Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημήτρης Σταμάτης επίθεση: Τι λέει η σύζυγος του πρώην υπουργού
ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Σταμάτης επίθεση: Τι λέει η σύζυγος του πρώην υπουργού

Δημήτρης Σταμάτης επίθεση: Η σύζυγος του Δημήτρη Σταμάτη μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την ενέδρα που στήθηκε στο σπίτι της.

Δημήτρης Σταμάτης επίθεση: Η σύζυγος του πρώην υπουργού και νυν προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Δημήτρη Σταμάτη, μίλησε για την ενέδρα που στήθηκε στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη. Δύο άτομα βρέθηκαν έξω από την πολυκατοικία στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Σύμφωνα με την σύζυγο του πρώην υπουργού, Ράνια Σταμάτη, που μίλησε στον ΑΝΤ1, «οι αστυνομικοί τους πρόλαβαν γιατί τους παρακολουθούσαν από μέρες μάλλον». Παράλληλα, η σύζυγος του πρώην Υπουργού διευκρίνισε ότι οι αστυνομικοί πρόλαβαν τους δράστες στην είσοδο της πολυκατοικίας της.

Σύμφωνα με την κ. Σταμάτη, «δεν υπήρξε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα», αλλά «δύο τρεις μέρες κινούνταν στην περιοχή».Ο δεύτερος, ωστόσο, κατάφερε να διαφύγει, για να συλληφθεί λίγο αργότερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Κασσάνδρου. Ακολούθησε έρευνα σε σπίτια, όπου εντοπίστηκε μεγάλος όγκος εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, καθώς και δέκα προσαγωγές. Και οι δέκα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δημήτρης Σταμάτης: Λίγα λόγια για την πορεία του

Ο Δημήτριος Σταμάτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 Ιανουαρίου 1950. Είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, όπου ζει με τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασκεί ενεργά το επάγγελμα του δικηγόρου. Το 1985, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, έως και το 1993. Ακόμα διατέλεσε Γενικός Γραμματέας του πρώην Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Κατά την περίοδο 2005 – 2009, χρημάτισε Γενικός Γραμματέας της τότε Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στις 21 Ιουνίου 2012, ορκίστηκε υπουργός Επικρατείας της τρικομματικής κυβέρνησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ενώ είναι αρμόδιος για την ομαλή λειτουργία και συνεννόηση των κυβερνητικών εταίρων. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφιος στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ, θέση στην οποία εξελέγη. Πλέν είναι ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Δείτε ακόμη

Ετοίμαζαν “χτύπημα” στο σπίτι του Δημήτρη Σταμάτη – Πώς το απέτρεψαν οι Αρχές
Συλλήψεις επιχειρηματιών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στην Καλαμάτα
Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση του οδηγού και η μεταμφιεσμένη δράστιδα
«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα για γκράφιτι στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις