Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ κορονοϊός – νεκροί: 1.297 θάνατοι σε 24 ώρες
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ κορονοϊός – νεκροί: 1.297 θάνατοι σε 24 ώρες

ΗΠΑ κορονοϊός - νεκροί: Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.297 θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.

ΗΠΑ κορονοϊός – νεκροί: Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.297 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 της Πέμπτης τοπική ώρα (03:30 ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας). Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός αυξάνει σε 101.573 το σύνολο των νεκρών που θρηνούν οι ΗΠΑ, η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα της πανδημίας. Το όριο των 100.000 νεκρών, με βαρύ συμβολισμό, ξεπεράστηκε μία ημέρα νωρίτερα. Έπειτα από μια σειρά tweet και retweet για διάφορα θέματα αφού ξεπεράστηκε το όριο αυτό, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε εντέλει την Πέμπτη τα συλλυπητήριά του μέσω του λογαριασμού του στο Twitter στους οικείους των θυμάτων της πανδημίας.

Αφότου κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της COVID-19, στα τέλη του Φεβρουαρίου, οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ έχουν καταγράψει πάνω από 1,7 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς. Ειδικοί, ανάμεσά τους ο ανοσιολόγος Άνθονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, τονίζουν πως οι επίσημοι απολογισμοί είναι πιθανότατα κατώτεροι από τον πραγματικό.

Κορονοϊός: Τραγική η κατάσταση και στη Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη (28/5) ότι κατέγραψε 26.417 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες. Ο νέος αριθμός – ρεκόρ, αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στη χώρα των 210 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων σε 438.238. Η Βραζιλία νωρίτερα αυτόν τον μήνα πέρασε στη δεύτερη θέση σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των θυμάτων της COVID-19 αυξήθηκε κατά 1.156. Το σύνολο των θανάτων έφθασε τους 26.754. Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός πλησίασε τον χειρότερο που έχει καταγραφεί στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ως εδώ, που ήταν 1.188 νεκροί την 21η Μαΐου.

Κορονοϊός: Πάνω από 9.000 οι νεκροί στο Μεξικό

Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού γνωστοποίησαν ότι κατέγραψαν 447 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού. Παράλληλα, ανακοίνωσαν και 3.377 νέα κρούσματα μόλυνσης τις τελευταίες 24 ώρες. Ετσι, μετά τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία ανέρχεται σε 9.044 νεκρούς επί συνόλου 81.400 κρουσμάτων μόλυνσης. Αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ότι στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό είναι πολύ περισσότεροι από όσους καταγράφονται στον επίσημο απολογισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Μεξικό.

Δείτε ακόμη

Η Κύπρος πληρώνει τις διακοπές όσων μολυνθούν στο νησί
Ακραία πρόκληση Ερντογάν: Στην Αγία Σοφία η προσευχή για την Άλωση
Σοκ στη Γαλλία: Υπάλληλος εταιρίας εισέβαλε σε συνάντηση και άνοιξε πυρ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις