Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Τσαβούσογλου για Δένδια: Η Τουρκία επιτίθεται με σκληρό τρόπο στον Έλληνα ΥΠΕΞ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τσαβούσογλου για Δένδια: Η Τουρκία επιτίθεται με σκληρό τρόπο στον Έλληνα ΥΠΕΞ

Τσαβούσογλου για Δένδια: Απαντώντας στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως "η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών".

Τσαβούσογλου για Δένδια: Επίθεση στην Ελλάδα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια εξαπολύει για το μεταναστευτικό η Τουρκία, ενοχλημένη από τις κινήσεις ενίσχυσης των ελληνικών συνόρων. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προκαλεί ένταση και η Τουρκία θέλει διάλογο. Με αφορμή επίσης τη δήλωση του Νίκου Δένδια στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι είναι η Τουρκία που παραβιάζει με «βάρβαρο τρόπο» τα δικαιώματα των μεταναστών, το τουρκικό ΥΠΕΞ επικαλείται για άλλη μια φορά τα fake news περί παραβίασης του δικαιώματος στη ζωή των μεταναστών από την Ελλάδα προσθέτοντας ότι «είναι ντροπή να αποκαλείς βαρβάρους κάθε είδους αθώους ανθρώπους».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τη «βαρβαρότητα» και «να σεβαστεί τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζει και να μην τους επαναπροωθεί». Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καλεί επίσης την Ελλάδα η οποία «όπως λέει η ίδια είναι το λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό».

Δένδιας: Οι δηλώσεις που εξόργισαν την Άγκυρα

Ξεκάθαρος ότι «τα σύνορα της χώρας φυλάσσονται και θα φυλαχθούν απολύτως» εμφανίστηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισημαίνοντας ότι «είναι φανερό ότι υπήρξαν από την τουρκική πλευρά δηλώσεις αρμοδίων παραγόντων που είναι λογικό να προκαλούν ανησυχίες στη χώρα μας». Μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ότι «μια είναι κρύο και μια ζεστό, περνάμε από κλιμάκωση στην αποκλιμάκωση. Η Ελλάδα θέλει την αποκλιμάκωση και τη χείρα φιλίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Εφόσον η Τουρκία θέλει να συναντηθούμε σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα είναι πρόθυμη. Υπάρχουν ημέρες που είναι αποκλιμακούμενη η κατάσταση και υπάρχουν μέρες που οι Τούρκοι επίσημοι λένε απαράδεκτα πράγματα».

Ερωτηθείς για την τακτική αυτή της Τουρκίας ο Νίκος Δένδιας είπε ότι «δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω το συμφέρον της Τουρκίας αλλά, αν υπήρχε δυνατότητα να συμβουλέψω την Άγκυρα, θα έλεγα να φέρεται σαν μια χώρα του 21ου αιώνα και όχι σαν μια χώρα που επιχειρεί να κυριαρχήσει με τη λογική των κανονιοφόρων».

Τόνισε, ακόμα, ότι «βεβαίως και θα γίνει ο φράχτης. Ο φράχτης είναι για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικων ροών που η Τουρκία χρησιμοποιεί ως υβριδική απειλή». Σημείωσε, ακόμα, ότι «η Ελλάδα ενεργεί πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτός που τα παραβιάζει με βάρβαρο τρόπο είναι η Τουρκία που εξωθεί τους μετανάστες στα σύνορα. Αυτό είναι δυστυχία για τους ανθρώπους αυτούς» επισημαίνοντας ότι «έχουμε, δυστυχώς, δηλώσεις Τούρκων επισήμων ότι όταν τελειώσει η κρίση του κορωνοϊού δεν θα εμποδιστούν οι μετανάστες να φτάσουν στα σύνορα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις