Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χαφτάρ ελληνική σημαία: Κυματίζει για την ελληνική φρεγάτα στη Λιβύη
ΚΟΣΜΟΣ

Χαφτάρ ελληνική σημαία: Κυματίζει για την ελληνική φρεγάτα στη Λιβύη

Χαφτάρ ελληνική σημαία: Ο στρατάρχης θέλησε να χαιρετήσει τη συμμετοχή της φρεγάτας του Πολεμικού μας Ναυτικού στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Irini».

Χαφτάρ ελληνική σημαία: Ύψωσε τη γαλανόλευκη ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ. Με τον ιδιαίτερο αυτό τρόπο θέλησε να χαιρετήσει τη συμμετοχή της φρεγάτας του Πολεμικού μας Ναυτικού στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Irini». Με την ελληνική σημαία να κυματίζει στον λογαριασμό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στο Twitter, o στρατηγός Χαλίφα Xαφτάρ χαιρέτισε τη συμμετοχή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή αεροναυτική επιχείρηση «Irini» στα ανοικτά της Λιβύης, με την αποστολή της φρεγάτας «Σπέτσαι» του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η Ελλάδα να συμμετάσχει στην επιχείρηση με τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Υδρα». Ήταν προγραμματισμένο η φρεγάτα να ενταχθεί στην επιχείρηση στα τέλη Μαΐου. Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επομένων ημερών, η Φρεγάτα «ΥΔΡΑ» λόγω βλάβης πρόκειται να αντικατασταθεί από τη Φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ», στο πλαίσιο συμμετοχής στην επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ΕΙΡΗΝΗ».

Χαφτάρ ελληνική σημαία: Η φρεγάτα «Σπέτσαι»

Η Ελλάδα συμμετείχε εξαρχής στην επιχείρηση της ΕΕ για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη με τη φρεγάτα «Υδρα», η οποία μόλις την Τετάρτη αντικαταστάθηκε λόγω βλάβης, από τη φρεγάτα «Σπέτσαι». Σε δηλώσεις του την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό να υπάρχει ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη στα ανοικτά της Λιβύης και ακόμα πιο σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα «έχει κάθε εξάμηνο τη διοίκηση αυτού του στόλου». «Καταλαβαίνετε τι σημαίνει για τη χώρα. Υπάρχουν και αεροπορικές δυνάμεις που καλύπτουν αυτές τις ναυτικές δυνάμεις. Για τη χώρα είναι μεγάλη στόχευση», τόνισε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας πως αυτό που επιδιώκει η Ελλάδα, και σ’ ένα βαθμό το έχει πετύχει, είναι να είναι παρούσα στη Λιβύη, να συνομιλεί με αυτούς που  έχουν ρόλο στη βορειοαφρικανική χώρα.

Δείτε ακόμα

“Φτηνές” φιέστες Ερντογάν με ψεύτικα τείχη έξω από την Αγιά Σοφιά
Ρομίνα Ασφράι: Η 14χρονη Ιρανή που βρήκε φρικτό θάνατο από τα χέρια του πατέρα της
Μεξικό: Περιπολικό σταματά και το «γαζώνουν» περαστικοί – Βίντεο σοκ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις