Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μειωμένο ωράριο ειδικού σκοπού: Επέκταση και στον ιδιωτικό τομέα
ΕΛΛΑΔΑ

Μειωμένο ωράριο ειδικού σκοπού: Επέκταση και στον ιδιωτικό τομέα

Μειωμένο ωράριο ειδικού σκοπού: Μειωμένο ωράριο και στον ιδιωτικό τομέα για τους γονείς με μαθητές, ανακοίνωσαν σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μειωμένο ωράριο ειδικού σκοπού: Μειωμένο θα είναι το ωράριο από δω και στο εξής και στον ιδιωτικό τομέα για τους γονείς με μαθητές, αφού τα ολοήμερα σχολεία δε θα επαναλειτουργήσουν. Με δηλώσεις τους σήμερα στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν πως ό,τι ισχύει για τους εργαζόμενους γονείς στο Δημόσιο θα ισχύει και για τον ιδιωτικό τομέα. Οι δύο υπουργοί ενημέρωσαν πως τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, αφού με απόφαση του σχολείου τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής, οι γονείς του ιδιωτικού τομέα θα δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού όπου για κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας θα χρεώνεται μια κανονική.

Να υπενθυμίσουμε ακόμα ότι η χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού, θα δοθεί μόνο σε γονείς που τα παιδιά τους με βάση το πρόγραμμα λειτουργίας της τάξης τους, δεν υποχρεούνται σε καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο και μόνο για τις ημέρες αυτές.

Μειωμένο ωράριο ειδικού σκοπού: Δύο ώρες για όλους τους γονείς του ιδιωτικού τομέα

Ακόμα τόνισαν πως έχει ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες και να υπάρχει η δυνατότητα να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο. Κλείνοντας τα συγκεκριμένα μέτρα θα ισχύσουν ως το τέλος της σχολικής χρονιάς που για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία έχει οριστεί έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου αντί για την 15η Ιουνίου.

Δείτε ακόμα

Τραγωδία στον Εύοσμο: ΙΧ παρέσυρε και εγκατέλειψε 45χρονο
Πώς ο κεραυνός σκότωσε την 52χρονη στη Σκόπελο-Τι λέει ο αντιδήμαρχος
Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Πιο κοντά στην δράστιδα οι Αρχές
Το συγκλονιστικό αντίο Τσιόδρα – Ποιος έγραψε το ποίημα, η ανάρτηση της Ακρίτα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις