Γαλλία – Σαμπιονά: “Σαν ηλίθιοι”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γαλλία – Σαμπιονά: “Σαν ηλίθιοι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Γαλλία - Σαμπιονά: Δείτε το καυστικό εξώφυλλο της “Εκίπ” για το ότι το γαλλικό πρωτάθλημα είναι το μόνο από τα πέντε κορυφαία που δεν θα ολοκληρωθεί στο γήπεδο

29.05.2020 | 14:19

Γαλλία – Σαμπιονά: Όταν η πανδημία ήταν σε έξαρση και στη Γαλλία λαμβάνονταν αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη τη ποδοσφαιρικής αγωνιστικής σεζόν, οι φωνές που διαφωνούσαν δεν είχαν ισχυρό βημα. Ηταν τέλη Απρίλη όταν το πρωτάθλημα στη Γαλλία έλαβε πρόωρο τέλος οριστικά. Μάλιστα με τον Πρωθυπουργό Εντουάρντ Φιλίπ να είναι αυτός που το ανακοίνωσε τότε. “Δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο στη χώρα πριν από τον Σεπτέμβριο, ως εκ τούτου η αγωνιστική περίοδος 2019-2020 έλαβε επισήμως πρόωρο τέλος” είχε χαρακτηριστικά δηλώσει.

Τώρα, πλέον, ακόμα κι αν οι Γάλλοι επιτελείς, πολιτικοί ή αθλητικοί, έχουν μετανιώσει, είναι πλέον αργά. Πάντως ο ποδοσφαιρόκοσμος της Γαλλίας είναι κάθετα αντίθετος. Και με τις αποφάσεις και με το τάιμινγκ που λήφθηκαν. Και το σημερινό πρωτοσέλιδο της “Εκίπ” είναι απόλυτα χαρακτηριστικό. Με ένα πηχιαίο: “ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ;”! Στον δε υπότιτλο αναφέρεται: «Μετά την ανακοίνωση της Premier League και της Serie A για επανέναρξη, η Ligue 1 είναι το μοναδικό από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που δεν θα επανεκκινήσει».

Γαλλία – Σαμπιονά: Τι γίνεται με τη βαθμολογία

Μέχρι την οριστική διακοπή στο Σαμπιονά, στο πρωτάθλημα και με 27 αγωνιστικές συμπληρωμένες, προπορευόταν η Παρί Σεν Ζερμέν με 68 βαθμούς. Ακολουθούσε η Μαρσέιγ δεύτερη με 56 βαθμούς κι ένα ματς περισσότερο. Αυτές οι δύο μαζί με την τρίτη Ρεν (ένα βαθμό πανω από τη Λιλ) θα είναι και οι ομάδες που αναμένεται να δηλωθούν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικές αποφάσεις θα παρθούν και θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Δείτε ακόμη:

Αλλαγές έδρας στην Πρέμιερ, κατά της πιθανότητας συνωστισμού!
Ρέστα για Ευρώπη η μεν, για τετράδα η δε!
Χέιζελ: Το χρονικό, η τραγωδία και το κουκούλωμα… (photo & video)
Exit mobile version