Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη ηρωίνη: Πάνω από 10 κιλά κατασχέθηκαν
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη ηρωίνη: Πάνω από 10 κιλά κατασχέθηκαν

Θεσσαλονίκη ηρωίνη: Στην πρόσφατη επιχείρηση συνελήφθη μεταφορέας και ηγετικό μέλος του εγκληματικού δικτύου στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναζητείται κι ένας αλλοδαπός.

Θεσσαλονίκη ηρωίνη: Τρομακτικές ποσότητες «λευκού θανάτου» καμουφλαρισμένες σε ταξιδιωτικούς σάκους, έστειλε με πούλμαν του ΚΤΕΛ κύκλωμα από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Μόλις σε οκτώ ημέρες κατασχέθηκαν στον υπεραστικό σταθμό Θεσσαλονίκης συνολικά δέκα κιλά φονικής ηρωίνης. Στην πρόσφατη επιχείρηση συνελήφθη μεταφορέας και ηγετικό μέλος του εγκληματικού δικτύου στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναζητείται κι ένας αλλοδαπός. Στις 20 Μαΐου είχε συληφθεί μεταφορέας – επιβάτης πούλμαν με πέντε κιλά ηρωίνης.

Γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Με τα… κιλά, διακινούν μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων τον «λευκό θάνατο» με πούλμαν του ΚΤΕΛ από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για περαιτέρω εμπορία. Για δεύτερη φορά, τις τελευταίες οκτώ ημέρες, μέλη κυκλώματος, που δραστηριοποιείται στην Αττική, παρέδωσε σε μεταφορέα κυκλώματος, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, σακίδιο που περιείχε σε δέματα, περίπου πέντε κιλά ηρωϊνης. Ο παραλήπτης, που λειτουργούσε για λογαριασμό του κυκλώματος, μετέφερε τον «λευκό θάνατο» με πούλμαν του ΚΤΕΛ, ως ταξιδιωτική αποσκευή. Μόλις έφθασε στη συμπρωτεύουσα, στο χώρο στάθμευσης των υπεραστικών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι κατάσχεσαν τη φονική ηρωίνη. Στη συνέχεια, έχοντας στην κατοχή τους στοιχεία προχώρησαν, όπως ανακοινώθηκε και στη σύλληψη ηγετικού μέλους του ίδιου κυκλώματος, το οποίο διέμενε προσωρινά μακριά από τη μόνιμη κατοικία του.

 

Θεσσαλονίκη ηρωίνη: Πάλι πέντε κιλά ηρωίνης

Στις 20 Μαΐου, είχε ανακοινωθεί ότι και πάλι με πανομοιότυπο τρόπο, μετεφέρθη από άτομο το οποίο επίσης συνελήφθη, ταξιδιωτικός σάκος με πέντε και πάλι κιλά λευκού θανάτου. Καθώς ήδη στη συμπρωτεύουσα οι συλλήψεις έχουν φθάσει συνολικά τις τρεις, έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και στην Αττική, προκειμένου να εντοπιστούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξασφαλίζει τις τρομακτικές ποσότητες ηρωίνης και τις αποστέλλει στη συμπρωτεύουσα. Σε ό,τι αφορά την τελευταία υπόθεση κατάσχεσης και συλλήψεων η Αστυνομία ανέφερε, ό,τι προχώρησε στη σύλληψη ηγετικού στελέχους και μέλους οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Αναζητείται 21χρονος αλλοδαπός συνεργός

Πρόκειται για 25χρονους ημεδαπούς και έναν 21χρονο αλλοδαπό συνεργό τους που αναζητείται, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική συμμορία και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ειδικότερα, συνεχίζει η Αστυνομία, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης το 25χρονο μέλος του κυκλώματος, εντοπίστηκε πρώτες πρωινές ώρες σε υπεραστικό σταθμό λεωφορείων και συνελήφθη, καθώς σε έλεγχο που του έγινε, αλλά και σε έρευνα του ταξιδιωτικού του σάκου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πέντε κιλά και 83 γραμμάρια ηρωίνης συσκευασμένα σε 10 δέματα και ένα κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.

Είχε το ρόλο του μεταφορέα

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο προαναφερόμενος, είχε αναλάβει το ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων ηρωίνης από την Αθήνα, τη μεταφορά και την περαιτέρω διακίνησή τους στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για την υπόθεση, λίγες ώρες αργότερα, στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε και συνελήφθη το ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής συμμορίας, ο οποίος διέμενε προσωρινά σε οικία της περιοχής.

Για την πρώτη κατάσχεση ίδιας ποσότητας ηρωίνης, είχε γράψει, μεταξύ άλλων, το alphafreepress.gr

«Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, ο προαναφερόμενος άντρας (σ.σ ο πρώτος μεταφορέας) εντοπίστηκε σε υπεραστικό σταθμό λεωφορείων και συνελήφθη, καθώς σε έλεγχο που του έγινε, αλλά και σε έρευνα του σακιδίου του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πέντε κιλά και 56 γραμμάρια ηρωίνης συσκευασμένα σε 10 δέματα, μικροποσότητα κοκαΐνης, χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών και κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος λειτουργώντας ως μέλος του κυκλώματος, είχε αναλάβει το ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης από την Αθήνα, τη μεταφορά και την περαιτέρω διακίνησή τους στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Η έρευνα πάνω στην υπόθεση συνεχίζεται αφού μέσω των επαφών του 21χρονου πιστεύεται ότι θα εντοπιστούν οι συνεργάτες του κυκλώματος και στην Αθήνα, απ όπου έγινε η παραλαβή της φονικής ηρωίνης».

Δείτε ακόμα

Ένας νεκρός στα Χανιά, ψάχνουν ακόμη τον οδηγό που σκότωσε πεζό στη Θεσσαλονίκη
Επίθεση με βιτριόλι:΅Σφίγγει ο κλοιός, κοντά στη λύση του μυστηρίου οι Αρχές
Το έξυπνο σύστημα στο Ρέθυμνο για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις