτελεστή, ο οποίος δεν αποκλείεται να έφθασε μαζί με τον άμεσο συνεργό του από το εξωτερικό, μισθωμένος από άγνωστους ακόμη ηθικούς αυτουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επαγγελματίας εκτελεστής, που είχε αναλάβει την δολοφονία του Βέλγου υπηκόου,  ο οποίος είχε στην κατοχή του δύο ταυτότητες και διέμενε στη Βούλα με τη σύζυγο και ένα μικρό παιδί είχε καλυφθεί πίσω από τις φυλλωσιές, που υπάρχουν στην είσοδο της κατοικίας. Όταν ο στόχος του, ανύποπτος και χωρίς συνοδεία, έφθασε στο σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής και στάθμευσε το αυτοκίνητό του, στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην εξώπορτα.

Την ώρα που έβαλε το κλειδί στην πόρτα

Περπατώντας και φθάνοντας στην είσοδο, τα έβγαλε και τοποθέτησε το κλειδί στην κλειδαριά. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ο πληρωμένος, όπως όλα δείχνουν δολοφόνος, πετάχτηκε αθόρυβα πίσω του, πυροβόλησε μία φορά πισώπλατα τον Βέλγο και στη συνέχεια, άλλη μία φορά στο κεφάλι για να βεβαιωθεί για τον θάνατό του.

Στη συνέχεια, έτρεξε στη μοτοσικλέτα, που είχε σταθμεύσει σε παράπλευρο δρόμο και περίμενε στη θέση του οδηγού ο συνεργός του και διέφυγαν προς άγνωστο σημείο. Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας αττικής, αναζητούν μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό, για την πορεία και τους αναβάτες της μοτοσικλέτας και στη διαδρομή που φθάνουν έξω από την κατοικία του Βέλγου υπηκόου μ τις δύο ταυτότητες και το δρομολόγιο της διαφυγής, στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν κάποιοι σημαντικό στοιχείο.

1000 ευρώ στην κατοχή του θύματος

Στο πορτοφόλι του θύματος, οι αστυνομικοί βρήκαν ποσό των 1000 ευρώ, αλλά και ένα στοιχείο που πυροδότησε νέο θρίλερ. Κατείχε δύο ταυτότητες Βελγίου, οι οποίες έφεραν τις ίδιες φωτογραφίες ου κατόχου τους, αλλά διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης. Στη μία εμφανίζεται ηλικίας 47 ετών και στην άλλη 50 ετών.

Οι ίδιοι αστυνομικοί βρήκαν στον τόπο της ενέδρας θανάτου δυο κάλυκες από πιστόλι των 9mm και ήδη τις έχουν αποστείλει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί αν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε έχει χρησιμοποιηθεί ξανά είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Αποτυπώματα στην Ιντερπόλ

Σε ό,τι αφορά τις ταυτότητες, ήδη τα στοιχεία που αναγράφονται σ αυτές καθώς και δακτυλικά αποτυπώματα του θύματος εστάλησαν στην Ιντερπόλ προκειμένου οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου να απαντήσουν για ποιον πραγματικά πρόκειται. Στο μεταξύ, με μεγάλη δυσκολία, λόγω του ισχυρού σοκ που έχει υποστεί,  φέρεται να έδωσε στους αστυνομικούς, η σύζυγος του θύματος. Φέρεται να είπε ότι εκείνο που γνώριζε η ίδια ήταν ότι ο σύζυγός της ήταν σύμβουλος σε επιχείρηση και ότι αποφάσισαν να έρθουν πριν από δύο χρόνια στην Ελλάδα για να μπορεί ο σύζυγός της να εργάζεται σ αυτή την εταιρία.

Exit mobile version