Κατερίνα Σακελλαροπούλου γραφείο: Η γαλλική Monde, η κούκλα και οι κορνίζες

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου γραφείο: Η γαλλική Monde, η κούκλα και οι κορνίζες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κατερίνα Σακελλαροπούλου γραφείο: Η καθημερινότητα της Προέδρου της Δημοκρατίας και ο αγαπημένος της ενδυματολογικός κανόνας.

27.05.2020 | 20:25

Κατερίνα Σακελλαροπούλου γραφείο: Η καθημερινότητα κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου έχει αλλάξει, αλλά η “ρουτίνα” που ακολουθούσε και πριν την εκλογή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραμένει ίδια και απαράλλαχτη.  Σχολαστική με το ωράριό της , η Κατερίνα Σακελλαροπούλου φτάνει νωρίς στο γραφείο της και ενημερώνεται από τον ελληνικό και ξένο τύπο. Μάλιστα η Τατιάνα Μπόλαρη της Ευρωκίνησης που έκανε φωτογράφιση στην πρόεδρο στο γραφείο της την έχει αποθανατίσει με το σώμα των ξένων εφημερίδων και την ίδια να κρατά την γαλλική Μοντ. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αγαπά το διάβασμα, άλλωστε οι αναρτήσεις της στα σόσιαλ μίντια και πριν την εκλογή της αφορούσαν βιβλία που αγαπούσε ή διάβαζε, ενώ η ίδια και ο σύντροφός της συναναστρέφονται ένα κύκλο εκδοτών και συγγραφέων κυρίως πολιτικών βιβλίων.

Στο θέατρο έκανε την πρώτη της εμφάνιση μετά την εκλογή της, σε δυο μάλιστα παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, τα Μαθήματα Πολέμου και τον Μακμπέθ. Μάλιστα στην πρεμιέρα στο θέατρο Ρεξ στεκόταν όρθια υπομονετικά, σχεδόν αόρατη μέσα στον κόσμο στον εξωτερικό χώρο, στην Πανεπιστημίου. Όλοι είχαν καλά λόγια να πουν για την πρόεδρο που είχε φτάσει εγκαίρως και αθόρυβα, μπήκε μαζί με όλο τον κόσμο στην αίθουσα και όχι όπως το πρωτόκολλο υπαγορεύει να μπαίνει τελευταία στην αίθουσα ενώ έχουν καθίσει όλοι.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Λιτές, κομψές εμφανίσεις

Με σκουρόχρωμο κοστούμι ορκίστηκε και με τον σύντροφό της διέσχισαν την Ηρώδου Αττικού και τα κοστούμια είναι όπως φαίνεται η αγαπημένη της επιλογή εκτός από πρακτική.  Στην Ακρόπολη δε δίστασε να αποχωριστεί το σακάκι της λόγω καύσωνα και να μείνει με μια απλή εκρού μεταξωτή μπλούζα. Στη νέα της φωτογράφιση φορά ένα σακάκι τύπου Σανέλ με λευκή μπλούζα και σκουρόχρωμο παντελόνι

Οι γόβες με τακούνι μέτριου μεγέθους σε σκούρα ή πιο ανοιχτά χρώματα είναι αυτές που προτιμά η κ. Σακελλαροπούλου, ενώ στην Ακρόπολη εμφανίστηκε με σκουρόχρωμα σνίκερς για να ανέβει στον Ιερό Βράχο. Τα κοσμήματά της είναι λιτά και από Έλληνες σχεδιαστές, ενώ έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο ασήμι.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Οι φωτογράφοι “χόρτασαν” κλικ

Σήμερα, λίγο πριν συναντηθεί με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η κα Σακελλαροπούλου εργαζόταν στο γραφείο της. Εκεί, επετράπη στους φωτογράφους να μπουν λίγο νωρίτερα μέσα στο γραφείο της και να μην την πετύχουν όρθια όπως συνέβαινε στο παρελθόν αλλά καθισμένη να εργάζεται. Στο γραφείο της διακρίνει κανείς μερικές φωτογραφίες της ίδιας και του συντρόφου της, σε νεαρότερες ηλικίες αμφότεροι, ακριβώς πίσω από το κάθισμά της.

Ο σύγχρονος υπολογιστής Mac, του Προκόπη Παυλόπουλου κάνει την αντίθεση με την κλασική διακόσμηση του τραπεζιού και της ξύλινης βαριάς βιβλιοθήκης. Πίσω της ακριβώς δεσπόζει η ελληνική σημαία δίπλα σε κείνη της ΕΕ και μια φωτογραφία από την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΣτΕ.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει επιλέξει να τοποθετήσει πίσω από την αριστερά καρέκλα του επισκέπτη της, μια κούκλα με την ηγερία των αμερικανών δικαστών την 83χρονη RBG.

Η λατρεία και ο θαυμασμός της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την Αμερικανίδα Δικαστή Ruth Bader Ginsburg είναι γνωστή, καθώς διαθέτει και κούπα με την μορφή της την οποία έχει μετατρέψει σε μολυβοθήκη.

Λίγα λόγια για την πρώτη γυναίκα ΠτΔ

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 και είναι γόνος δικαστικής οικογένειας. Ο αείμνηστος πατέρας της, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ ήταν μέλος της σύνθεσης του ανωτάτου δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση Ανδρέα Παπανδρέου – Γιώργου Κοσκωτά. Ακόμη, ήταν μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ. Έως σήμερα, η κυρία Σακελλαροπούλου υπηρετούσε στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ενώ επί σειρά ετών ήταν στο Ε΄ Τμήμα, το λεγόμενο και «οικολογικό».

Η Αικατερίνη Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έγινε γνωστή και από τη συμμετοχή της στο Ειδικό Δικαστήριο σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα, πριν από 28 χρόνια στην ίδια θέση βρισκόταν ο πατέρας της, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, ο οποίος τότε συμμετείχε ως μέλος στο Ειδικό Δικαστήριο στην δίκη του Ανδρέου Παπανδρέου. Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε μετά τις σπουδές της να δικηγορήσει για δύο χρόνια στην Αθήνα, πριν επιλέξει τελικά το 1982 το δικαστικό σώμα. Στον βαθμό της συμβούλου Επικρατείας προήχθη τον Αύγουστο του 2000 με το μεγαλύτερο μέρος της δικαστικής της σταδιοδρομίας να διαμορφώνεται στο «Οικολογικό» Ε΄ Τμήμα.

Λατρεύει τις γάτες

Η κα Σακελλαροπούλου έχει περιβαλλοντικές ανησυχίες και είναι φιλόζωη με ιδιαίτερη αγάπη στις γάτες.  Επιπρόσθετα, έχει διακριθεί για τη γνώση και τη στάση της σε θέματα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, χωροταξίας, πολεοδομίας και ενέργειας, τόσο κατά την άσκηση των δικαστικών καθηκόντων της, όσο και των δημόσιων παρεμβάσεων της.

Μάλιστα μένει στο Μεταξουργείο, σε πρότυπο συγκρότημα κατοικιών με 42 βιοκλιματικά διαμερίσματα, πράσινους χώρους και είσοδο με κάρτα και κωδικό. Παράλληλα, συνηθίζει να ανεβάζει φωτογραφίες από προσωπικές της στιγμές στο facebook, από πεζοπορίες, ταξίδια, βόλτες στη θάλασσα. Επίσης σε αρκετές φωτογραφίες είναι με τους πιο στενούς ανθρώπους της οικογένειάς της, την κόρη της, Νιόβη, και τη μητέρα της, ενώ σε κάποιες άλλες είναι με τον σύντροφό της, νομικό Παύλο Κοτσώνη.

 

 

 

Exit mobile version