Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λεμπρόν Τζέιμς: Δύο εικόνες 1.000 λέξεις!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λεμπρόν Τζέιμς: Δύο εικόνες 1.000 λέξεις!

Λεμπρόν Τζέιμς: Με δύο μηνύματα στα σόσηαλ μήντια ο κορυφαίος εν ενεργεία ΝΒΑερ τάχθηκε ανοικτά κατά της αστυνομικής βίας

Λεμπρόν Τζέιμς: Ο Λεμπρόν δεν είναι ένας απλός μπασκετμπολίστας. Ο Λεμπρόν δεν είναι καν απλά ένας μεγάλος μπασκετμπολίστας. Ο Λεμπρόν, δεν είναι ούτε μόνο ένας εκ των κορυφαίων ΝΒΑερς στην ιστορία. Ο Λεμπρόν είναι ένας ΠΟΛΙΤΗΣ. Με κεφαλαία γράμματα. Έχει το θάρρος της άποψής του. Είναι πολιτικοποιημένος. Δεν φοβάται να μιλήσει. Ο Λεμπρόν σε αντίθεση με τον GOAT Μάκιλ Τζόρνταν, όταν κάτι συμβαίνει και επηρεάζει εκατομμύρια κόσμου, παίρνει θέση. Γι αυτό και δεν τον λένε απλά GOAT, τον λένε “Βασιλιά”. Αυτό έγινε και με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, όταν αστυνομικός τον πατούσε για πέντε λεπτά με το γόνατο στο λαιμό κατά τη διάρκεια σύλληψης στη Μινεάπολη. Ο μαύρος άνδρας πέθανε, το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και ο ξεσηκωμός δεν άργησε να γενικευθεί!

Με όλον αυτόν τον πανικό στο απόγειό του, με μαύρους διαδηλωτές στο δρόμο κατά της δολοφονικής συμπεριφοράς μέρους των ανθρώπων που καλούνται να επιβάλουν την τάξη, Ο “Βασιλιάς” Λεμπρόν δεν κρύφτηκε πίσω από την σιγουριά που του προσφέρει η κοινωνική του θέση, πήρε θέση ανεβάζοντας το παρακάτω μήνυμα αποδοκιμασίας στο λογαριασμό του στο τουίτερ με το ερώτημα: “Καταλαβαίνετε ΤΩΡΑ!? Ή σας είναι ακόμη θολό; Μείνετε σε εγρήγορση!”.

https://www.instagram.com/p/CAq3fpCgyve/?utm_source=ig_embed

Λεμπρόν Τζέιμς: Φωτογραφία με t-shirt και μήνυμα από παλαιότερο φόνο

Ο Λεμπρόν, μάλιστα, δεν σταμάτησε σε αυτό το τουίτ, αλλά πριν καν περάσει ένα 24ωρο ανέβασε στο λογαριασμό του μία φωτογραφία. Στην οποία φωτογραφία, κατά τη διάρκεια προθέρμανσης φοράει t-shirt με τυπωμένο το μήνυμα “i can’t breathe”. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια ενός άλλου δολοφονημένου από τις αρχές με τον ίδιο τρόπο. Του Ερικ Γκάρνερ. Και με το Ανώτατο δικαστήριο να απαλλάσσει τον αστυνομικό-φονιά, πολλοί επιφανείς μαύροι των ΗΠΑ εκδήλωσαν την αντίθεσή τους με αυτά τα t-shirt. Του Λεμπρόν ασφαλώς προεξάρχοντος! Το φόρεσε όμως τότε, δεν ξέχασε και το επανέφερε σήμερα που η ιστορία επαναλαμβάνεται!

Λεμπρόν Τζέιμς κατά Τραμπ στο παρελθόν

Άλλωστε, ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν έχει κλείσει το στόμα του κλειστό ούτε για τον ίδιο τον πλανητάρχη. Στον οποίο απευθυνόμενος μέσω τουίτερ -όταν ο Τραμπ απαξίωσε τον Στέφεν Κάρι- δεν δίστασε να γράψει: “Η επίσκεψη στο Λευκό Οίκο ήταν τεράστια τιμή. Μέχρι που εμφανίστηκες εσύ”!

 


Δείτε ακόμη:

Έδειξαν ρήξη οι εξετάσεις, χάνει τη σεζόν ο Αουγκούστο
ΑΕΚ: Κανένα ρίσκο, ειδικά προγράμματα για Γαλανόπουλο, Αραούχο, Αλμπάνη
Προβάδισμα ή καλό πλασάρισμα η πράσινη πρόταση για Αϊτόρ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις