Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρόδος – κηδεία σε ζωντανό: Τον αποχαιρέτησαν κι έναν μήνα μετά έμαθαν ότι… ζει
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος – κηδεία σε ζωντανό: Τον αποχαιρέτησαν κι έναν μήνα μετά έμαθαν ότι… ζει

Ρόδος - κηδεία σε ζωντανό: Συγγενείς και φίλοι πήγαν στην κηδεία 73χρονου, που όμως, όπως αποδείχθηκε ήταν… ζωντανός και υγιέστατος.

Ρόδος – κηδεία σε ζωντανό: Πώς θα νιώθατε αν βλέπατε μπροστά σας… ολοζώντανο, αυτόν που αποχαιρετήσατε κάποιες ημέρες πριν; Μια εντελώς “τρελή” ιστορία που διαδραματίστηκε στο νησί της Ρόδου αποκαλύπτει η τοπική εφημερίδα «Ροδιακή». Τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου, εντοπίστηκε νεκρός σε αποθήκη – γιαπί στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη ένας άντρας. Δεδομένης της διεύθυνσης αλλά και του σημείου που βρέθηκε το άψυχο σώμα του άγνωστου άνδρα, οι αρμόδιες αρχές υπέθεσαν ότι πρόκειται για συγκεκριμένο άτομο που διαμένει εκεί και το οποίο είχε μεταφερθεί και άλλες φορές στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Δεν βρέθηκε πάνω του κανένα χαρτί που να πιστοποιεί την ταυτότητά του.

Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη και κλήθηκε αμέσως η αστυνομία. Μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο της Ρόδου και εκεί φαίνεται ότι συγγενικό του πρόσωπο βεβαίωσε ότι πρόκειται για τον 73χρονο που διέμενε στην αποθήκη αυτή. Ενημερώθηκαν όλοι οι συγγενείς και ακολούθησε κηδεία από γνωστό γραφείο τελετών στη Ρόδο την επόμενη μέρα. Προχθές το βράδυ όμως τα παιδιά του… νεκρού έμαθαν πως ο πατέρας τους ζει και “βασιλεύει”, φιλοξενούμενος στο ίδρυμα των Κολυμπίων.

Ρόδος κηδεία: Ξεκινά έρευνα

Ο 73χρονος διέμενε στο ίδρυμα χρόνιων παθήσεων στην περιοχή των Κολυμπίων Ρόδου έπειτα μάλιστα από παρέμβαση των αρμοδίων κοινωνικών υπηρεσιών της Ρόδου. Στα επίσημα έγγραφα της αστυνομίας πάντως, ο 73χρονος έχει καταχωρηθεί ως νεκρός. Κι αυτό που απομένει τώρα είναι να διαπιστωθεί ποια είναι η πραγματική ταυτότητα του πτώματος που βρέθηκε στο σημείο της αποθήκης και το οποίο ετάφη στις 25 του περασμένου μήνα στο νεκροταφείο Ρόδου.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία της Ρόδου. Η ασφάλεια Ρόδου θα ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί τι πραγματικά έχει συμβεί. Δεν αποκλείεται επίσης να διαταχθεί και η εκταφή του πτώματος, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι ύποπτο. Μαρτυρίες γειτόνων που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» πάντως, φανερώνουν ότι κάποιες φορές στο σπίτι του 73χρονου συμπολίτη μας, σύχναζε και ένας φίλος του. Εξαφάνιση ατόμου πάντως, δεν είχε δηλωθεί.

Η απίστευτη ιστορία της Κομοτηνής, που είχε γίνει πρωτοσέλιδο

Μακάβριο λάθος, από τα ευτράπελα που καταγράφονται ακόμα και στο βιβλίο Γκίνες, σημειώθηκε σε οικισμό της Κομοτηνής το 2013. Ένας μουσουλμάνος, γνωστός σε όλους σχεδόν τους κατοίκους του οικισμού Τέρμα Αδριανουπόλεως Κομοτηνής, εξαφανίστηκε, κάτω από ανεξακρίβωτες συνθήκες και οι συγγενείς του άρχισαν να τον αναζητούν, με τη βοήθεια συγχωριανών του. Η εξαφάνισή του δηλώθηκε και στις τοπικές αστυνομικές αρχές και όλοι νόμιζαν πως το μυστήριο λύθηκε. Οι συγγενείς του ειδοποιήθηκαν ότι στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου της Κομοτηνής βρισκόταν η σορός ενός άντρα και τα χαρακτηριστικά του έμοιαζαν με αυτά του “άτυχου” άντρα.

Ένας από τους συγγενείς του μουσουλμάνου, πήγε στο νοσοκομείο, αλλά εκεί, φορτισμένος από τη συγκίνηση για τον ξαφνικό χαμό του, έκανε το μακάβριο λάθος. Βιαστικά και χωρίς να παρατηρήσει τη σορό, δήλωσε στους γιατρούς, χωρίς αμφιβολία, ότι ο νεκρός ήταν πράγματι ο μουσουλμάνος, οπότε ειδοποιήθηκαν συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί για το μοιραίο που είχε συμβεί. Μετέφεραν τη σορό στο σπίτι του, χωρίς να ανοίξουν το φέρετρο, τον έκλαψαν και την επόμενη ημέρα έγινε η κηδεία του, παρουσία του χότζα της περιοχής και με όλες τις τιμές που αποδίδουν οι μουσουλμάνοι στους νεκρούς, ενώ στον τάφο του τοποθετήθηκε και η πλάκα με το όνομά του.

Εμφανίστηκε!

Και λίγο πριν συμπληρωθούν 52 ημέρες για το μνημόσυνο, ξαφνικά ο… πεθαμένος εμφανίστηκε στο χωριό του και όπως ήταν αναμενόμενο πήγε στο σπίτι του. Άναυδοι και τρομοκρατημένοι συγχωριανοί και φίλοι, μόλις τον αντίκριζαν έτρεχαν για να κρυφτούν στα σπίτια τους και στα καφενεία του χωριού, ενώ οι οικείοι του δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν.

Ο κατά λάθος νεκρός, που… αναστήθηκε γελούσε και αφού όσοι βρισκόταν γύρω του βεβαιώθηκαν ότι δεν πρόκειται για κάποιον σωσία, ή για κάποιο φάντασμα, άρχισαν να τον ρωτούν τι είχε συμβεί, αλλά και να αναρωτιούνται τελικά ποιόν έθαψαν και ποιος ήταν ο άγνωστος άνδρας που πήρε τη θέση του στον τάφο;

Και τελικά, ύστερα από λίγες ώρες το μυστήριο λύθηκε. Πράγματι, πριν από δύο μήνες ένας Ρομά είχε εξαφανιστεί, επειδή έπεσε θύμα ενός τροχαίου ατυχήματος και νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Στο μεταξύ όμως, εκείνο το χρονικό διάστημα, κατά σύμπτωση, ένας άλλος μουσουλμάνος, από την ίδια περιοχή, έχασε τη ζωή του και μετέφεραν τη σορό του στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπου όμως δεν τον αναζήτησε κανείς…

Μπέρδεψαν τα… φέρετρα

Πολλά είναι τα ευτράπελα που έχουν σημειωθεί με νεκρούς. Πριν έναν περίπου χρόνο αναστάτωση προκλήθηκε στους συγγενείς ηλικιωμένης γυναίκας που έφυγε από τη ζωή όταν δύο ώρες πριν από την τέλεση της κηδείας διαπίστωσαν ότι στο φέρετρο που μεταφέρθηκε στον ιερό ναό του χωριού όπου και είχε προγραμματιστεί η εξόδιος ακολουθία, υπήρχε η σορός άλλης ηλικιωμένης γυναίκας από την Άμφισσα. Οι δύο γυναίκες νοσηλεύονταν και κατέληξαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς κι ένα λάθος ή του νοσοκομείου ή των γραφείων τελετών προκάλεσε την αναστάτωση.

Οι υπεύθυνοι του γραφείου τελετών της κηδείας στο χωριό της Βοιωτίας επέστρεψαν έγκαιρα τη σορό της ηλικιωμένης από την Άμφισσα στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς και παρέλαβαν τη σωστή, για να τελεστεί τελικά το μυστήριο.

Εικόνες αρχείου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις