Δροσιστικό μοχίτο: Η καραντίνα έφυγε, τα κοκτέιλ έρχονται

PLUS

Δροσιστικό μοχίτο: Η καραντίνα έφυγε, τα κοκτέιλ έρχονται

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαρκέλλα Καλφοπούλου

Δροσιστικό μοχίτο: Η καραντίνα έφυγε, το καλοκαίρι ήρθε! Το μυαλό όλων μας το καλοκαίρι τρέχει σε θάλασσα, παραλία, beach bar και τι άλλο, κοκτέιλ! Ένα από τα πιο διαδεδομένα ποτά του καλοκαιριού είναι το μοχίτο.

27.05.2020 | 15:25

Δροσιστικό μοχίτο: Μετά το πέρας της καραντίνας η κανονικότητα είναι πλέον γεγονός. Η θερμοκρασία έχει αρχίσει και να ανεβαίνει σταδιακά και μαζί της η διάθεση μας! Το καλοκαίρι στο μυαλό όλων μας είναι συνδεδεμένο με ήλιο, θάλασσα, παραλία, beach bar και τι άλλο, κοκτέιλ! Ένα από τα πιο διαδεδομένα ποτά του καλοκαιριού είναι το γνωστό σε όλους μας μοχίτο. Ένα δροσιστικό και γλικόξινο κοκτέιλ, που από την πρώτη κιόλας γουλιά φέρνει στο στόμα την απόλυτη καλοκαιρινή αίσθηση. Το μοχίτο είναι από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ παγκόσμιως. Είσαι δεν είσαι λάτρης των κοκτέιλ, σίγουρα θα το έχεις δοκιμάσει ή θα το έχεις ακουστά. Για την προέλευση του ονόματός του υπάρχουν 2 εκδοχές. Στα ισπανικά η λέξη mojar σημαίνει «μουσκεύω», ενώ στα αφρικανικά η λέξη mojo σημαίνει «κάνω μάγια». Ποια είναι λοιπόν η ιστορία πίσω από αυτό το δροσερό μαγικό κοκτέιλ;

Οι ρίζες του δε βρίσκονται αλλού παρά στην όμορφη Κούβα. Σε μία περίοδο που το περισσότερο ρούμι εξαιτίας των ζυμελαίων και άλλων βλαβερών στοιχείων, δεν ήταν πόσιμο. Σύμφωνα όμως με την ιστορία, αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα για έναν Κουβανό αγρότη. Εκείνος λοιπόν είχε ένα μπουκάλι φτηνό ρούμι. Για να το κάνει πιο εύγευστο έτσι ώστε να μπορέσει να το πιει, προσέθεσε lime, λίγο χυμό από ζαχαροκάλαμο και μια χούφτα μέντα και τη συνέχεια τη φαντάζεσαι! Κατά την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ, η Αβάνα έγινε η αγαπημένη περιοχή των Αμερικάνων που ήθελαν να απολαύσουν το ποτό τους. Το μοχίτο ταξίδεψε από τις φάρμες όπου είχε ξεκινήσει, στις παραλίες, την πρωτεύουσα αλλά και την ενδοχώρα. Τότε ήταν που του προστέθηκε ανθρακούχο νερό και πάγος. Παράλληλα άρχισε να σερβίρεται σε ψηλά ποτήρια.

Δροσιστικό μοχίτο: Συνταγή και εκτέλεση

Όσον αφορά τη συνταγή του μοχίτο, ακόμη και στις μέρες μας, αυτή ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες. Παίζουν ρόλο η οξύτητα του lime, το πόσο έντονη είναι η μέντα και φυσικά τη γεύση από το ρούμι. Παρόλα αυτά τα βασικά υλικά είναι άσπρο ρούμι, μαύρη ζάχαρη, lime, φύλλα μέντας και παγάκια.

  • 50 ml ρούμι λευκό
  • Μισό lime κομμένο σε τρία κομμάτια
  • 2 κουταλιές του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  • 8 μεγάλα φύλλα δυόσμου
  • Σόδα

Εκτέλεση: Σε ψηλό ποτήρι (highball) ρίχνουμε τα κομμάτια lime, τη μαύρη ζάχαρη και τα πιέζουμε καλά με το γουδοχέρι. Προσθέτουμε τον δυόσμο και πιέζουμε ελαφρά με το γουδοχέρι μέχρι να αναδυθούν οι χυμοί και τα αρώματα του δυόσμου και του lime. Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε το ποτήρι με σόδα και διακοσμούμε με ένα κλωνάρι δυόσμο ή με ένα κομμάτι lime. Σερβίρουμε με καλαμάκια.

Δείτε ακόμα

Η βιταμίνη D ρίχνεται στη μάχη κατά του κορονοϊού
Το οne night stand είναι η ειδικότητά τους
Όχι πια άγχος στο κρεβάτι
Exit mobile version