Καραφλοί άνδρες: Είναι πιο αρρενωποί

PLUS

Καραφλοί άνδρες: Είναι πιο αρρενωποί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Καραφλοί άνδρες: Οι περισσότεροι άνδρες αγχώνονται και δυσανασχετούν στην ιδέα ότι θα χάσουν τα μαλλιά τους, όμως για μια στιγμή, μήπως θα έπρεπε να αναθεωρήσουν;

27.05.2020 | 14:39

Καραφλοί άνδρες: Μπορεί οι περισσότεροι άνδρες να αγχώνονται και να δυσανασχετούν στην ιδέα ότι θα χάσουν τα μαλλιά τους, όμως για μια στιγμή, μήπως θα έπρεπε να αναθεωρήσουν; Aν διαβάσει κανείς αυτό το άρθρο θα καταλάβει πως το να είναι καραφλός μπορεί να κάνει τη ζωή του μόνο καλύτερη και δεν αφαιρεί ούτε έναν πόντο από τη γοητεία του, αντιθέτως τον κάνει πιο έξυπνο, πιο επιτυχημένο και πιο αρρενωπό σύμφωνα με την επιστήμη. Σύμφωνα λοιπόν με μια μελέτη η οποία έγινε το 2012 σύμφωνα με το Business Insider οι γυναίκες τείνουν να βρίσκουν τους φαλακρούς άνδρες πιο δυνατούς, πιο σημαντικούς και πιο ενδιαφέροντες: καθόλου περίεργο αρκεί να σκεφτεί κανείς το εμβληματικό φαλακρό δίδυμο του Hollywood, τον Dwayne «The Rock» Johnson και τον Jason Statham, οι οποίοι λάμπουν με τα ξυρισμένα τους κεφάλια. Αν σ’ αυτούς προσθέσουμε  και τον Bruce Willis μάλλον οι καραφλοί τελικά είναι πολύ ωραίοι.

Η μελέτη αυτή έγινε από τον (καραφλό) επιστήμονα Albert E. Mannes του Πανεπιστημίου της Pennsylvania και συνδύασε πληροφορίες, απαντήσεις και ευρήματα από 59 ερωτήσεις, οι οποίες έγιναν σε γυναίκες στις οποίες έδειξε πολλές φωτογραφίες ανδρών. Για παράδειγμα στην πρώτη φωτογραφία, υπήρχε ένας άνδρας με μαλλιά και στη δεύτερη ο ίδιος άνδρας χωρίς μαλλιά: έκπληξη! Οι περισσότερες συμμετέχουσες έβρισκαν τον ίδιο άνθρωπο πολύ πιο ελκυστικό χωρίς μαλλιά.

γράφει η Έλενα Φάκου

Καραφλοί άνδρες: Πως εξηγείται όμως η έλξη που νιώθουν οι γυναίκες για τους καραφλούς άνδρες;

Μια πιθανή εξήγηση για το τι είναι αυτό που αρέσει στις γυναίκες σχετικά με τους φαλακρούς άνδρες είναι ότι υποσυνείδητα η καράφλα αποτελεί μια ένδειξη status. Πιο συγκεκριμένα, ο Seth Godin ( εννοείται φαλακρός ) tech-entrepreneur δήλωσε στην Wall Street Journal πως «Δε λέω πως το να ξυρίσεις το κεφάλι σου σε κάνει αυτόματα επιτυχημένο, όμως μπορεί να αποτελέσει οπωσδήποτε δείγμα ότι έχεις τα φόντα.»

Με λίγα λόγια οι γυναίκες στα πρόσωπα των φαλακρών ανδρών βλέπουν αυτό που θέλουν και δεν είναι άλλο από ασφάλεια, σοφία, εξυπνάδα και πυγμή σύμφωνα με μια άλλη έρευνα η οποία διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Saarland. Προσοχή όμως: φαλάκρα με φαλάκρα έχει διαφορά! Άλλο να είναι το κεφάλι ενός άνδρα ολόκληρο ξυρισμένο και άλλο να υπάρχουν αλλού μαλλιά κι αλλού φαλακρά σημεία. Το πρώτο look είναι αυτό που αρέσει στις γυναίκες, το δεύτερο τους προκαλεί μια μιζέρια.

Δείτε ακόμα

Όχι πια άγχος στο κρεβάτι
Σε αυτά τα τρία ζώδια άρεσε η καραντίνα και φαίνεται ότι τους λείπει
Eίναι τελικά gay ένας άνδρας που ζητάει διείσδυση από γυναίκα;
Exit mobile version